Αθλητικά

Συμμετοχές Αθλητών Αθλητικού Συλλόγου 'Λέοντες' στο Πανελλήνιο Κύπελλο Καράτε αποσπάσματα και ρεπορτάζ

γράφει ο Ανδρέας Λεκάκης

Η τηλεόραση του NSTV βρέθηκε στο Ολυμπιακό Κέντρο Πάλης στα Λιόσια, για να παρακολουθήσει και να καταγράψει από κοντά τις προσπάθειες των μικρών αθλητών στο Πανελλήνιο Κύπελλο Καράτε, στο οποίο πήραν μέρος πολλά σωματεία από όλη την Ελλάδα, ανάμεσα σε αυτά και οι “Λέοντες” της Νέας Σμύρνης.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε, Χρήστος Μπουλούμπασης, μίλησε στην κάμερά μας και μας έδωσε κάποιες γενικές πληροφορίες για τη συγκεκριμένη διοργάνωση: “Πρόκειται για μια διοργάνωση πολύ σημαντική, ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά που ξεκινούν τώρα. Η διοργάνωση αυτή διεξάγεται κάθε χρόνο και φέτος πήραν μέρος 45 σωματεία και περίπου 1.500 αθλητές”.

Ακόμη, ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Καράτε, Στέλιος Σκαρογιάννης, τόνισε τη σημασία που έχουν τέτοιου είδους τουρνουά για την εξέλιξη των μικρών αθλητών ενώ μίλησε και για την προοπτική συμμετοχής τους στην Εθνική: “Αυτές οι διοργανώσεις είναι πάρα πολύ σημαντικές γιατί τα παιδιά αποκτούν πείρα έτσι ώστε αργότερα μεγαλώνοντας να τη χρησιμοποιήσουν σε αγώνες υψηλότερου επιπέδου. Ένα παιδί που έχει ταλέντο ασφαλώς μπορούμε να το διακρίνουμε, όμως σε μεγαλύτερη ηλικία μπορούμε να καταλάβουμε αν μπορεί να υποστηρίξει την Εθνική”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Σπύρος Μαργαριτόπουλος, παγκόσμιος πρωταθλητής στο καράτε, μίλησε και αυτός για τις προσπάθειες των παιδιών στο Πανελλήνιο Κύπελλο: “Αυτή η διοργάνωση είναι μια γιορτή. Συμμετέχουν παιδιά πολύ μικρών ηλικιών και πρέπει να μάθουμε σε αυτά το ευ αγωνίζεσθαι. Υπάρχουν παιδιά που έχουν γεννηθεί ακόμη και το 2010 ή το 2011 και τα βλέπουμε να αγωνίζονται και να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Εμείς όλοι προσπαθούμε για ό, τι καλύτερο και θεωρώ πως διοργανώσεις σαν και αυτή είναι πάρα πολύ καλές και προάγουν το άθλημα σε υψηλότερο επίπεδο”.

Share this Post:

Συντάκτης Ανδρέας Λεκάκης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια