Εκλογικά

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Στις 21 Μάη η οργή να γίνει δύναμη ανατροπής, με χιλιάδες αγωνιστικές ψήφους στο ΚΚΕ (ΦΩΤΟ)

Κατάμεστη ήταν η πλατεία της Νέας Σμύρνης, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, στην συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι ΚΟ Νέας Σμύρνης του ΚΚΕ, την Παρασκευή 5 Μάη. 

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Γιάννης Κορφιάτης, υποψήφιος δήμαρχος Νέας Σμύρνης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Αντώνης Δαβανέλος, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε η Σεμίνα Διγενή, δημοσιογράφος και υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα.

Η συγκέντρωση έκλεισε με μια όμορφη συναυλία, με τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία, αλλά και μεγάλων μας συνθετών όπως ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Θάνος Μικρούτσικος, από τους Πολυξένη Καράκογλου (τραγούδι), Νίκο Παπαναστασίου (πιάνο) και Μάριο Ιβάν Παπούλια (βιολί και τραγούδι). 

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν οι Δημήτρης Βιτάλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Μανώλης Ραπανάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, η Ελένη Μητικάρη, μέλος της ΚΕΟΕ του ΚΚΕ, ο Πάνος Ζάχαρης, μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, και υποψήφιος Βουλευτής του ΚΚΕ στην Α' Εκλογική Περιφέρεια της Αθήνας, η Μάγδα Χαλτσοτάκη, μέλος της ΕΠ Αττικής του Κόμματος και οι Δημοτικοί σύμβουλοι Νέας Σμύρνης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Άγγελος Βρεττός και Γιάννης Κιουλάνης

 

Μόνο το ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση, για τη συνεπή και ανιδιοτελή υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων

«Μόνο το ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση, για τη συνεπή και ανιδιοτελή υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων, την επόμενη μέρα» σημείωσε μεταξύ άλλων στο άνοιγμα της εκδήλωσης ο Γ. Κορφιάτης προσθέτοντας πως «H στρατηγική σύγκλιση της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ δεν εκφράζεται μόνο μέσα από τους αντιλαϊκούς νόμους που από κοινού ψήφισαν, εφάρμοσαν και δεσμεύονται ότι θα συνεχίσουν να υλοποιούν. Εκφράζεται και στα τοπικά και περιφερειακά συμβούλια. Χαρακτηριστικό και άκρως αποκαλυπτικό ήταν το βιντεάκι με την επίσημη συνάντηση των στελεχών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στο νομό Αχαΐας, με στόχο να στηρίξουν κοινό υποψήφιο, απέναντι στον αγωνιστή δήμαρχο Πάτρας, που στηρίζεται από το ΚΚΕ, τον Κώστα τον Πελετίδη, έναν πολύ γνωστό, πανελλαδικά αγαπητό από τα λαϊκά στρώματα, δήμαρχο.

Αλλά ας μην πάμε μακριά. Στον δήμο μας, η παράταξη που διοικεί σήμερα, αποτελείται από στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Κάποιοι είναι και υποψήφιοι βουλευτές με τα κόμματα αυτά. Οι υποστελεχωμένες δομές υγείας με τους ελάχιστους γιατρούς, δεν αποσπώνται από την πολιτική της εμπορευματοποίησης της υγείας, από τα υποστελεχωμένα και υποβαθμισμένα δημόσια νοσοκομεία, ώστε να οδηγείται ο κόσμος στα ιδιωτικά κέντρα και τις κλινικές βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη. Τα σχολεία με τα κομμένα ρεύματα και τα ταβάνια που πέφτουν, τα νηπιαγωγεία που στεγάζονται σε κοντέινερ και άλλους ακατάλληλους χώρους, τα σχολεία που απειλούνται με έξωση δεν είναι ανεξάρτητα από την πολιτική της εμπορευματοποίησης της παιδείας, που αντιμετωπίζει τη μόρφωση και την ολοκληρωμένη ανάπτυξη των παιδιών μας ως κόστος. (...)

Καλούμε τον λαό της Νέας Σμύρνης να αξιοποιήσει την πείρα του, να θυμηθεί ποιος ήταν δίπλα του, ποιος πρωτοστάτησε στην οργάνωση της πάλης του, σπάζοντας απαγορεύσεις, οργανώνοντας μεγάλους λαϊκούς - εργατικούς αγώνες. Οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν λείπουν από κινητοποιήσεις, από διαδηλώσεις, είναι εκεί όταν πάνε να πάρουν τα σπίτια του λαού, να κόψουν το ρεύμα, να απολύσουν εργάτες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Γι' αυτό έχει σημασία οι βουλευτές του ΚΚΕ από 15 που είναι σήμερα να γίνουν 30, 40, όσο γίνεται περισσότεροι!

Καλούμε όσους δεν έκαναν μέχρι σήμερα το βήμα, παρ' ότι πολλές φορές το σκέφτηκαν. Τώρα είναι η στιγμή να το τολμήσουν! Νέα ζευγάρια που έρχονται αντιμέτωπα με όλες τις δυσκολίες της ζωής, το άγχος και την ανασφάλεια, τους καλούμε όλη την πείρα που έχουν αποκτήσει να την κάνουν κριτήριο ψήφου.

Ιδιαίτερα καλούμε τα νέα παιδιά που ψηφίζουν για πρώτη φορά, που τους έχουν τσακίσει όλα τα δικαιώματα, στη δουλειά, τη μόρφωση, τον αθλητισμό, τον ελεύθερο χρόνο. Να ενισχύσουν το κόμμα που προβάλλει τις πραγματικές ανάγκες του σήμερα: Σταθερή δουλειά, σύγχρονα και ασφαλή, δημόσια σχολεία που δεν θα πέφτουν τα ταβάνια, δημόσια και δωρεάν Υγεία, ένα ειρηνικό περιβάλλον με τους γείτονες λαούς. Να ενισχύσουν το κόμμα που προβάλλει το αληθινά προοδευτικό και αυτό είναι μόνο το ΚΚΕ!»

 

Συμπορευόμαστε συνειδητά με το ΚΚΕ, τον νου, την καρδιά, τον εμψυχωτή και οργανωτή των λαϊκών αγώνων

Ο Αντώνης Δαβανέλος ξεκίνησε την ομιλία του, στέλνοντας ευχές για γρήγορη ανάρρωση στο μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο. Αναφέρθηκε επίσης στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να αναδείξω και να μοιραστώ μαζί σας την πιο όμορφη, την πιο συγκινητική και αμιγώς ανθρώπινη γι' αυτό και βαθιά πολιτική είδηση που ανέβασε χθες το απόγευμα το Portal του 902 και μας ενημέρωνε ότι σήμερα Παρασκευή 5 του Μάη, 65 μέρες ακριβώς από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών, 16 Φοιτητικοί Σύλλογοι του Αριστοτέλειου στη Θεσσαλονίκη, έκαναν τα αποκαλυπτήρια μνημείου, τιμώντας τη μνήμη των αδικοχαμένων συναδέλφων τους και τηρώντας πιστά τον λόγο τιμής που έδωσαν στις συγκλονιστικές κινητοποιήσεις δίπλα στο εργατικό κίνημα της χώρας με το σύνθημα "το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή!", ενώ διαβεβαιώνουν στην ανακοίνωσή τους το λαό και τη νεολαία ότι οι αγώνες τους θα συνεχιστούν για να μην υπάρξει περιθώριο συγκάλυψης και να αναδειχτούν τα πραγματικά αίτια του εγκλήματος.

Εδώ ασφαλώς θα είμαστε και εμείς, για να θυμίζουμε το έγκλημα, να μην αφήσουμε να καταδικαστεί στη λήθη όπως θα βόλευε τα αστικά κόμματα που ευθύνονται με την πολιτική τους καθώς εναλλάσσονται στην κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια, και για να φωτίζουμε το γεγονός ότι η ανθρωποθυσία των Τεμπών είναι το αποτέλεσμα της εφαρμογής στην πράξη των κατευθύνσεων της ΕΕ της περίφημης "απελευθέρωσης των μεταφορών" μέσω των ιδιωτικοποιήσεων, δηλαδή της μετατροπής του δικαιώματος του λαού να μετακινείται γρήγορα, άνετα, φθηνά και με ασφάλεια, σε εργαλείο κερδοφορίας των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων».

Στη συνέχεια της παρέμβασής του χαρακτήρισε την κουβέντα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ως «κακόγουστο σκυλοκαυγά των αστικών κομμάτων που ασκούνται σε αλληλοεπίρριψη ευθυνών, με προσωπικές στοχοποιήσεις σε μια λογική κλειδαρότρυπας και σκανδαλοθηρίας, σε μια τεχνητή αντιπαράθεση στα δευτερεύοντα, σε θέματα που δεν απασχολούν τον λαό και τα προβλήματά του, που έχει όμως ως βασική της επιδίωξη να συγκαλυφθεί το γεγονός ότι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ & ΠΑΣΟΚ έχουν απόλυτη ταύτιση στις στρατηγικές επιδιώξεις του κεφαλαίου, στο υπερ-μνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης και των σαρωτικών αντιλαϊκών μέτρων που προβλέπονται ως προαπαιτούμενα, της λεγόμενης "πράσινης μετάβασης", των γενικότερων κατευθύνσεων της  ΕΕ και των ευρωΝΑΤΟικών σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή. Γιατί οι ίδιοι ακριβώς που ασκούνται στην καθημερινή "κοκορομαχία", είναι οι ίδιοι που ευθύνονται: για τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, την ενεργειακή φτώχεια από την υλοποίηση της πολιτικής της ΕΕ για τις φοροελαφρύνσεις και τις επιδοτήσεις στους μεγάλους ομίλους, για το γιουρούσι που κάνουν οι τράπεζες και τα κοράκια των funds στα σπίτια του λαού, για την πλήρη κατεδάφιση της δημόσιας υγείας για να θησαυρίζουν οι ιδιωτικοί όμιλοι της υγείας (εδώ κι αν στάζει αίμα η πολιτική τους, όταν χιλιάδες πέθαναν στην πανδημία εκτός ΜΕΘ, όταν ιδιωτικοποιούν την μόνη παιδοογκολογική μονάδα της χώρας, όταν ένα παιδί πρέπει να περιμένει 3-4 μήνες στη λίστα αναμονής για να χειρουργηθεί και όταν ένα 6χρονο αγοράκι από τα Γρεβενά έπρεπε να διανύσει τη μισή επικράτεια μέχρι να φτάσει στο Ρίο γιατί δεν υπήρχε εντατική μονάδα σε όλη τη Μακεδονία και τελικά να ξεψυχήσει) για το ότι έχουν ψηφίσει και υλοποιήσει κάθε αντεργατικό θεσμικό νομοθετικό πλαίσιο που υπαγορεύεται από το κεφάλαιο, τσακίζοντας εργασιακά δικαιώματα και ελευθερίες. Για το ότι έχουν ψηφίσει και με τα δυο χέρια κάθε σχέδιο παράδοσης της δημόσιας λαϊκής περιουσίας στο Νότιο τομέα της Αθήνας στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους για να στηθεί ένα τρελό γλέντι καπιταλιστικής κερδοφορίας σε μια έκταση που εκτείνεται από τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο μέχρι την Πειραϊκή και φτάνει μέχρι το κέντρο της Αθήνας υπό τον τίτλο "Αθηναϊκή Ριβιέρα", με τη μαρίνα του Φλοίσβου να έχει γίνει ήδη οικόπεδο του Λάτση για 40 χρόνια, ενώ έχει ανοίξει η όρεξη στα ιδιωτικά συμφέροντα στον Λόφο Κοπανά του Βύρωνα και προχωράνε τα σχέδια του περίκλειστου κυβερνητικού πάρκου στην ΠΥΡΚΑΛ.»

Αναφερόμενος και στο δικό του παράδειγμα, τα συμπεράσματα που έβγαλε από τη συμπόρευση του με το ΚΚΕ είπε: «Τόσο αυτός που σας μιλάει όσο πλέον και χιλιάδες έντιμοι αγωνιστές που για μια ολόκληρη περίοδο μέσα στη μακρόχρονη κρίση, ανάλωσαν δυνάμεις σε κινηματικές προσπάθειες κάτω από λάθος σημαίες, μέσα σε γραμμές αγώνα και μέτωπα πάλης με λανθασμένο προσανατολισμό, υπηρετώντας ένα πολιτικό σχέδιο που οδήγησε στην ενσωμάτωση ενός υπό διαμόρφωση κοινωνικού ριζοσπαστισμού, συμπορευόμαστε συνειδητά σήμερα με το ΚΚΕ, αναγνωρίζοντας ότι αποτελεί τη μόνη ικανή πολιτική δύναμη που μπορεί να οργανώσει τους όρους ανασύνταξης του εργατικού λαϊκού κινήματος σε πραγματικά ταξική επαναστατική κατεύθυνση. Το ΚΚΕ προειδοποίησε έγκαιρα και με καθαρό τρόπο για το τι θα επακολουθήσει! Δικαιώθηκε κατά κράτος σε μια σειρά ζητήματα και, κυρίως, στο ότι δεν έχει κανένα λόγο και ρόλο συμμετοχής ένα Κομμουνιστικό Κόμμα σε κυβερνήσεις αστικής διαχείρισης, ότι δεν μπορεί να υπάρχει κυβερνητική φιλολαϊκή διαχείριση του καπιταλισμού, ότι η λογική της ανάθεσης τροφοδοτεί τις αυταπάτες μιας δήθεν κοινοβουλευτικής "ανατροπής" υπό την ανοχή του κεφαλαίου. Εδώ πάνω είναι, άλλωστε, θεμελιωμένος και ο μύθος της "κυβερνώσας Αριστεράς"… Η πραγματικότητα πολιτικού ζόφου που ζήσαμε με την "πρώτη φορά αριστερά" που λειτούργησε ως μέγας χορηγός αυτού που ζούμε σήμερα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, απέδειξε ποιος είχε δίκιο και ποιος όχι! 

Ό,τι οργανώθηκε ως μορφή αντίστασης από τα κάτω, στην κατεύθυνση της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος και της υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων, είχε τη σφραγίδα της πρωτοπόρας δράσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και της δράσης του ΠΑΜΕ. Δεν θέλουμε να φανταστούμε καν, αν δεν τηρούσε μια τέτοια κρυστάλλινη στάση το ΚΚΕ, που θα ακουμπούσε η εργατική τάξη της χώρας ειδικά αυτήν την περίοδο που η επίθεση του κεφαλαίου είναι πιο λυσσαλέα από ποτέ! Δεν μπορούμε να φανταστούμε ποιος θα ήταν ο νους, η καρδιά, ο εμψυχωτής και ο οργανωτής των λαϊκών αγώνων που δόθηκαν όλη αυτή την περίοδο, τόσο με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσο και με κυβέρνηση ΝΔ.

Αλήθεια ποιος θα έστελνε σε όλα τα μήκη του πλανήτη την εικόνα του περήφανου αγωνιστικού φρονήματος που έστειλαν το ΠΑΜΕ και οι κομμουνιστές από την Πλατεία Συντάγματος την Πρωτομαγιά του 2020 και ποιοι έσπασαν τις αστυνομικές απαγορεύσεις του γιορτασμού του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του ίδιου έτους και συγκρούστηκαν με τον κυβερνητικό αυταρχισμό; Ποιος στάθηκε δίπλα στους νικηφόρους αγώνες που έδωσαν τα ταξικά συνδικάτα των λιμενεργατών της COSCO και των μεταλλεργατών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στο Πέραμα, το συνδικάτο των ντελιβεράδων της e-food, το συνδικάτο οικοδόμων, τα συνδικάτα της ΛΑΡΚΟ, των Λιπασμάτων και Πετρελαίων της Καβάλας, των απολυμένων της Μαλαματίνας; Ποιο κόμμα με τα στελέχη και τους βουλευτές του στάθηκε δίπλα στον απλό άνθρωπο της βιοπάλης όταν τα αρπακτικά των τραπεζών του έστελναν τον δικαστικό κλητήρα να του σπάσει την πόρτα και να τον πετάξει έξω από το σπίτι του ή να του κόψουν το ρεύμα?(..) Μόνο το ΚΚΕ». Κλείνοντας κάλεσε τον κάθε έναν που προβληματίζεται να ψηφίσει ΚΚΕ γιατί «Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ μένει στο ΚΚΕ. Ούτε μεταλλάσσεται ούτε μπαίνει σε παζάρια αντιλαϊκών σχεδιασμών. Γιατί το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα διακυβέρνησης, αρκεί ο εργαζόμενος λαός να κάνει το μεγάλο βήμα της επιλογής να πάρει την εξουσία και τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια του.

Άρα το πραγματικό δίλημμα είναι αν την επόμενη μέρα θα έχουμε αδύναμες αντιλαϊκές κυβερνήσεις και ισχυροποιημένη τη θέση του λαού και αυτό περνάει μόνο μέσα από την ουσιαστική ενίσχυση της δύναμης του ΚΚΕ για να δυναμώσουμε τις προϋποθέσεις ενός συνολικότερου αγώνα ανατροπής του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος που κατατρώει τις ζωές μας και υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας».

Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση την έκανε η Σεμίνα Διγενή, η οποία ξεκίνησε την ομιλία λέγοντας πως ένας φίλος της ποιητής της είπε πως ζούμε σε μια εποχή που το δίλημμα που βάζουν τα αστικά κόμματα είναι σαν το δίλημμα «Καλοχαιρέτας ή Μαυρογυαλούρος» και μετά αναφέρθηκε στην περιοχή που γινόταν η συγκέντρωση.

«Το μέρος αυτό, που βρισκόμαστε απόψε, μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, ζωντάνεψε από τους πρόσφυγες της Σμύρνης. Το 1928 είχε πληθυσμό λιγότερο απ' όσους βρίσκονται σ' αυτήν την εκδήλωση εδώ. Είχε μόλις 210 κατοίκους. (Σήμερα πλησιάζει τις 73.000). Το μέρος αυτό λοιπόν, τον Αύγουστο του 1944, στο τελείωμα της Κατοχής, επειδή ήταν προπύργιο μαζικής αντίστασης, υπήρξε επίκεντρο του δεύτερου μεγαλύτερου και πιο θανατηφόρου μπλόκου στην Αθήνα (μετά από αυτό της Κοκκινιάς), όπου σκοτώθηκαν 125 κομμουνιστές.  

● Εδώ υπήρξε το πρώτο σπίτι - κάστρο του Αγώνα, το «κάστρο του Αλεβίζου», όπου ο υπεύθυνος του ΕΛΑΣ Φάρου, Σπύρος Αλεβίζος, έπεσε ηρωικά, παλεύοντας μόνος του με διμοιρίες των ταγμάτων Ασφαλείας και των δυνάμεων Κατοχής.

● Εδώ υπάρχει το μνημείο Εθνικής Αντίστασης, να υπενθυμίζει τη δράση του ΕΛΑΣ Ν. Σμύρνης στη διάρκεια του Δεκέμβρη του 1944 και τις θρυλικές μάχες που έδωσε ο λαός της περιοχής.

● Εδώ έζησε και έδρασε ο Μίκης Θεοδωράκης, ως μέλος του ΚΚΕ και υπεύθυνος της "Μεταξωτής" Διμοιρίας της ΕΠΟΝ.

● Εδώ είναι και η πλατεία Δημήτρη Τζέμου, που ήταν Νεοσμυρνιώτης ΕΠΟΝίτης φοιτητής, που τον σκότωσαν οι Ράλληδες το 1943, στα έδρανα της Νομικής, όπου σπούδαζε. Υπήρξε δηλαδή, βαρύς ο φόρος αίματος που πλήρωσε η Ν. Σμύρνη στους Γερμανούς κατακτητές. Γιατί τα αναφέρω όλα αυτά;

● Τα αναφέρω γιατί ο λαός της Νέας Σμύρνης γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει να αγωνίζεσαι και να αντιστέκεσαι. Οι Νεοσμυρνιώτες ξέρουν τι σημαίνει να υπερασπίζεσαι το δίκιο σου και τα δικαιώματά σου. Το έδειξαν και στην περίοδο της καραντίνας, όταν αυτή εδώ η πλατεία έγινε σημείο αναφοράς ενάντια στην καταστολή, την αστυνομική βία και τη σιγή νεκροταφείου που ήθελε να επιβάλει η κυβέρνηση. Πλήθος εργαζομένων, οικογένειες, μαζικοί φορείς και συνδικάτα απ’ όλη την Αθήνα, μαθητές, φοιτητές και νεολαία, τον Μάρτη του 2021, γέμισαν αυτήν εδώ τη γειτονιά, φωνάζοντας πως με καταστολή δεν βγαίνει η πανδημία.

● Η νεολαία, οι μαθητές ιδιαιτέρα, αντιστάθηκαν ενάντια στο κλείσιμο και την έξωση του 8ου Γυμνασίου και 7ου Λυκείου της περιοχής. Μια υπόθεση για την οποία έχει καταθέσει Αναφορά στη Βουλή το ΚΚΕ, ενώ η "Λαϊκή Συσπείρωση" Νέας Σμύρνης έχει ζητήσει επανειλημμένα από τη δημοτική αρχή την οριστική επίλυση του ζητήματος. Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει, στο 2023! Ενώ οι ανάγκες για ίδρυση νέων, σύγχρονων και ασφαλών σχολείων αυξάνονται, εδώ στη Νέα Σμύρνη, σχολεία απειλούνται με έξωση!

● Στο αδιανόητο όμως, έρχεται να προστεθεί και η απαράδεκτη επιστολή -το Σεπτέμβρη- αξιωματούχου του Δήμου, (υποψήφιου σήμερα με το ΠΑΣΟΚ στα Νότια), που ούτε λίγο ούτε πολύ, καλούσε τους διευθυντές των σχολείων να κάνουν ...οικονομία στο ρεύμα και τη θέρμανση των σχολικών μονάδων, λόγω της υποχρηματοδότησης. Οι γονείς ωστόσο και οι σύλλογοι, τού απάντησαν με τον δέοντα έντονο και αγωνιστικό τρόπο. Θυμάμαι και τα συνθήματά τους τότε, στις αρχές αυτής της χρονιάς. Γονείς και μαθητές του 8ου Γυμνασίου και του 7ου Λυκείου Νέας Σμύρνης, φώναζαν: "Κλείσιμο σχολείων, καταστροφή ονείρων", και "Θέλουμε σχολείο ανοιχτό, δεν παζαρεύουμε το αυτονόητο"!

● Και η παρακμή δεν τελειώνει... Πρέπει να γνωρίζετε πως μέχρι σήμερα, συνεχίζονται οι καταγγελίες στους εκλεγμένους κομμουνιστές δημοτικούς συμβούλους, για διακοπές ρεύματος σε σχολεία, δημοτικά και νηπιαγωγεία. Χωρίς ρεύμα και θέρμανση λοιπόν, τα παιδιά στα σχολεία.. Αυτή είναι η "Ελλάδα της 4ης βιομηχανικής επανάστασης", που τολμούν να διατυμπανίζουν ανερυθρίαστα. Μια... αόρατη χώρα όπου οι κάτοικοι επιστρέφουν φορτωμένοι και χαρούμενοι από τα σούπερ μάρκετ, ταξιδεύουν με ασφάλεια, δεν δουλεύουν μέχρι τα βαθιά γεράματα χωρίς δικαιώματα, δεν κινδυνεύουν τα σπίτια τους από τα κοράκια, δεν εμπλέκονται σε πολέμους, δεν δεν... Ωραίο ακούγεται, μόνο που πρόκειται για φανταστικό σκηνικό, αφού όλες οι κυβερνήσεις έχουν κανονίσει να ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Και σ' αυτήν τη δυστοπία, ο μόνος που πάει κόντρα στις επιθέσεις και στις αυθαιρεσίες του, ο μόνος που δεν έχουν στο χέρι, ο μόνος που υπάρχει απέναντί τους για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του λαού, είναι το ΚΚΕ. Κανείς άλλος!Θα επιστρέψω για λίγο ακόμη στο θέμα της κρατικής βίας και καταστολής, που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε βάρος των λαϊκών διαδηλώσεων, με αφορμή το κρούσμα εδώ, πριν δυο χρόνια, που κατήγγειλε και από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης. Είχε επισημάνει τότε ότι η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που χτυπά τις διαδηλώσεις των εργαζομένων, κάθε φορά που διαμαρτύρονται για τα νομοσχέδιά της που τσακίζουν τη ζωή τους, αλλά και των φοιτητών που διεκδικούν το άνοιγμα των σχολών τους, έχει τρεις στόχους:

● Να φορτώσει στον λαό και κυρίως στη νεολαία τις δικές της εγκληματικές ευθύνες για την αναποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας, να φιμώσει τον λαό που διαμαρτύρεται γιατί καταργούνται τα δικαιώματά του και να εφαρμόσει την πολιτική της ΕΕ που περιγράφεται αναλυτικά και στη "Λευκή Βίβλο", με την οποία το σύστημα παίρνει μέτρα για να αντιμετωπίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια που συνεχώς αυξάνεται.

● "Εδώ και πολλά χρόνια, το παιχνίδι είναι στημένο, υπάρχουν κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί που στήνουν τα επεισόδια για να χτυπηθεί το λαϊκό κίνημα", είχε πει χαρακτηριστικά. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο προσανατολισμός της αστυνομίας, σίγουρα ΔΕΝ είναι η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος. Η κυβέρνηση είναι αυτή που δίνει τις εντολές στις ομάδες κρούσης να επιτίθενται στον κόσμο, να κόβουν πρόστιμα στις οικογένειες που βγαίνουν βόλτα, να ξυλοφορτώνουν διαδηλωτές.

● Οι εικόνες καταστολής που είδαμε τότε, εδώ στη Ν. Σμύρνη δεν ήταν μεμονωμένα φαινόμενα, ούτε λόγω υπερβάλλοντος ζήλου, είναι κυβερνητική κατεύθυνση, με σχέδιο και πρόγραμμα και κάλεσε την κυβέρνηση να διαλύσει την ομάδα κρούσης, αλλά και να αντιμετωπίσει διάφορες φασιστικές φωνές που υπάρχουν μέσα στην αστυνομία και υπερασπίζονται αυτές τις πρακτικές.

Όλα αυτά είναι μερικά μόνο δείγματα της έκφρασης της αντιλαϊκής πολιτικής, του εχθρικού για το λαό αστικού κράτους, που μετράει τα πάντα ως κέρδη και ζημιές, ακόμα και το ρεύμα και τη θέρμανση για το σχολείο των παιδιών. Αυτά και άλλα πολλά, λοιπόν, χρειάζεται να αποτελέσουν κριτήριο μπροστά στις εκλογές, να αποτελέσουν παράγοντα συστράτευσης με το ΚΚΕ, που είναι το μόνο Κόμμα που και αντιπαλεύει αυτήν την πολιτική.

● Είναι το μόνο που βάζει πλάτη με όλες του τις δυνάμεις μέσα στη Βουλή, στα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια, μέσα από τα συνδικάτα και τους φορείς του μαζικού κινήματος. Εκεί αγωνίζεται να εμποδίσει αυτές τις πολιτικές επιλογές που στρέφονται εναντίον μας και ταυτόχρονα να καταφέρει νέες κατακτήσεις.

●Αυτό που πραγματικά φοβούνται, τα αστικά κόμματα, είναι το χειροπιαστό πια ενδεχόμενο, ο θυμός και η αγανάκτηση του λαού και της νεολαίας να μετουσιωθεί, με μαζικούς όρους, σε συνειδητή στάση αμφισβήτησης της πολιτικής και των επιλογών τους. Να γίνει δηλαδή η οργή, δύναμη ανατροπής. Αυτό περιμένουμε να συμβεί στις 21 του Μάη. Να εκφραστεί στις εκλογές, με εκατοντάδες χιλιάδες νεανικές αντισυστημικές, αγωνιστικές ψήφους στο ΚΚΕ. Να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πορεία».

sugkentrosh-nea_smurnh-08.jpg?itok=0asHlkpz

 

 

Gallery

Share this Post:

Συντάκτης Πέτρος Περιμένης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια