Δημοτικά

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Νέας Σμύρνης: Έφυγε η συντρόφισσα Σούλα Κουτσούνη

 

Δελτίο Τύπου 

Έφυγε η συντρόφισσα Σούλα Κουτσούνη

Έφυγε στα 72 χρόνιας της η συντρόφισσα Σούλα Τσακαλογιάννη - Κουτσούνη.

Η Σούλα Κουτσούνη ήταν μια αγωνίστρια της προδικτατορικής Αριστεράς, δίνοντας μεγάλες μάχες στο συνδικαλιστικό και πολιτικό τομέα μέσα από τη Νεολαία της ΕΔΑ, τη Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη και την ΕΔΑ. Παρούσα στους αγώνες για την υπεράσπιση της δημοκρατίας μετά τις δολοφονίες του Λαμπράκη και του Πέτρουλα, τις κινητοποιήσεις  του 114. τους σκληρούς αγώνες των οικοδόμων, όπου πρωτοστατούσε ο σύντροφος της ζωής της Δημήτρης Κουτσούνης.

Στη δικτατορία και την παρανομία αγωνίστηκε από τις γραμμές του ΚΚΕ εσωτερικού και του ΑΕΜ, υπερασπιζόμενη το σοσιαλισμό με δημοκρατία, ελευθερία και αυτοδιαχείριση. Μετά την πτώση της χούντας άρχισε να δραστηριοποιείται και στην οργάνωση της Νέας Σμύρνης. Από τα ιδρυτικά μέλη του Συνασπισμού, αποτέλεσε για πολλά χρόνια μέλος του γραφείου της τοπικής οργάνωσης, Ακολούθησε την εμπειρία της ΔΗΜΑΡ και αργότερα βρέθηκε στο ΚΙΝΑΛ, συμμετέχοντας στην Κεντρική Επιτροπή του. 

  Θα αποχαιρετήσουμε τη Σούλα Κουτσούνη τη Δευτέρα 1 Ιουνίου στις 11.00 στο Κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ της Νέας Σμύρνης τιμώντας τους αγώνες και τη μνήμη της Σούλας Κουτσούνη αντί για στεφάνι θα στηρίξει μια δομή αλληλεγγύης.

 

31/05/2020                                                                                   ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Νέας Σμύρνης

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια