Εκλογικά

Στροφή Νέας Σμύρνης : ''Βαθιά διχαστικός ο υποψήφιος Λαρίσση. Θλιβερή τοποθέτηση εν όψει Πολιτεχνείου''

Απίστευτα τραγική  δήλωση-απάντηση σε σχόλιο στα social media έκανε ο νεαρός υποψήφιος (δεν εκλέχθηκε) της παράταξης του Γιώργου Λαρίσση , Γιώργος Κοντζές σε συνομιλία σχετικά με την επερχόμενη ημέρα τιμής και μνήμης της εξέγερσης του Πολιτεχνείου.

Ο νεαρός που αφού βέβαια απολογήθηκε, ζητώντας συγνώμη και αναιρώντας το συγκεκριμένο σχόλιο, έκλεισε το λογαριασμό του σε Facebook και tweeter, έγραψε δημόσια τα παρακάτω

Ειδικά η πρόταση ''Αντε και στα τραίνα'' χαρακτηρίστηκε βαθιά διχαστική πολιτικά, καθώς ερμηνεύτηκε πως παρέπεμπε σε σκηνές της Ιστορίας του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου του Ολοκαυτώματος. Οχι πως το υπόλοιπο κείμενο είναι σε γλώσσα ''Μπαμπινιώτη'' βέβαια.

Ο μικρός απολογήθηκε βέβαια αργότερα με το παρακάτω σχόλιο

Δελτία τύπου σχετικά με το θέμα απέστειλαν τόσο η ''Στροφή Νέας Σμύρνης'' όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ Νέας Σμύρνης σχετικά με το συγκεκριμένο συμβάν 

''Πριν λίγο ενημερωθήκαμε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη θλιβερή τοποθέτηση του Δημήτρη Κοντζέ, στελέχους της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο στη Νέα Σμύρνη με την παράταξη του Γιώργου Λαρίσση.  
Θεωρούμε απαράδεκτους, προσβλητικούς και βαθιά διχαστικούς τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιήθηκαν στη συγκεκριμένη δημοσίευση και μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι επελέγη να εκφραστούν ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου.  
Η Νέα Σμύρνη είναι διαχρονικά μια πόλη με παράδοση στους αντιφασιστικούς αγώνες και οι άνθρωποί της έχουν μάθει από οποιοδήποτε μετερίζι να υπερασπίζονται τα δημοκρατικά ιδεώδη και το σεβασμό στην ανθρώπινη αξία. Δυστυχώς, οι νοσταλγοί της βίας και του σκοταδισμού δεν θα πάψουν να υπάρχουν αν δεν απομονωθούν πολιτικά από όλους μας στην πράξη.  
Καλούμε την παράταξη του Γιώργου Λαρίσση “Πρωτοβουλία για τη Νέα Σμύρνη” να πράξει το αυτονόητο, προχωρώντας στη διαγραφή του εν λόγω μέλους της.  
Καλούμε επίσης την παράταξη του Δημάρχου, η οποία ενάμιση χρόνο νωρίτερα επέλεξε πολιτικά να συμπράξει με την παράταξη Λαρίσση στη διοίκηση του Δήμου της Νέας Σμύρνης, να πάρει θέση καταδικάζοντας απερίφραστα τέτοιες συμπεριφορές. Διαφορετικά αποδέχεται παθητικά και σιωπηρά το γεγονός. 
Η Στροφή Νέας Σμύρνης στέκεται διαχρονικά στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των δημοκρατικών κεκτημένων. Αντιλαμβανόμαστε ότι κάποιοι έχουν δυσανεξία στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και προσπαθούν συστηματικά να τη συκοφαντήσουν. Τους ενημερώνουμε πως ό,τι και αν κάνουν, ό,τι και αν πουν, ο αντιδικτατορικός αγώνας αποτελεί πηγή δύναμης και έμπνευσης.  
Το Πολυτεχνείο Ζει στους Αγώνες του Σήμερα! ''

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συμβαίνουν και στην πόλη μας!

Ο Δημήτρης Κοντζές, προβεβλημένο στέλεχος της #ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη #Νέα_Σμύρνη με την παράταξη του κ. Λαρίσση, έκανε σήμερα μια απολύτως αήθη επίθεση εν όψει της επετείου του #Πολυτεχνείου.

Το “νέο ήθος” που ευαγγελίζεται η η #δεξιά στη χώρα μας, επιχαίρει για τους ξυλοδαρμούς των πολιτών στο κέντρο της Αθήνας και “εύχεται”, δια στόματος Δημήτρη Κοντζέ: ”Άντε και στα τρένα”! Οι νοσταλγοί του ολοκαυτώματος δεν έχουν καμία θέση στη Δημοκρατία μας. Οι λογικές του χρυσαυγιτισμού δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές σε τούτη την πόλη.

Καλούμε την Νέα Δημοκρατία και την παράταξη Λαρίσση να τον διαγράψουν και να καταδικάσουν τις απόψεις αυτές. Διαφορετικά ταυτίζονται.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Θέση για το συμβάν έλαβε και ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του εκπροσώπου τύπου του κόμματος Νάσου Ηλιόπουλου

ενώ το θέμα απασχόλησε ιστοσελίδες αλλά και μέσα ενημέρωσης όπως μεταξύ πολλών άλλων το www.protothema.gr  και το www.flash.gr

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας σχολίασαν ότι ο κ. Κοντζές δεν καταλαμβάνει καμία θέση στην ΟΝΝΕΔ, ούτε έκανε επανεγγραφή για το συνέδριο.(όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος)

Ο ''πιτσιρικάς'' το ''πήγε πολύ μακριά'' με την κατάπτυστη δήλωση του, πράγμα που γίνεται αντιλυπτό πέραν του κοινού νου ακόμη και από την αναλυτική δήλωση συγνώμης που ακολούθησε.

Τέτοιες αρρωστημένες πολιτικά, πολιτικές φράσεις-δηλώσεις,-αν και ατομικές και με το βάρος της ευθύνης να πέφτει στους ίδιους τους πολιτευτές- αγγίζουν και όλους όσους πίστεψαν έστω και εποχικά σε αυτούς. Πολύ λυπηρό....

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία αντίδραση από την Παράταξη Λαρίσση ούτε από την ΟΝΝΕΔ Νέας Σμύρνης, ενώ το ''αδειασμα'' της ΝΔ μέσω πηγών της ΟΝΝΕΔ (''δεν καταλαμβάνει καμία θέση στην ΟΝΝΕΔ'') στο νεαρό, ήταν πολιτικά η απάντηση στο όποιο ειδικό πολιτικό βάρους του...

 

 

 

Gallery

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια