Πολιτιστικά

Στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Γαλαξία» του Δήμου Ν. Σμύρνης τμήμα του Παντείου Πανεπιστημίου

Ο χρόνος στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπως και σε ολόκληρη την Τριτοβάθμια εκπαίδευση και τις φοιτητικές μας ζωές, σταμάτησε στις 10 Μαρτίου του 2020, όταν κι ανακοινώθηκε το κλείσιμο των ΑΕΙ (λίγο πριν γίνει γνωστή και η είδηση του πρώτου θανάτου από τον κορωνοϊό στη χώρα μας). Αυτή τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021, μετά από 578 μέρες κλεισίματος (295 το 2020 και 283 μέρες το 2021) και τηλεκπαίδευσης, επιτέλους το Πανεπιστήμιό μας ανοίγει. Με 72% ποσοστό εμβολιασμού, μηδενική ενίσχυση από το Υπουργείο Παιδείας και με όσα μέσα το ίδιο το ΑΕΙ έχει, το Πάντειο Πανεπιστήμιο ξαναζωντανεύει. Ποιες όμως οι αλλαγές και τα νέα κτήρια που θα χρειαστεί να μάθουμε; Ας δούμε αναλυτικά τι ισχύει σχετικά με τις νέες αίθουσες-παραρτήματα του Παντείου.

Από την Καλλιθέα, στη Ν. Σμύρνη και το Αιγάλεω

Το Πάντειο αποτελείται από 3 κτήρια, εκ των οποίων στα 2 γίνονται μαθήματα (Γυάλινο Κτήριο και Νεόκτιστο), ενώ το κεντρικό και πρώτο κτήριο είναι η έδρα της Πρυτανείας, των διοικητικών υπηρεσιών (Γραμματείες) και της Βιβλιοθήκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπεται η χρήση όλων των αιθουσών στο Νεόκτιστο και στο Γυάλινο πλην της αίθουσας 108, μιας εκ των μεγαλύτερων αιθουσών του Παντείου. Η αίθουσα 108 δυστυχώς δεν πληροί τις προϋποθέσεις εξαερισμού του χώρου για αυτό και θα παραμείνει κλειστή. Η 108 αποτελούσε, προ κορωνοϊού, και την αίθουσα των Συνελεύσεων του Φοιτητικού Συλλόγου Παντείου.

Πώς θα καλυφθούν όμως οι ανάγκες όλων των Τμημάτων και των ετών που φοιτούν στο Πάντειο; Πρυτανικές πηγές μας ενημερώνουν πως όλα τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης, όπως και επιθυμούν διακαώς πολλές φοιτήτριες και φοιτητές. Θα υπάρχουν μαθήματα και Σάββατα πρωινά (ανάλογα με το πώς θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα του εκάστοτε Τμήματος), ενώ πλέον οι φοιτήτριες και οι φοιτητές του Παντείου θα συχνάζουμε και σε νέες γειτονίες.

Κατόπιν των μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει το Πάντειο με τους Δήμους Νέας Σμύρνης και Αιγάλεω, το Πανεπιστήμιο αποκτά 2 παραρτήματα. Το ένα θα στεγαστεί στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Γαλαξία» του Δήμου Ν. Σμύρνης και το άλλο σε κτήρια που βρίσκονται δίπλα στο σταθμό του Μετρό «Αιγάλεω».

πηγή https://foititikoskosmos.gr

Share this Post:

Συντάκτης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια