Πολιτιστικά

Στο 9ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ της Αιγύπτου η Ένωση Κρητών Νέας Σμύρνης

Την Ελλάδα κλήθηκε να εκπροσωπήσει η Ένωση Κρητών Νέας Σμύρνης στο 9ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ της Αιγύπτου μετά από επίσημη πρόσκληση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η μεγαλειώδης έναρξη πραγματοποιήθηκε στο Aswan με σημαίες και χορευτικά από όλο τον κόσμο να κατακλύζουν τη σκηνή του γραφικού υπαίθριου αμφιθεάτρου, δίπλα στον Νείλο, που είχε επιλεγεί για αυτό στο σκοπό. Η συνέχεια περιελάμβανε πληθώρα παραστάσεων σε ιστορικούς πολιτιστικούς χώρους και εκπαιδευτικά ιδρύματα διαφόρων προαστίων, δίνοντας την ευκαιρία σε πλήθος κόσμου και κυρίως παιδιά να βιώσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία παρακολουθώντας ξένα χορευτικά συγκροτήματα.

Στη λήξη, που πραγματοποιήθηκε στον δημοφιλέστερο αρχαιολογικό χώρο, το μαγευτικό Τέμπλο του Ραμσή στο Abu Simbel, παρευρέθησαν εξέχουσες προσωπικότητες και άρχοντες της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Άλλες χώρες που έλαβαν μέρος στο συγκεκριμένο φεστιβάλ ήταν το Μεξικό, η Σρι Λάνκα, το Μπαγκλαντές, η Ζιμπάμπουε, το Σουδάν, η Πολωνία ενώ απουσίασαν αρκετές όπως Ρωσία, Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Ισπανία λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας.

Gallery

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια