Κοινωνία

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΟΥΛΑΚΗΣ: «Ο Δήμος θα τοποθετήσει ξανά την προτομή Παρασκευόπουλου»

Την εκ νέου κατασκευή και τοποθέτηση της προτομής του Αρχιστράτηγου Λεωνίδα Παρασκευόπουλου, ανήγγειλε ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης.

Ο κ. Τζουλάκης καταδίκασε την κλοπή και στις δηλώσεις του αναφέρει: «Η πράξη αυτή αποτελεί μια ευθεία προσβολή στην ιστορία και τον πολιτισμό μας και είναι απολύτως καταδικαστέα. Η τοποθέτηση της προτομής αποτελούσε οφειλόμενη απόδοση τιμής. Η αστυνομία θα εξιχνιάσει την υπόθεση και ο Δήμος, είμαι βέβαιος, θα τοποθετήσει ξανά την προτομή»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Νέας Σμύρνης:

ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗΣ

Θλίψη και αποτροπιασμό προκαλεί η κλοπή από την καρδιά της πόλης μας της ορειχάλκινης προτομής του Λεωνίδα Παρασκευόπουλου, που ήταν τοποθετημένη σε μαρμάρινη βάση στο πάρκο Εθνικής Μνημοσύνης, μπροστά από την Εστία.

Άγνωστοι, εκμεταλλευόμενοι την απουσία κόσμου λόγω της καραντίνας, έκλεψαν την προτομή του Αρχιστράτηγου που υπήρξε μία χαρισματική και ηγετική φυσιογνωμία, διεθνούς κύρους. Ήταν ο Αρχηγός του Ελληνικού Στρατού από το 1918 και κατόπιν αρχιστράτηγος της Στρατιάς της Μικράς Ασίας ως τον Νοέμβριο του 1920. Μετά την υπογραφή της ανακωχής του Μούδρου, ανέλαβε τη μετακίνηση των ελληνικών δυνάμεων στην εκστρατεία της Κριμαίας και τη μεταφορά του στρατού από τη Μακεδονία στη Μικρά Ασία. Η συμβολή του στη Μικρασιατική Εκστρατεία υπήρξε ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς ανέλαβε τις πρώτες επιχειρήσεις ως επικεφαλής του Α΄ κλιμακίου του Γενικού Στρατηγείου τους Σμύρνης. Την περίοδο της διοίκησής του, η Ανατολική Θράκη και η περιοχή της Σμύρνης, περιήλθαν στην κατοχή του ελληνικού στρατού.

Ο Δήμαρχος της πόλης μας Σταύρος Τζουλάκης καταδίκασε την κλοπή και δήλωσε: «Η πράξη αυτή αποτελεί μια ευθεία προσβολή στην ιστορία και τον πολιτισμό μας και είναι απολύτως καταδικαστέα. Η τοποθέτηση της προτομής αποτελούσε οφειλόμενη απόδοση τιμής. Η αστυνομία θα εξιχνιάσει την υπόθεση και ο Δήμος, είμαι βέβαιος, θα τοποθετήσει ξανά την προτομή».

Πηγή από: https://epikaira.wordpress.com/2020/11/10/%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%85%cf%81%ce%bf%cf%83-%cf%84%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b1%ce%ba%ce%b7%cf%83-%ce%bf-%ce%b4%ce%ae%ce%bc%ce%bf%cf%82-%ce%b8%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b8%ce%b5%cf%84%ce%ae/
Share this Post:

Συντάκτης Πέτρος Περιμένης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια