Πολιτιστικά

Stand up Comedy και ΔΕΠΥράζει

Γράφει η Εριέλλα Χρυσού

Το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας ADHD HELLAS στο πλαίσιο του παγκόσμιου μήνα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τη ΔΕΠΥ διοργάνωσε μία ενημερωτική και διασκεδαστική βραδιά stand up comedy στη Μουσική Σκηνή ΜΕΘΟΔΙΑ. Την εκδήλωση στήριξαν αφιλοκερδώς είκοσι Έλληνες standup κωμικοί, οι οποίοι μαζί με ενήλικες με ΔΕΠΥ παρουσίασαν με χιούμορ τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Η πρόεδρος του Σωματείου  ADHD HELLAS Χριστίνα Γεωργιάδου μίλησε στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr για το σωματείο το οποίο δημιουργήθηκε το 2009. Μέλη του είναι ενήλικες με ΔΕΠΥ, γονείς παιδιών με ΔΕΠΥ, εκπαιδευτικοί και ψυχολόγοι και διοργανώνουν μεγάλο αριθμό δράσεων για τις οποίες δείχνει το ενδιαφέρον του μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

Η Ελπίδα Μηναδάκη, μέλος του ΔΣ του ADHD HELLAS και standupcomedian εξήγησε πως ο λόγος που συνδυάστηκε ο ενημερωτικός χαρακτήρας της εκδήλωσης με το standup ήταν γιατί ήθελαν να περάσουν το μήνυμα πως «ΔΕΠΥ υπάρχει, αλλά την αντιμετωπίζουμε με χιούμορ».

Τρεις από τους κωμικούς που συμμετείχαν στην εκδήλωση, ο Νίκος Δούκας, ο Δημήτρης Χριστοδούλου και ο Δημήτρης Χαζαρίδης εξήγησαν πως η ΔΕΠΥ είναι ένα σημαντικό θέμα για το οποίο πρέπει να μάθει ο κόσμος και για το λόγο αυτό θέλησαν να στηρίξουν τη δράση του σωματείου. Τόνισαν πως το standup είναι ένα ανερχόμενο είδος στην Ελλάδα που πλέον έχει να παρουσιάσει πολύ καλούς κωμικούς και πως ο κόσμος το έχει αγκαλιάσει και αποδεχτεί.

Τα έσοδα της εκδήλωσης διατέθηκαν στη στήριξη του Σωματείου ADHD HELLAS.

 

Gallery

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια