Κοινωνία

''Σκάνδαλο'' και ''εξωφρενικό μίσθωμα'' το θέμα Μινέττα από ''Ποιότητα Ζωής'' και ''Πόλη Ανάποδα''

''Σκάνδαλο'' και ''εξωφρενικό'' το θέμα Μινέττα από ''Ποιότητα Ζωής'' και ''Πόλη Ανάποδα''

Mε βίντεο που ακολουθεί αλλά και με ποικιλία χαρακτηρισμών τόσο ως προς τον διαγωνισμό όσο και προς το ηθικό σκέλος της διαδικασίας αλλά και τελικά ως προς το ετήσιο τίμημα, η παράταξη ''Ποιότητα Ζωής-Γιώργος Κουτελάκης'' ενημερώνει το πολίτες για την πολιτική πρακτική της Δημοτικής Αρχής να προσχωρήσει μέσω της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής (νόμιμα) στην απόφαση μεταστέγασης δημοτικών υπηρεσιών στο κτήριο Μινέττα. Αντίστοιχα, αρθρογραφία σε ιστοσελίδα πολιτικών συμφερόντων Κουτελάκη αναδυκνύει τις σκανδαλώδεις πτυχές του όλου ζητήματος...

Παράλληλα και σε σημερινή ανακοίνωσή της η παράταξη Μιά ''Πόλη Ανάποδα'' έχοντας ακριβώς την ίδια θέση στην ουσία του ζητήματος ενημερώνει για τα εξής

'' Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΖΟΥΛΑΚΗ ΚΛΕΙΝΕΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝΩ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ.

Η δημοτική αρχή της Νέας Σμύρνης επιχειρεί να κλείσει σχολεία. Συγκεκριμένα, κατέθεσε πρόταση προς το δημοτικό συμβούλιο της πόλης να καταργηθούν το 7ο Λύκειο & 8ο Γυμνάσιο, που στεγάζονται στο σχολικό συγκρότημα της ΕΣΤΙΑΣ, και οι μαθητές να μεταφερθούν σε άλλες σχολικές μονάδες. Επίσης, προτείνει τη συγχώνευση των δύο ΕΠΑΛ στο Παπαστράτειο ώστε να γίνει Δημοτικό Σχολείο ή Νηπιαγωγείο.

Η πρόταση της δημοτικής αρχής, του Τζουλάκη και του Συρίγου, για να κλείσουν τα σχολεία δεν ήρθε έτσι ξαφνικά. Υπάρχει εδώ και χρόνια δικαστική αντιπαράθεση με τη διοίκηση του ιδρύματος της ΕΣΤΙΑΣ για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του σχολικού κτιρίου και του ενοικίου που πρέπει να καταβάλλεται. Οπως επίσης είναι γνωστό πως γίνονται προσπάθειες για να στριμωχτούν μαθητές και σχολεία ώστε να «δημιουργηθεί» χώρος για τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν για νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία.

Η «ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ» θα σταθεί δίπλα σε όσους πιστεύουν πως στόχος μας πρέπει να είναι να ανοίξουν σχολεία για να επεκταθεί η δημόσια δωρεάν παιδεία (και στα προνήπια), και όχι να αναζητούνται τρόποι να κλείσουν σχολεία για να μειωθεί το κόστος.
Η δημόσια εκπαίδευση έχει ήδη υποφέρει από τέτοιες πολιτικές που υπηρετούν δημοσιονομικούς και μόνο στόχους, αδιαφορώντας για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, ενώ συνεχίζεται το καθεστώς της αδιοριστίας και της υποχρηματοδότησης στα σχολεία.

Την ίδια στιγμή ο Δήμαρχος Τζουλάκης αποφασίζει και διατάσσει χωρίς τη συναίνεση του δημοτικού συμβουλίου να μεταφέρει υπηρεσίες του Δήμου Νέας Σμύρνης στο κτίριο ΜΙΝΕΤΤΑ στη λεωφόρο Συγγρού, πληρώνοντας ένα εξωφρενικό μίσθωμα, πολλαπλάσιο από αυτό που πληρώνουν οι εταιρίες οι οποίες στεγάζονται στο ίδιο κτίριο. Παρά τις αντιδράσεις η δημοτική αρχή δείχνει με κάθε τρόπο την αλαζονεία της και την κατεύθυνση που επιθυμεί να δοθούν τα χρήματα των κατοίκων.Η συγκεκριμένη στάση της Δημοτικής Αρχής στηρίζεται στο πραξικόπημα το οποίο προχώρησε η κυβέρνηση αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές με τον νόμο που πέρασε για την τοπική αυτοδιοίκηση ο οποίος αφαιρεί όλες τις αρμοδιότητες από το εκλεγμένο Δημοτικό Συμβούλιο και τις περνά σε επιτροπές του Δήμου οι οποίες έχουν διορισμένη πλειοψηφία.
Είναι προφανές ότι η μετατροπή της "αυτοδιοίκησης" σε τοπικό κράτος και οι αντιλαϊκές πολιτικές πάνε χέρι χέρι με τον αυταρχισμό.''

 

 

Gallery

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια