Δημοτικά

Σεξιστικό σχόλιο Ζαβού εναντίον Βρεττού δημ συμβ Νέας Σμύρνης Μάρτιος 2021 (βίντεο)

Από ό,τι φαίνεται στις δυο τελευταίες συνδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου όποια θέματα και διαδικασίες δεν είναι της αρεσκείας του Αλέξανδρου Ζαβού, δημοτικού συμβούλου της συμπολίτευσης, τον κάνουν να φέρεται απαξιωτικά προς την διαδικασία και τους συναδέλφους του, δημοτικούς συμβούλους του δήμου Νέας Σμύρνης. 

Στο ΔΣ του Μαρτίου επιπλέον καταφέρθηκε με σεξιστικό σχόλιο εναντίον της δημοτικής συμβούλου με την Πόλη Ανάποδα, Ιωάννας Βρεττού, ουσιαστικά συνδέοντας την παρουσία της στα πολιτικά δρώμενα με την εμφάνιση της. Μερικοί "δεξιόστροφοι" πολιτικοί θα χαρακτήριζαν τέτοιες συμπεριφορές ως " κομπλιμέντα", παρόλα αυτά αυτά ανήκουν σε άλλες εποχές και έρχονται σε αντίθεση και με την επίιμη θέση της ΕΕ στο θέμα. Περισσότερες πληροφορίες στους παρακάτω συνδέσμους. 

https://www.coe.int/el/web/human-rights-channel/stop-sexism

https://eige.europa.eu/el/in-brief

Έκπληξη προκαλεί το γεγονός, ότι μετά το σχόλιο του Ζαβού, άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι προσπαθησαν να του εξηγήσουν άλλα μάλλον δεν το κατάλαβε. Αναμένεται δημόσια συγγνώμη από τον Αλέξανδρο Ζαβό στο επόεμνο δημοτικό συμβούλιο.

Το σεξιστικό σχόλιο του Ζαβού, χωρίς να δικαιολογείται ή να συνδέεται, ίσως να προέρχεται από την πολιτική επίθεση επί προσωπικού που δέχτηκε από την Ιωάννα Βρεττού πρωτύτερα

Share this Post:

Συντάκτης Πέτρος Περιμένης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια