Δημοτικά

Σαρδιανός. Προσπάθησε όσο μπορούσε. Δυστυχώς τα παιδιά μας στα ΠΡΟΚΑΤ

Τελικά η Δημοτική Αρχή με την στήριξη και της Στροφής Νέας Σμύρνης πέρασε την εισήγηση-(εις)για την ''προσωρινή εγκατάσταση για την κάλυψη επειγουσών αναγκών προσχολικής αγωγής''. Λευκό από την Λαϊκή Συσπείρωση και απουσία όλων των υπολοίπων παρατάξεων.

Φυσικά το μέλλον θα δείξει πόσο προσωρινές θα είναι οι ΠΡΟΚΑΤ εγκαταστάσεις

Σε εντελώς διαφορετικό και πολύ πιο ανθρώπινο μήκος κύματος κινήθηκαν δύο(2) Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής Τζουλάκη-Λαρίσση οι οποίοι καταψήφισαν την τοποθέτηση ΠΡΟΚΑΤ εγκαταστάσεων για τις ανάγκες της Προσχολικής Αγωγής. (container τα αποκάλεσε μάλιστα ο Σαρδιανός)  αλλά και ακόμη τα τρία επόμενα θέματα που σχετίζονταν με τις συγκεκριμένες τοποθετήσεις (Σαρδιανός-Βολίκας)

Ειδικά ο Νεκτάριος Σαρδιανός ιατρός στο επάγγελμα και Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είχε δεσμευθεί δημόσια εδώ και αρκετό καιρό πως θα καταψηφίσει το θέμα, το οποίο καταψήφισε τελικά και ο Γιώργος Βολίκας -και αυτός μέλος της παράταξης Λαρίσση-

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιώργος Λαρίσσης κατανόησε όπως δήλωσε τις διαφωνίες των δύο δημοτικών του Συμβούλων και Συμβούλων παράλληλα της σύμπραξης, αλλά υπερψήφισε το συγκεκριμένο θέμα.

Ενα χρόνο μετά τις δημοτικές εκλογές του 2019 έχουμε ήδη τις πρώτες επίσημες διαφωνίες -παραγωγικά πάντα- εντός της σύμπραξης, ένα πολιτικό ρίσκο που μπορεί να επαναληφθεί στο μέλλον. Για κάποιους όπως για τον Γιώργο Λαρίσση οι διαφωνίες είναι κατανοητές. Και γιατί να μην είναι άλλωστε και γιατί να μην εκφράζονται όταν αυτές υπάρχουν μέσω αρνητικής ψήφου...

Η Στροφή Νέας Σμύρνης προτίμησε την τακτική του ''ναι μεν αλλά'' ψηφίζοντας όμως το θέμα της τοποθέτησης ΠΡΟΚΑΤ, με τον Δήμαρχο παράλληλα να κάνει δεκτό το διαχρονικό αίτημα του ΚΚΕ και της Στροφής για δημιουργία επιτροπής που  θα μελετήσει την κατάσταση στην Παιδεία της πόλης. Το ΚΚΕ (ΛΑϊκή Συσπείρωση) παρ όλα αυτά επέμεινε στην λευκή ψήφο.

Δείτε στα παρακάτω βίντεο τις τοποθετήσεις των Σαρδιανού-Βολίκα

 

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια