Δημοτικά

Σαρδιανός προς Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Νέας Σμύρνης : ''Συμμορφωθείτε στα θέματα ασφάλειας των σχολείων''

Με δημόσια παρέμβασή του στην προσωπική του σελίδα στα social media o Πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Νεκτάριος Σαρδιανός ενημερώνει για θέματα ασφάλειας των σχολικών κτηρίων και ''απαιτεί την άμεση συμμόρφωση, αποκατάσταση και πιστοποίηση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων των σχολείων της πρωτοβάθμιας.''

Ολόκληρη τη χθεσινή του τοποθέτηση

Κάθε 15 Σεπτεμβρίου που ανοίγουν τα σχολεία, πρέπει να παραδίδονται ασφαλή προς χρήση στην σχολική επιτροπή για να τα λειτουργήσει.
Και οφείλει να έχει μεριμνήσει γι' αυτό η τεχνική υπηρεσία (Τ.Υ.), η οποία αφού πρώτα διενεργεί τους απαιτούμενους ελέγχους, οφείλει στην συνέχεια να αποκαταστήσει όποια προβλήματα αναδειχθούν.

Όταν ανέλαβα την προεδρία της σχολικής επιτροπής, αν και ήμουν σχεδόν βέβαιος, ότι όλα τα πρωτόκολλα έχουν τηρηθεί, απέστειλα αίτημα στην Τ.Υ. όπου τους διεμήνυσα να προβούν στους απαραίτητους ελέγχους στους αύλειους χώρους των σχολείων, για τυχόν επικίνδυνα σημεία σε αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά και στα καθεαυτού κτίρια για τον έλεγχο της στατικότητας στα πλαίσια της σεισμικής δραστηριότητας.

Αν και έχουν παρέλθει περίπου 4 μήνες από τότε, ποτέ δεν έλαβα κάποια επίσημη απάντηση...και συν τις άλλοις ανακάλυψα ότι οι μπασκέτες στα σχολεία της πρωτοβάθμιας αφενός δεν είναι πιστοποιημένες και αφετέρου αρκετές εξ' αυτών έχουν υποστεί σημαντική διάβρωση στο πέρασμα του χρόνου, με αποτέλεσμα να εγκυμονούν κίνδυνο για σοβαρό ατύχημα, πράγμα που μπορεί να επιφέρει ακόμα και θανάσιμο τραυματισμό ή μόνιμη αναπηρία σε κάποιον μαθητή.

Ως εκ τούτου, εξάλλου και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο με τον επικεφαλής της παράταξής μου Γιώργο Λαρίσση και στο σύνολο μας όλοι οι εκλεγμένοι με την " Πρωτοβουλία", αποφασίσαμε να πορευτούμε στην συνδιοίκηση του Δήμου, οφείλω να απαιτήσω την άμεση συμμόρφωση, αποκατάσταση και πιστοποίηση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων των σχολείων της πρωτοβάθμιας.

Είναι απόλυτη ανάγκη να είμαστε υπεύθυνοι, κατά πρώτον για να είναι ασφαλής και η κοινωνία, και κατά δεύτερον για να είναι ασφαλής και η συνείδησή μας...γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη κόλαση για τον ενσυνείδητο άνθρωπο...από τις ίδιες του τις ενοχές!

Ο Νεκτάριος Σαρδιανός είναι γιατρός, Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Αρχής και μέλος της παράταξης του Γιώργου Λαρίσση ''Πρωτοβουλία για την Νέα Σμύρνη''

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια