Δημοτικά

Σαρδιανός : Χρώματα σε διαβάσεις, νέες μπασκέτες, εκτυπωτές και σύντομα...ρομπότ σε δημοτικό σχολείο της Νέας Σμύρνης

Σχολιάζει ο Νεκτάριος Σαρδιανός, Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νέας Σμύρνης

Η κατάληψη των πεζοδρομίων και των διαβάσεων από παρκαρισμένα αυτοκίνητα, αποτελεί κατά τη γνώμη μου, μία από τις κυριότερες αιτίες για τη ραγδαία υποβάθμιση της ποιότητας της αστικής ζωής.
Και αυτός είναι ένα τομέας στον οποίο όχι μόνο η Ν Σμύρνη, αλλά η Αθήνα γενικότερα, υστερεί σημαντικά σε σχέση με άλλες μεγάλες πόλεις του εξωτερικού..
Κάτι εξίσου σημαντικό, τα τροχαία ατυχήματα που αφορούν σε παράσυρση πεζού είναι ένα διαχρονικό φαινόμενο οδικής ασφάλειας που συναντάται σχεδόν καθημερινά τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα όσο και στην επαρχία καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.
Είναι επιτακτική ανάγκη λοιπόν η αποκατάσταση της βατότητας των πεζοδρομίων, η απομάκρυνση των εμποδίων από τις διαβάσεις πεζών και από τις ράμπες ΑΜΕΑ ώστε να εμπεδωθεί επιτέλους μια νέα νοοτροπία οδικής συμπεριφοράς!

Σχετική πρωτοβουλία της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ν Σμύρνης με τις Μαμάδες+ στο Δρόμο (Moms+ in the street), την Star Wars Hellenic Academy και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 12ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χρωματίζοντας διαβάσεις έξω από το 12ο δημοτικό σχολείο.

Επίσης η πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή στην οποία προΐσταμαι, αντικατέστησε όλες τις παλαιές, αγνώστου προέλευσης και κατασκευής, μπασκέτες και εστίες ποδοσφαίρου των σχολικών μας συγκροτημάτων, με νέες που πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και πιστοποιήσεις.
Η ασφάλεια των μαθητών και η βελτίωση των συνθηκών της παρεχόμενης εκπαίδευσης είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτη!

 

Αλλάζουμε τους εκτυπωτές των δημοτικών της πρωτοβάθμιας με άλλους που χρησιμοποιούν την τεχνολογία eco tank.
Οι εκτυπωτές EcoTank αντί για φύσιγγες, χρησιμοποιούν φιαλίδια μελανιού πράγμα που σημαίνει εξοικονόμηση χρημάτων έως και 90%!!!

Τέλος και με την τεχνολογία να προελαύνει, προγραμματίζουμε το επόμενο χρονικό διάστημα- την αγορά ενός ανθρωποειδούς ρομπότ ΝΑΟ, με ύψος 58 εκατοστά και δυνατότητα περιστροφής 25 μοιρών, για να κινείται και να χορεύει με μεγάλη ευελιξία. Το ρομπότ είναι εξοπλισμένο με μικρόφωνα, ηχεία, δύο κάμερες και πληθώρα αισθητήρων, με αποτέλεσμα να αναγνωρίζει πρόσωπα/αντικείμενα και να επικοινωνεί σε 20 γλώσσες, μεταξύ των οποίων και ελληνικά. Το ΝΑΟ αναμένεται στην Ελλάδα και θα το δούμε και στη Νέα Σμύρνη σε ένα δημοτικό σχολείο.

πληροφορίες για το NOA https://www.youtube.com/watch?v=mkt52Utz2Gk&feature=youtu.be&fbclid=IwAR23kVR2AhUXceYhaP7Jm-a2_VhCKfgVh4WJ3YAjT6Q98hSlwtzor5POD-Q&ab_channel=RobotLABInc.

 

Gallery

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια