Αθλητικά

Σακελλαρίδης: «Η Νέα Σμύρνη είναι η πρωτεύουσα του ελληνικού αθλητισμού»

Η πορεία του Μίλωνα είναι σταθερά ανοδική τα τελευταία χρόνια, με διαδρομή από τα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΝΑ, μέχρι τις Εθνικές κατηγορίες. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης έχει κάνει ένα εκρηκτικό ξεκίνημα στον 1ο όμιλο της Β' Εθνικής, με τον στόχο να είναι ξεκάθαρος και δια στόματος της διοίκησης. Η άνοδος στην Α2!

Ο πρόεδρος του ΑΟΝΣ Μίλωνα, Μιχάλης Σακελλαρίδης, μίλησε στο basketa.gr για την πορεία του συλλόγου, την «πρωτεύουσα του ελληνικού αθλητισμού», όπως χαρακτήρισε τη Νέα Σμύρνη, το ταβάνι της ομάδας, την προοπτική της Α1 και... όχι μόνο.

Για τη σταθερά ανοδική πορεία του Μίλωνα:

«Μία αρχή δικιά μου, είναι ότι η Νέα Σμύρνη είναι η πρωτεύουσα του ελληνικού αθλητισμού. Είναι παγκόσμιο φαινόμενο δύο σωματεία να είναι μεσοτοιχία, όχι απλά να είναι στον ίδιο δήμο και να αναπτύσσονται τόσο πολύ όσο ο Πανιώνιος και ο Μίλωνας. Και δεν είναι ότι αναπτύσσονται αν οι ομάδες τους είναι στην Α1 ή στην Α2, αυτό είναι το δευτερεύον. Το σημαντικό είναι οι ακαδημίες τους. Ο Μίλωνας αυτή τη στιγμή έχει στο μπάσκετ 400 παιδιά. Και είναι δίπλα ο Πανιώνιος, η Δάφνη, ο Έσπερος, το Φάληρο. Είναι μία περιοχή που έχει πολλές ομάδες στο μπάσκετ. Έχουμε γράψει τη δικιά μας ιστορία, τη δικιά μας διαδρομή.

Πάθαμε μεγάλο οικονομικό κάζο τότε με την Α1, αλλά σταθήκαμε όρθιοι, τα πληρώσαμε όλα, δεν μας χαρίστηκε τίποτα, ξοφλήσαμε τους πάντες και τα πάντα και εδώ και τέσσερα-πέντε χρόνια που γίναμε υγιείς οικονομικά, αρχίσαμε την άνοδο. Ταβάνι δεν έχουμε. Βρίσκουμε χορηγούς, έχουμε βρει ανθρώπους που μας βοηθάνε, έχουμε κάνει αυτή την ομάδα η οποία έπρεπε να είναι στη Β' Εθνική, αν δεν είχε γίνει ο κορωνοϊός, εδώ και δύο χρόνια, αλλά τα πρωταθλήματα που σταμάτησαν μας φρέναραν. Πέρυσι ανεβήκαμε, φέτος πάμε πάλι για άνοδο. Κάθε άλλο αποτέλεσμα εκτός από την άνοδο θα είναι αποτυχία».

Για τα δύσκολα χρόνια της ΕΣΚΑΝΑ:

«Πολύ δύσκολα, πάρα πολύ δύσκολα. Δεν θέλω να υποτιμήσω τα τοπικά πρωταθλήματα, ίσα ίσα έχουν άλλη μαγεία και άλλη ομορφιά. Στους αγώνες της ΕΣΚΑΝΑ είδα παιχνίδια πανέμορφα, συγκλονιστικά που μου έδωσαν μεγαλύτερες χαρές και μεγαλύτερη ικανοποίηση από Α1. Τα έχω ζήσει όλα στον Μίλωνα και είναι πολύ καλά τα τοπικά πρωταθλήματα και η ομοσπονδία με την αναδιάρθρωση που θέλει να κάνει είναι σε σωστή βάση. Να μειωθούν οι ομάδες στις εθνικές κατηγορίες και να δυναμωθούν τα τοπικά πρωταθλήματα. Από εκεί ξεκινάει το μπάσκετ, η βάση του είναι εκεί. Έξι χρόνια ήμασταν στην ΕΣΚΑΝΑ, οικονομικά πολύ στριμωγμένοι, στην αρχή με ένα χαμηλό μπάτζετ, μετά λίγο παραπάνω, μέχρι που φτάσαμε να ανεβούμε στον έκτο χρόνο και από εκεί και πέρα έχουμε πάρει την πάνω βόλτα και πιστεύω να πάνε όλα καλά».

Για το που φτάνουν οι φιλοδοξίες του για τον Μίλωνα:

«Σαν Μιχάλης Σακελλαρίδης, σαν άνθρωπος που είμαι από μικρό παιδί στον Μίλωνα και τα τελευταία έξι χρόνια έχων την τύχη και την ευτυχία να είμαι πρόεδρος του συλλόγου, βέβαια έχω περάσει από όλες τις θέσεις του προεδρείου του Μίλωνα στα 40 χρόνια που είμαι στη διοίκηση, για μένα η Α2 είναι το ταβάνι. Μόλις η ομάδα πάει στην Α2, θα πω πως είμαι εντάξει με τον εαυτό μου, με την συνείδησή μου, ο Μίλωνας είναι εκεί που πιστεύω ότι μπορεί μόνος του να σταθεί χωρίς καμία βοήθεια. Από εκεί και πέρα, έχουμε κάποιους δυνατούς φίλους και κάποιους δυνατούς χορηγούς, που στο χέρι τους είναι αν θελήσουν η ομάδα να πάει στην Α1, να κάνουμε την Ανώνυμη Εταιρεία και να την προχωρήσουν από εκεί και πέρα εκείνοι. Ο νόμος τους δίνει την δυνατότητα, προστατεύει και τον Ερασιτέχνη, ενώ παλιά δεν τον προστάτευε, για αυτό πάθαμε το στραπάτσο που πάθαμε. Οπότε όλα είναι ανοιχτά».

Για την προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο:

»Δόξα τω Θεώ είμαστε ικανοποιημένοι, γιατί στα κρίσιμα παιχνίδια το γήπεδο γεμίζει. Στον αγώνα με τη Μύκονο ήταν γεμάτο. Και πέρυσι στην Γ' Εθνική στα κρίσιμα ήταν γεμάτο. Και στην ΕΣΚΑΝΑ το παιχνίδι με το Φάληρο ήταν το ρεκόρ όλων των εποχών. Δεν θυμάμαι τόσο κόσμο εδώ μέσα, ακόμα και όταν έπαιζε ο Πανιώνιος στο γήπεδο του Μίλωνα για την Α1, τον κόσμο που είχε ο αγώνας Μίλων-Παλαιό Φάληρο στην Α' ΕΣΚΑΝΑ, δεν τον είχε ποτέ το δικό μας κλειστό. Πρώτη φορά που δεν μπορούσε να μπει καρφίτσα στο γήπεδο! Ήταν συγκλονιστικό».

Για το αήττητο σερί της ομάδας:

«Αν δεν είχαμε και τις ατυχίες... Υγεία να έχουμε, δεν με ενδιαφέρει το αήττητο. Σημασία έχει να είμαστε στους δύο πρώτους και ειδικά να είμαστε πρώτοι για να αποφύγουμε τον Πανιώνιο. Όχι γιατί φοβόμαστε, κανέναν δε φοβόμαστε. Τον σεβόμαστε τον Πανιώνιο γιατί είναι κομμάτι της πόλης μας, ουσιαστικά είμαστε μία οικογένεια. Για μένα το ιδανικό θα είναι και οι δύο ομάδες να είναι στην Α1. Πιστεύω και αυτοί που έχουν μπει επενδυτές στον Πανιώνιο είναι σοβαροί άνθρωποι. Είναι τυχερός ο Πανιώνιος που έχει αυτούς τους δύο ανθρώπους. Οπότε θα είναι ευχής έργον η Νέα Σμύρνη να έχει δύο ομάδες στην Α1 στο μπάσκετ»

Για τις μεγάλες συνεργασίες με τη Ρεάλ Μαδρίτης και τον Γκέινον Μπέικερ: 

«Είχαμε κάνει πολλά, ήταν πολύ πετυχημένα. Μάθαμε πολλά από αυτά τα πράγματα και πέρυσι τολμήσαμε να κάνουμε μόνοι μας ένα πολύ καλό καμπ και τολμώ να πω στέφθηκε με τρομερή, απρόσμενη επιτυχία και σε αριθμό παιδιών που ήρθαν και στις προπονήσεις που έγιναν και στα μπασκετικά ονόματα που επισκέφθηκαν το καμπ για να μιλήσουν στα μικρά παιδιά. Ήταν πραγματικά μία συγκλονιστική εμπειρία. Η Ρεάλ είναι ένας τεράστιος σύλλογος.

Είμαστε ανοιχτοί στους πάντες, είμαστε ένας σύλλογος που έχουμε πάντα καλές σχέσεις με όλους. Ο αθλητισμός ενώνει, αυτή είναι η αρχή μας. Δεν θέλω τους οπαδούς. Οι σύλλογοι οι μεγάλοι τις ζημιές τις παθαίνουν από τους οπαδούς. Σκεφτείτε τα πρόστιμα που τρώνε, τις αγωνιστικές που παίζουν με άδεια γήπεδα. Τι καλύτερο να έχεις φιλάθλους, να κερδίζεις, να χάνεις και χειροκροτεί όλο το γήπεδο και τις δύο ομάδες. Στο βόλεϊ έπαιξε για πρώτη φορά στην Ευρώπη η ομάδα του Μίλωνα και όταν τελείωσε ο αγώνας εδώ με την ομάδα του Ισραήλ που ήταν το γήπεδο γεμάτο, όλο το γήπεδο όρθιο χειροκροτούσε και τις δύο ομάδες. Αυτή είναι η ομορφιά του αθλητισμού, δεν έχεις να χωρίσεις τίποτα».

Για την επένδυση και τον στόχο της ανόδου:

«Με την επένδυση που έχουμε κάνει και με την ομάδα που έχουμε, κάθε άλλο αποτέλεσμα θα είναι αποτυχία. Πιστεύω ο Μίλωνας και ο Πανιώνιος θα είναι σίγουρα στις ομάδες που θα ανέβουν στην Α2».

Για τον κόουτς Καραγιάννη: 

«Τι να πω για τον Νίκο. Ο Νίκος είναι ένας εξαιρετικός προπονητής και πάνω από όλα ένας υπέροχος άνθρωπος, αυτό είναι το σημαντικό. Είναι ο τέταρτος χρόνος που είναι εδώ στον Μίλωνα και είναι σαν να είναι μία ζωή στην ομάδα. Έχουμε γίνει μία πολύ μεγάλη οικογένεια, ο Καραγιάννης με το τεχνικό του επιτελείο, τον γυμναστή, τον φυσιοθεραπευτή, όλα τα μέλη της διοίκησης που ασχολούνται με το μπάσκετ, οι χρηματοδότες και οι χορηγοί είμαστε μία δυνατή ομάδα. Μία ομάδα που είμαστε αγαπημένοι, έχουμε αλληλοσεβασμό, αλληλεγγύη και κοινό στόχο και σκοπό, χωρίς ανταγωνισμό μεταξύ μας. Μας ενώνει η αγάπη για το άθλημα, η αγάπη για τον σύλλογο και ένα όραμα να δημιουργήσουμε κάτι πολύ καλό. Και αυτό πιστεύω θα έχει και το καλύτερο αποτέλεσμα». 

Πηγή από: https://basketa.gr/sakellaridis-sto-basketa-i-nea-smyrni-einai-i-proteyoysa-toy-ellinikoy-athlitismoy/
Share this Post:

Συντάκτης Πέτρος Περιμένης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια