Κοινωνία

Ψήφισμα ΣΤΡΟΦΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη στήριξη των φεμινιστικών κινητοποιήσεων ενόψει της 8ης Μάρτη

Ψήφισμα που κατέθεσε η Δημοτική Κίνηση ΣΤΡΟΦΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 20 Φεβρουαρίου για τη στήρηξη των φεμινιστικών κινητοποιήσεων ενόψει της 8ης Μάρτη. Το ψήφισμα υπερψηφίστηκε.

Ο ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ 8ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

▶Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νέας Σμύρνη, εκφράζει τη συμπαράσταση του και συμπαρατάσσεται με τις γυναίκες και τα κινήματά τους, αλλά και με τις εργατικές ενώσεις και τα συνδικάτα, που συμμετέχουν στην τρίωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ στις 6/3/2020, από τις 12μ-15μμ, στο πλαίσιο της παγκόσμιας κινητοποίησης της Φεμινιστικής Απεργίας της 8ης του Μάρτη για κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα και προστασία του πλανήτη.

▶Είμαστε πεισμένες και πεισμένοι ότι η ισότητα των φύλων δεν αφορά μόνο τον τομέα της εργασίας αλλά, επίσης, τη βία κατά των γυναικών, που τόσο συχνά καταλήγει σε γυναικοκτονίες, τη διακίνηση και εμπορία γυναικών, το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματος, την τόσο αναγκαία συμμετοχή τους στα κέντρα λήψης αποφάσεων, τη θηλυκή φτώχεια, την εκπαίδευση, το περιβάλλον, όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα.

▶Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις των γυναικών και των κινημάτων τους για δημόσιες πολιτικές και ένα ισχυρό και συμπεριληπτικό κράτος πρόνοιας που θα καλύπτει όλες ανεξαιρέτως τις γυναίκες, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, λόγω εθνότητας/ εθνικότητας, κοινωνικής τάξης, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου, χρώματος, θρησκείας, κ.λπ.

▶Δεν ξεχνάμε άλλωστε ότι όλα τα μεγάλα προβλήματα του καιρού μας, όπως η κλιματική αλλαγή, οι πόλεμοι, η φτώχεια, αφήνουν άνισα το αποτύπωμα τους στις γυναίκες του κόσμου.
Ενώνουμε λοιπόν τη φωνή μας με τη φωνή εκατομμυρίων γυναικών στην Ευρώπη και στον κόσμο, διότι παρά τις σημαντικές κατακτήσεις του γυναικείου/φεμινιστικού κινήματος, σε καμιά χώρα στον κόσμο δεν έχει επιτευχθεί ακόμα η ισότητα των φύλων και:


ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΣ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 8ης ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ 2020, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΕ Η ΑΔΕΔΥ ΣΤΙΣ 6/3 12 - 3 μμ.

ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 8/3 ΣΤΙΣ 12μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ.

 

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια