Δημοτικά

Ψηφιακό σχολικό πρωτάθλημα ανακύκλωσης στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης

Σε μία αξιέπαινη προσπάθεια προχώρησε το 7ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης. Το σχολείο σε συνεργασία με την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου την Reciget ''ΚοινΣεπ'' και το Συλλογο Γονεων και Κηδεμονων του σχολείου., τοποθέτησε ειδικούς ψηφιακούς κάδους ανακύκλωσης για τους μικρούς μαθητές.

Για πρώτη φορά, σε δημοτικό σχολείο της πόλης τοποθετήθηκαν κάδοι ανακύκλωσης με ζυγαριές, όπου κάθε τάξη θα μπορεί να ανακυκλώνει με το δικό της κωδικό και υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του κάθε τμήματος.

Οι κάδοι έχουν τοποθετηθεί στους κοινόχρηστους χώρους του σχολείου (3 στο ισόγειο, 3 στον α’ όροφο και 2 στον β’ όροφο) και στο γραφείο του διευθυντή υπάρχει μόνιτορ όπου και εμφανίζονται οι «επιδόσεις» των τμημάτων!!

Ξεκίνησε λοιπόν  το ψηφιακό πρωτάθλημα ανακύκλωσης στο 7ο δημοτικό σχολείο Νέας Σμύρνης. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα επιβραβεύτουν οι μαθητές που ξεχώρισαν. ‘’Πιστεύουμε ότι οι μαθητές αποτελούν τους πλέον ανοιχτούς δέκτες νοοτροπίας και συμπεριφοράς. Προσπαθούμε με βιωματικούς τρόπους και σύγχρονα μέσα να εκπαιδεύσουμε τους μαθητές στις αρχές της ανακύκλωσης και τις αξίες της κυκλικής οικονομίας.’’ δήλωσε ο Γ.Κρικρής

 

Με αρωγό την Αντιδημαρχία Καθαριότητας υπό τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Κρικρή, παρουσία και του ιδιαίτερα δραστήριου Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νεκτάριου Σαρδιανού και φυσικά υπό την επίβλεψη του Διευθυντή του σχολείου Γ.Γουρναρόπουλου, η συγκεκριμένη δράση αναμένεται να αφυπνίσει τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες να εισαχθούν στην ν νοοτροπία της ανακύκλωσης από πολύ μικρή ηλικία και μέσω ενός ‘’πρωταθλήματος’’ που φυσικά θα αναδείξει και τους πρωτοπόρους σε αυτή την τόσο αναγκαία, για την πόλη, και το περιβάλλον πράξη ευθύνης

Gallery

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια