Προβολή της ταινίας «Σινεμά ο Παράδεισος» στο «Καλλίπολις»

Προβολή της ταινίας "Σινεμά ο Παράδεισος" στο "Καλλίπολις", την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στις 7.00μμ

 

Το αριστούργημα του Τζουζέπε Τορνατόρε «Σινεμά ο Παράδεισος - Cinema Paradiso» προβάλλει η Ομάδα Κινηματογράφου του Χώρου Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις».

Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στις 7.00μμ, στον Πολυχώρο «Καλλίπολις» (Καλλιπόλεως 33, Ελληνικό), ο οποίος βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.

Η είσοδος είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα που δεν χρειάζεται για τις ανάγκες του Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου Αγίου Δημητρίου.

Για την ταινία:

Ιταλική ταινία (1989 - Έγχρωμο - Διάρκεια: 155'), σε σκηνοθεσία του Τζουζέπε Τορνατόρε με τους: Φιλίπ Νουαρέ, Ζακ Περέν, Μάριο Λεονάρντι.


Η ταινία βραβεύθηκε με Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα ως η καλύτερη ξενόγλωσση ταινία της χρονιάς ενώ κατάφερε να αποσπάσει και το ειδικό βραβείο της επιτροπής στις Κάννες.


Στα τέλη του 40 σ'ένα χωριό της Σικελίας, ένα αγόρι ανακαλύπτει τη μαγεία του σινεμά και γίνεται φίλος με το μηχανικό προβολής, τον οποίο κι αντικαθιστά όταν αυτός τυφλώνεται σ'ένα ατύχημα.
 

Share this Post:

Συντάκτης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια