Αθλητικά

''Πρώτος Σκόρερ'' με τον τεχνικό διευθυντή των τμημάτων κολύμβησης του Μίλωνα, Γιάννη Αλεξάκη

γράφει ο Ανδρέας Λεκάκης

Τον τεχνικό διευθυντή των τμημάτων κολύμβησης του Μίλωνα, Γιάννη Αλεξάκη, φιλοξένησε ο διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός του Nstv και η εκπομπή “Πρώτος Σκόρερ” τη Δευτέρα 29 Μαΐου, ο οποίος μίλησε στον Ανδρέα Λεκάκη για τη δουλειά που γίνεται στο τμήμα αυτό του ιστορικού συλλόγου της Νέας Σμύρνης, τις ακαδημίες, τα πρωταθλήματα στα οποία παίρνουν μέρος οι αθλητές της ομάδας, την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική κολύμβηση και πολλά ακόμη.

Αρχικά, ο κος Αλεξάκης μάς έδωσε μια γενική εικόνα της λειτουργίας του τμήματος, το οποίο ιδρύθηκε το 1980, την ίδια περίοδο που εγκαινιάστηκε και το κολυμβητήριο της πόλης, με τον ίδιο, όπως μας είπε, να βρίσκεται 22 χρόνια στην οικογένεια του Μίλωνα: “Εργάστηκα 18 χρόνια σαν προπονητής στην ομάδα, 2 χρόνια σαν τεχνικός σύμβουλος και εδώ και 2 χρόνια είμαι τεχνικός διευθυντής των τμημάτων. Αυτή τη στιγμή στην κολύμβηση του Μίλωνα υπάρχουν περίπου 150 παιδιά στη μικρή πισίνα, εκεί όπου έχουν την πρώτη τους επαφή με το υγρό στοιχείο και προσπαθούν να εξοικειωθούν με αυτό και υπάρχουν και αυτά στη μεγάλη πισίνα, τα οποία συνθέτουν τις ακαδημίες μας, γύρω στα 120 παιδιά, δηλαδή σύνολο περίπου 270 κολυμβητές. Από κει και πέρα τα παιδιά χωρίζονται σε διάφορα τμήματα, όπως το τμήμα επιλέκτων, το προαγωνιστικό και το αγωνιστικό”.

Το αγωνιστικό τμήμα είναι και αυτό που προετοιμάζεται πυρετωδώς αυτήν την περίοδο για τη συμμετοχή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, με τον κο Αλεξάκη να αναφέρει: “Υπάρχουν οι ημερίδες ορίων της ομοσπονδίας, όπου σε αυτές τα παιδιά πρέπει να πετύχουν τα απαιτούμενα όρια για να λάβουν μέρος στο Πανελλήνιο. Το πρωτάθλημα των Παίδων-Παμπαίδων θα γίνει στον Βόλο και αυτό των Παίδων-Εφήβων στην Πάτρα, στις 6 και 12 Ιουλίου, επομένως βρισκόμαστε σε περίοδο προετοιμασίας με 32 από τα 34 παιδιά του αγωνιστικού τμήματος να έχουν φτάσει τα απαιτούμενα όρια για τη συμμετοχή τους σε αυτές τις διοργανώσεις”.

Ποιές είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αθλητές της κολύμβησης στην Ελλάδα σύμφωνα με τον ίδιο; “Υπάρχουν προβλήματα οικονομικής φύσεως. Η κολύμβηση είναι ένα άθλημα που όταν φτάσει κάποιος σε επίπεδο πρωταθλητισμού, του στοιχίζει, από πλευράς εξοπλισμού ή μετακινήσεων, από τη στιγμή που και η ομοσπονδία έχει κόψει τις επιχορηγήσεις. Οι ίδιοι οι αθλητές πληρώνουν από την τσέπη τους για να κατέβουν σε αγώνες. Ο Μίλωνας βέβαια θα συμβάλλει σε μεγάλο ποσοστό στα πανελλήνια πρωταθλήματα, προκειμένου να ελαφρύνει  την οικονομική επιβάρυνση των αθλητών. Επίσης, υπάρχουν και προβλήματα εγκαταστάσεων, αλλά εμείς είμαστε τυχεροί γιατί δουλεύουμε στο μοναδικό ίσως κολυμβητήριο στην Ελλάδα που δεν έχει κλείσει ποτέ, έχοντας πάντα ζεστό νερό. Για αυτά τα λίγα που παρέχει το κράτος, πάντως, η ελληνική κολύμβηση βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, έχοντας χαρίσει και πολλές διακρίσεις στον ελληνικό αθλητισμό”.

Με τον Μίλωνα να μοιράζεται το κολυμβητήριο με τον Πανιώνιο, τι έχει να πει ο κος Αλεξάκης για τη συνεργασία των δύο σωματείων; “Είναι μία αρμονική συνύπαρξη θα λέγαμε. Η μία ομάδα αναγνωρίζει την ανωτερότητα της άλλης και συνεργαζόμαστε άψογα και με τους προπονητές και με τους παράγοντες, χωρίς να υπάρχουν προστριβές. Η πισίνα χωρίζεται στα δύο και έτσι διεξάγονται παράλληλα οι προπονήσεις των τμημάτων κολύμβησης των δύο ομάδων”.

Τέλος, λίγο πριν τον αποχαιρετίσουμε, τόνισε πως πρωταρχικός στόχος του Μίλωνα είναι η σωστή άθληση και καθοδήγηση των παιδιών, στοιχεία μέσα από τα οποία έρχονται και οι επιτυχίες, με τον σύλλογο της πόλης μας να καταβάλλει κάθε προσπάθεια να στηρίξει όλα τα παιδιά που έχουν δυνατότητες να φτάσουν όσο ψηλότερα γίνεται.

Share this Post:

Συντάκτης Ανδρέας Λεκάκης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια