Αθλητικά

''Πρώτος Σκόρερ'' με τον Εφορο της ομάδας Handball του Θριάμβου Αθηνών Χρ.Παπαντωνίου

γράφει ο Ανδρέας Λεκάκης

Τον έφορο της ομάδας χάντμπολ του Θριάμβου Αθηνών, Χρήστο Παπαντωνίου, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στο ραδιοφωνικό σταθμό του Nstv και στην εκπομπή “Πρώτος Σκόρερ”. Ο κος Παπαντωνίου μίλησε στον Ανδρέα Λεκάκη για τη φετινή χρονιά που βρίσκει την ομάδα στην Α2 κατηγορία, για την περσινή χρονιά της ανόδου από τη Β' Εθνική, για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το χάντμπολ στην Ελλάδα και πολλά ακόμη.

Ο έφορος του Θριάμβου έκανε μια σύντομη αναφορά στην ιστορία της ομάδας: “Το τμήμα χάντμπολ είναι μέρος της ευρύτερης οικογένειας του Θριάμβου που έχει τη δική του μεγάλη ιστορία τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και σε άλλα αθλήματα.Είμαστε από τα πιο παλιά σωματεία χάντμπολ στην Ελλάδα, ξεκινώντας το 1982. Ο Θρίαμβος είχε βρεθεί άλλες τρεις φορές στην Α2 και πέρσι καταφέραμε να τερματίσουμε δεύτεροι στη Β' Εθνική και μέσω των μπαράζ να πάρουμε την άνοδο”.

Πόσο αλλαγμένη είναι η ομάδα φέτος, ποιοί είναι οι στόχοι της και ποιά η έως τώρα πορεία της στη νέα κατηγορία; “Προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε τη φιλοσοφία της ομάδας και να μην κάνουμε πολλές αλλαγές. Προχωρήσαμε σε λίγες και μελετημένες κινήσεις. Ο στόχος μας είναι να εδραιωθούμε στην κατηγορία. Είναι μια δύσκολη κατηγορία, δεν έχεις περιθώρια για πολλά λάθη, χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια. Εμείς έχουμε παίξει μέχρι στιγμής τέσσερα παιχνίδια, έχουμε κάνει δύο νίκες και δύο ήττες. Βελτιωνόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι και προσπαθούμε να βρούμε τα πατήματά μας, ακόμη η χρονιά έχει πολύ δρόμο” είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο κος Παπαντωνίου μίλησε γενικότερα για το πώς αντιμετωπίζεται το χάντμπολ στην Ελλάδα: “Σε σχέση με παλαιότερα χρόνια το άθλημα έχει κάνει κάποια βήματα προόδου. Το μεγάλο πρόβλημα είναι τα γήπεδα, γιατί το χάντμπολ απαιτεί γήπεδα με μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτά του μπάσκετ και ενώ υπάρχουν πολλά κλειστά γήπεδα στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλά κλειστά για χάντμπολ. Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν όμως, βλέπουμε πολλούς συλλόγους να έχουν σημειώσει επιτυχίες και εκτός συνόρων. Γενικότερα πιστεύω ότι είναι ένα άθλημα που μας ταιριάζει σαν χώρα γιατί έχουμε ψηλά και δυνατά παιδιά”.

Share this Post:

Συντάκτης Ανδρέας Λεκάκης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια