Κοινωνία

Προστάτης του αθλητικού μηνύματος ο Β.Χατζαντουριάν. Ακύρωσε Historic Run και Night Run για το 2021

Εν μέσω Ιωνικών Γιορτών περιορισμένου, λόγω COVID, ενδιαφέροντος, αλλά με τις αποφάσεις για έξοδα από τη Διαύγεια να μην έχουν καμία σχέση με την πανδημία αφού κυμαίνονται περί των 300.000 ευρώ, οι Νεοσμυρνιώτες σήμερα ενημερώθηκαν πως τόσο ο αγώνας δρόμου Historic Run όσο και ο αγώνας Night Run αναβάλλονται για το 2021 ''με το σκεπτικό ότι θα χανόταν το μήνυμα της γιορτής του αθλητισμού και του πολιτισμού, που με τόσο κόπο, αγάπη και μεράκι χτίσαμε όλοι μαζί τόσα χρόνια.'' όπως σχολίασε δημόσιο ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού.

Είδαμε λοιπόν το λόγο που ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού αποφάσισε την αναβολή των αγώνων. 

Βέβαια, κανείς μάλλον δεν κατάλαβε γιατί αν γίνονταν οι δύο αγώνες ''θα χανόταν το μήνυμα της γιορτής του αθλητισμού και του πολιτισμού".

Πως, δηλαδή, 5000-6000 δρομείς κολλημένοι δίπλα δίπλα στην εκκίνηση, στις απονομές, στις φωτογραφίες και οπουδήποτε αλλού θα χαλούσαν το πνεύμα? Πως γίνεται ένα μαζικότατο γεγονός -που, όντως, κάθε χρόνο έχει επιτυχία - θα χάλαγε το πνεύμα του αθλητισμού και του πολιτισμού?

 Πως μια κοσμοσυρροή χιλιάδων ανθρώπων στην πλατεία Νέας Σμύρνης θα ήταν η αιτία να χαθεί το πνεύμα? 

Ακριβώς το αντίθετο. Ετσι καλλιεργείται, προστατεύεται και τιμάται και μεταλαμπαδεύεται τόσο το αθλητικό όσο και το πολιτιστικο μήνυμα. Με τη μαζικότητα!

Ισως, βέβαια, πιο σκεπτόμενα μυαλά ''είδαν'' πως πολλοί συμμετέχοντες, ίσως δεν θα θέλουν -λόγω συνθηκών COVID-  να συμμετέχουν μαζικά.

Κάτι, μάλλον, δεν μοιράστηκε πλήρως στο δημόσιο μήνυμά του ο Πρόεδρος Χατζαντουριάν με τους πολίτες ? Δεν φημίζεται άλλωστε για τη διάθεσή του να ακολουθεί προληπτικά ακυρώσεις πρόσφατων πολιτιστικών γεγονότων  -όπως μεταξύ αρκετών άλλων, αυτές τις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Περιφέρειας μέχρι 31 Αυγούστου που ενώ ακυρώθηκαν μερικώς, αλλά οι Ιωνικές Γιορτές έως 31 Αυγούστου δεν ακυρώθηκαν. Δεν είχε βέβαια υποχρέωση.

Μάλιστα, σε πρόσφατη συνέντευξή του, προκάλεσε παραγωγικά άλλους οργανωτές να μην ακυρώνουν πολιτιστικά γεγονότα αλλά να δέχονται τις προκλήσεις και να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα...Άρα μάλλον δεν είναι fan των ακυρώσεων ειδικά μάλιστα όταν όπως ο ίδιος λέει ''Παρόλο που ήμασταν σε ετοιμότητα να εφαρμόσουμε τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.''

Εδώ βέβαια είναι το μήνυμα του αθλητισμού και του πολιτισμού, οπότε αλλάζει το πράγμα...

Δεν θα τρέξει δηλαδή η Νέα Σμύρνη, για να μην χαθεί το μήνυμα, ούτε πρωινό ούτε βραδινό αγώνα. 

Όσο για την πρόβλεψη των αντίστοιχων εξόδων των δύο αγώνων, δεν ανησυχούμε διότι ΣΙΓΟΥΡΑ θα βρει τρόπο ο Πρόεδρος να τα ανακατανείμει με μια ακόμη αναμόρφωση Προϋπολογισμού. Άλλωστε, ποτέ ο Βαγγέλης Χατζαντουριάν δεν άφησε την πόλη -και έμάς τουλάχιστον- χωρίς ειδησιογραφική ενημέρωση ούτε για 6 μέρες. Φυσικά, θα μπορούσε να επιστρέψει τα αντίστοιχα ποσά στον κεντρικό προϋπολογισμό του Δήμου ή να τα αφήσει στην τράπεζα ως υπόλοιπο για το έτος...

ΥΓ. Γνώμη του γράφοντος: Σωστά ακυρώθηκαν οι δύο αθλητικές δράσεις ασχέτως αιτιολογίας...

ΥΓ2. Ισως η φωτογραφία από τη σημερινή ομιλία του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ απαντάει σε πολλά ερωτήματα

Gallery

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια