Πραγματοποιήθηκε το 6ο Πανελλήνιο Ονοματολογικό Συνέδριο με θέμα: "Ονοματολογικά Μικράς Ασίας & Ίμβρου-Τενέδου"
Πραγματοποιήθηκε στον Σύλλογο Ιμβρίων (Ν. Σμύρνη) με απόλυτη επιτυχία το 6ο Πανελλήνιο Ονοματολογικό Συνέδριο με θέμα: "Ονοματολογικά Μικράς Ασίας & Ίμβρου-Τενέδου" κατά το τριήμερο 2-4 Νοεμβρίου, το οποίο ήταν αφιερωμένο στον αείμνηστο Ίμβριο Γλωσσολόγο, Καθηγητή και Πρύτανη του ΑΠΘ Ν. Ανδριώτη.
Στο Συνέδριο, το οποίο ξεκίνησε με τον θερμό χαιρετισμό που απέστειλε από το Φανάρι ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και ανέγνωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, συμμετείχαν με 36 πρωτότυπες ονοματολογικές ανακοινώσεις 39 συνολικά ομιλητές εγνωσμένου επιστημονικού κύρους (Καθηγητές Παν/μίου, Ερευνητές, Διδάκτορες, Συγγραφείς, κ.λπ.) που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των εκατοντάδων συνέδρων οι οποίοι μας τίμησαν με την παρουσία τους. Εξάλλου, ενδεικτικό του κλίματος ήταν το πλήθος των ζωηρών και απόλυτα εποικοδομητικών συζητήσεων που διαμείβονταν μετά το πέρας καθεμιάς από τις 8 συνεδρίες με αφορμή τις προηγηθείσες ανακοινώσεις.
Χαιρετισμό απηύθυναν εκπρόσωποι των σωματείων & φορέων που συνεργάστηκαν σε επιστημονικό και οργανωτικό επίπεδο για την επιτυχή πραγματοποίηση του Συνεδρίου και συγκεκριμένα:
Ο Καθηγητής Λαογραφίας κ. Μανόλης Σέργης εκ μέρους του τμήματος Γλώσσας, Λογοτεχνίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του ΔΠΘ.
Η κ. Τασούλα Καραγεωργίου, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων.
Ο κ. Χρήστος Γαλανίδης (Πρόεδρος) και η κ. Γεωργία Χαριτίδου (Γ. Γραμματέας) εκ μέρους της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών.
Ο κ. Γιάννης Γιαννάκης, Πρόεδρος της Εταιρίας Μελέτης Ίμβρου-Τενέδου.
Ο κ. Σάββας Τσιλένης, Πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης της Καθ' Ημάς Ανατολής.
Ο κ. Στέλιος Πούλαδος (Πρόεδρος) και η κ. Μαρία Γκούλτα (Μέλος του ΔΣ) εκ μέρους του Συλλόγου Ιμβρίων.
Ο κ. Παναγιώτης Οκουμούσης εκ μέρους του Συλλόγου Τενεδίων.
Θερμές ευχαριστίες οφείλονται τόσο στα μέλη της επιστημονικής και της οργανωτικής επιτροπής όσο και στους ομιλητές αλλά και τους ακροατές που συνετέλεσαν να κρατήσουν το Συνέδριο σε ένα ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο και να αναδείξουν τις δυνατότητες και το βάθος που υπάρχει στις Ονοματολογικές σπουδές στην Ελλάδα.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλω προσωπικά στον Σύλλογο Ιμβρίων για την ευγενική παραχώρηση της πρόσφατα ανακαινισμένης αίθουσας εκδηλώσεων και του υλικοτεχνικού οπτικοακουστικού εξοπλισμού καθώς και στους φίλους Βάσω Ξεινού και Βασίλη Γιάντα που κάλυψαν με τον φακό τους το μεγαλύτερο μέρος του Συνεδρίου.
Το Συνέδριο θα ολοκληρώσει τις εργασίες του με την έκδοση των Πρακτικών τα οποία θα αποτελέσουν το περιεχόμενο του επόμενου (22ου) τόμου του επιστημονικού περιοδικού "Ονόματα".
Οι φωτογραφίες είναι του Βασίλη Γιάντα και προέρχονται από την 1η μέρα (πρωί) κατά την πανηγυρική συνεδρία ενώ σταδιακά θα δημοσιεύονται και άλλες.
Σχόλια