Κορονοϊός: Το αδιαχώρητο στις πλατείες – Εικόνες συνωστισμού παρά τις απαγορεύσεις

Τι κι αν ισχύει απαγόρευση συγκεντρώσεων στις πλατείες, τι κι αν τα περίπτερα και τα μίνι μάρκετ είναι πλέον κλειστά για να μην πωλείται αλκοόλ μετά τις 12, οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των ΜΜΕ από το βράδυ του Σαββάτου συντηρούν τους φόβους για περαιτέρω επιδείνωση της εικόνας της πανδημίας στην χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει των μέτρων που ισχύουν υπάρχει ανώτατο όριο 9 συμμετεχόντων σε οποιαδήποτε δημόσια ή κοινωνική εκδήλωση ή συνάθροιση, ανεξαρτήτως του αν αυτή πραγματοποιείται σε ιδιωτικούς ή δημόσιους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους.

Από την πλευρά της η ΕΛΑΣ επιστρατεύει 80 περιπολικά τα οποία θα πηγαίνουν διαδοχικά σε πλατείες της Αττικής, με έμφαση σε αυτές που έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα συνωστισμού. Αρχικά, θα κάνουν χρήση των μεγαφώνων, μέσω των οποίων θα απευθύνουν συστάσεις.

Σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης, θα επιβάλλονται πρόστιμα 150 ευρώ για συγχρωτισμό στους παραβάτες. Μέτρα θα λαμβάνονται και για όσους φέρνουν ποτά από το σπίτι τους. Στη σύσκεψη που έγινε στη ΓΑΔΑ αποφασίστηκε, επίσης, ότι θα εφαρμόζεται αυτόφωρο και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες που δεν θα εφαρμόζουν τα μέτρα.

Ωστόσο, συμπολίτες μας επέλεξαν να παραμείνουν σε πλατείες της Αθήνας, όπου παρατηρήθηκε συνωστισμός χωρίς τις απαραίτητες προφυλάξεις και κοινωνικές αποστάσεις.

δες το βιντεο εδω

Πηγή από: https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1121562/koronoios-to-adiaxorito-stis-plateies-eikones-synostismoy-para-tis-apagoreyseis
Share this Post:

Συντάκτης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια