Κοινωνία

Πώς το self test «μετατρέπεται» σε rapid test - Η συμβουλή του Βασιλακόπουλου για τις ουρές

ι ουρές στα διαγνωστικά κέντρα για ένα rapid test είναι πλέον τεράστιες και μέσω του καθηγητή Θεόδωρου Βασιλακόπουλου μάθαμε για το πώς ένα απλό self test μετατρέπεται σε rapid test. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας ρωτήθηκε για το θέμα με την ταλαιπωρία που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στα διαγνωστικά κέντρα και αποκάλυψε ότι «το self τεστ γίνεται rapid, αν βάλουμε βαθιά το στυλό στη μύτη μας και κάνουμε καλή δειγματοληψία». «Δεν υπάρχει επιστημονικός λόγος να περιμένουν οι πολίτες 2 – 3 ώρες σε μια ουρά... Το PCR να αφήνεται σε αυτούς που έχουν συμπτώματα, και παρότι έχουν συμπτώματα, βγαίνουν αρνητικά τα rapid» δήλωσε.

Οι ουρές είναι καθημερινό φαινόμενο πλέον έξω από φαρμακεία και διαγνωστικά κέντρα ενώ το ίδιο ισχύει και για τα σημεία που κλιμάκια του ΕΟΔΥ διενεργούν δωρεάν rapid test. Σε σημεία δεν έλειψαν και οι διαμαρτυρίες όπως στη Νέα Σμύρνη η αστυνομία ενημέρωσε τον κόσμο ότι το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ δεν συνεχίζει να κάνει άλλα τεστ. Όσοι περίμεναν στην ουρά διαμαρτυρήθηκαν και ζήτησαν εξηγήσεις γιατί δεν παρατάθηκε η παραμονή του κλιμακίου. Πολλοί από όσους περιμένουν στις σειρές ιδίως για ένα pcr test είτε έχουν συμπτώματα είτε ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που το rapid test δείχνει αρνητικό αποτέλεσμα και αναγκάζονται να περιμένουν για τον μοριακό έλεγχο.

Πηγή από: https://www.reader.gr/koinonia/397884/pos-self-test-metatrepetai-se-rapid-test-i-symboyli-toy-basilakopoyloy-gia-tis
Share this Post:

Συντάκτης Πέτρος Περιμένης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια