Αθλητικά

Πόλο: Πρόθεση των ομάδων να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι η τηλεδιάσκεψη της ΚΟΕ με τα σωματεία της Α1 Ανδρών και της Α’ Γυναικών με θέμα συζήτησης την επανέναρξη των πρωταθλημάτων και τον τρόπο που αυτά θα διεξαχθούν και θα ολοκληρωθούν.

Οι προτάσεις των Σωματείων προς την Ομοσπονδία ήταν αρκετές, χωρίς να προκύψει κάποιο σαφές συμπέρασμα για τους Άνδρες.

Αναφορικά με την Α1 των Ανδρών – και σύμφωνα με πληροφορίες – ο ΝΟ Βουλιαγμένης πρότεινε και οι Απόλλων Σμύρνης, Πανιώνιος συμφώνησαν, να διεξαχθεί το πρωτάθλημα όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Δηλαδή με πλέι οφ και πλέι άουτ, με τρεις αγώνες την εβδομάδα, με έναρξη στις αρχές Μαΐου (πιθανότατα την 1η) και ολοκλήρωση στις 29 Μαΐου. Μάλιστα έπεσε η πρόταση στο «τραπέζι» να διεξαχθούν – εφόσον κριθεί απαραίτητο λόγω της πανδημίας – αρκετές αγωνιστικές – «πακέτο» σε κολυμβητήρια «φούσκες».

Αρκετά από τα υπόλοιπα Σωματεία πρότειναν να μην υποβιβαστεί και φέτος καμία ομάδα, να διεξαχθεί η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος της Α1 των Ανδρών, αλλά όχι τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ ή (έστω) να γίνουν μόνο τα πλέι οφ μεταξύ των τεσσάρων πρώτων ομάδων της κατάταξης. Ο Ολυμπιακός δεν τοποθετήθηκε στη διαδικασία, αλλά έδωσε κανονικά το «παρών» στη τηλεδιάσκεψη.

Κανονικά η Α Γυναικών

Σε ό,τι έχει να κάνει με το πρωτάθλημα των Γυναικών, που είναι μικρότερο, καθώς μετέχουν σε αυτό 10 ομάδες, η πλειοψηφία των Σωματείων τάχθηκε υπέρ της συνέχισης και ολοκλήρωσης αυτού όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Δηλαδή με πλέι οφ και με πλέι άουτ. Το πρωτάθλημα των Γυναικών δύναται να ξεκινήσει λίγο μετά το Προολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης (19-24 Ιανουαρίου), σε κάθε περίπτωση εντός Φεβρουαρίου και να ολοκληρωθεί χωρίς πρόβλημα, αφού υπάρχει χρόνος.

Τα έξοδα για τα τεστ

Συζήτηση έγινε φυσικά και για τα τεστ Κορωνοϊού με την ΚΟΕ να επαναλαμβάνει την απόφασή της για διαμοιρασμό του ποσού των 30.000 ευρώ στα 24 Σωματεία (Άνδρες και Γυναίκες), επισημαίνοντας ότι θα καταβληθούν προσπάθειες ώστε να συμβάλει στην κάλυψη των εξόδων και η Πολιτεία.

Τονίστηκε επίσης η ανάγκη να βρεθούν συγκεκριμένα σε αριθμό διαγνωστικά κέντρα, που θα αναλάβουν τα τεστ Covid-19, ώστε να μειωθεί όσο γίνεται το κόστος που θα αναλογεί σε κάθε Σωματείο.

Πηγή: www.waterpolonews.gr

Share this Post:

Συντάκτης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια