Αθλητικά

Πόλο: Πλάνο για ένα γύρο και πλέι οφ οχτώ ομάδων στην Α1 ανδρών

Ενώ κανείς δεν γνωρίζει πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Α1 πόλο ανδρών η ΚΟΕ μελετά σενάριο με ολοκλήρωση του 1ου γύρου και πλέι οφ με 8 ομάδες.

Αν και το πρωτάθλημα της Α1 πόλο ανδρών της Ελλάδος ξεκίνησε τον Οκτώβριο έως σήμερα έχουν διεξαχθεί μόλις 6 από τις 26 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου. 

Η κυβέρνηση λόγω του covid-19 και ενώ σ' όλη την Ευρώπη τα πρωταθλήματα συνεχίζονται κανονικά αποφάσισε να βάλει "λουκέτο" στις αρχές Νοεμβρίου στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και επέτρεψε να διεξαχθεί μονάχα μια (6η) αγωνιστική στις αρχές Μαρτίου. 

Το "λουκέτο" παραμένει στην Α1 πόλο ανδρών και πλέον τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά.  Στα τέλη Μαϊου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί και οι αγώνες της κανονικής περιόδου αλλά και τα πλέι οφ κάτι που σημαίνει πως και την επόμενη εβδομάδα να ξεκινήσει το πρωτάθλημα για να βγει το πρόγραμμα θα πρέπει να υπάρχουν και 3 αγώνες ανά εβδομάδα για κάθε ομάδα. 

Η ΚΟΕ μελετά διάφορα σενάρια για να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα. Το επικρατέστερο είναι να ολοκληρωθεί μόνο ο 1ος γύρος (13 αγώνες) και να διεξαχθούν πλέι οφ με αύξηση των ομάδων σε 8.  Θυμίζουμε πως ο Πανιώνιος βρίσκεται στην έκτη θέση με εννέα βαθμούς, έχοντας τρεις νίκες και τρεις ήττες σε έξι παιχνίδια.

Φυσικά όταν θα δοθεί το "πράσινο φως" από την κυβέρνηση για την επανέναρξη θα ερωτηθούν τα σωματεία για τον τρόπο συνέχισης και ολοκλήρωσης της διοργάνωσης. 

Πηγή: www.gazzetta.gr

Share this Post:

Συντάκτης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια