Μια Πόλη Ανάποδα : ''Υπόλογος ο Τζουλάκης για τις πρακτικές Χατζαντουριάν και συνεργατών του''

Θέση στις πρακτικές της Δημοτικής Αρχής στον Γαλαξία , αλλά και στα ερωτήματα που έθεσε η Ε.Σ.Η.Τ.Λ.ΣΥ.Μ στις παρατάξεις πήρε και η  "ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ – ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗ'' , χαρακτηρίζοντας την Δημοτική Αρχή ως απολυταρχικό αφεντικό που φέρεται κατά το δοκούν.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κατά την άποψη σας χρειάζονται να προβάλλονται οι πολιτιστικοί σύλλογοι στην τοπική κοινωνία απερίσπαστα χωρίς την παρέμβαση πολιτικών επιθυμιών και προτιμήσεων που εμπλέκουν και εργαζόμενους του δήμου Νέας Σμύρνης;

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κατά την κρίση σας ο Γαλαξίας, το Άλσος, η κεντρική Πλατεία, η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και οι λοιποί χώροι θεωρούνται δημόσιοι χώροι και συνεπώς είναι δυνατόν να εμποδίζεται η είσοδος σε οποιονδήποτε με οποιοδήποτε καταγραφικό μέσο, ειδικά αν πρόκειται για την προβολή ή απλή καταγραφή της εκδήλωσης;

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως πιστεύετε ότι θα προστατευτούν οι διοργανωτές των εκδηλώσεων από τέτοιες πολιτικές (κλείσιμο φώτων, δυνητικού μελλοντικού αποκλεισμού δημόσιου χώρου από διενέργεια μελλοντικών εκδηλώσεων κτλ);

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μετά τις ευχές σας για το νέο δημοσιογραφικό έντυπο «SmyrnaToday» ως νέο δημοσιογραφικό εγχείρημα, πως κρίνετε την παραμονή 50 συμπολιτών μας στο σκοτάδι επειδή ένα άλλο δημοσιογραφικό εγχείρημα –από επαγγελματικό σωματείο- υπήρξε στο δημόσιο χώρο;

Η θέση της ''Πόλης Ανάποδα''

Η «ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ – ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ» θεωρεί πως είναι απαράδεκτο να υπάρχει αποκλεισμός οποιουδήποτε τοπικού μέσου ενημέρωσης που επιδιώκει να προβάλει και να προωθήσει εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα σε δημόσιο χώρο στη Νέα Σμύρνη ή σε οποιοδήποτε άλλο δημόσιο χώρο.

Το γεγονός που περιγράφεται από την Ένωση Συντακτών Ηλεκτρονικού Τύπου Κ Λοιπών Σύγχρονων Μέσων και έλαβε χώρα στις 24  Μαίου 2016, μας δείχνει πως κάποιοι στο Δήμο Νέας Σμύρνης έχουν αποκτήσει, λανθασμένα, μια ιδιοκτησιακή αντίληψη για τις πολιτιστικές δραστηριότητες που πληρώνουν οι κάτοικοι της πόλης μας μέσω των φόρων τους. Το πρόβλημα αυτού του φαινομένου γιγαντώνεται όταν ο τόπος που λαμβάνουν χώρα τέτοιες συμπεριφορές είναι δημόσιοι χώροι όπως ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ, το Άλσος και άλλοι δημόσιοι χώροι. Πολύ δε περισσότερο όταν ο ομιλητής ή ο δημιουργός μιας εκδήλωσης/παράστασης δεν εγείρει ζήτημα για την δημοσιογραφική κάλυψη του γεγονότος ή της παράστασης.

Θεωρούμε πως στον δημόσιο χώρο όλοι κρινόμαστε για τις πράξεις μας και κρίνουμε το έργο των γύρω μας. Ο Δήμαρχος κος Τζουλάκης είναι υπόλογος για το έργο και τις πρακτικές του Δήμου και το πολιτιστικό έργο που προβάλει και τις πρακτικές που ακολουθεί ο ίδιος, ο κος Χατζατουριαν και οι συνεργάτες τους.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης όπως έχουμε καταγγείλει και στο παρελθόν λειτουργεί σαν επιχείρηση, μακριά από τις πραγματικές ανάγκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας που ζεί στα όριά του. Αυτός είναι και ο λόγος που συμπεριφέρεται σαν απολυταρχικό αφεντικό και επιτρέπει ή απαγορεύει κατά το δοκούν. Σας θυμίζουμε πως στο παρελθόν η ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ είχε ζητήσει τον χώρο του ΓΑΛΑΞΙΑ για εκδήλωση και η δημοτική αρχή του κου Τζουλάκη είχε αρνηθεί με το απαράδεκτο επιχείρημα πως αυτός ο χώρος δε δίνεται σε πολιτικούς σχηματισμούς αλλά μερικές εβδομάδες αργότερα τον παραχώρησε στους ΑΝΕΛ.

Με τη δράση μας θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη για πραγματικό λαϊκό πολιτισμό και μέσα από τη δράση μας στην Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης. θα παλεύουμε για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, από τη στιγμή που δεν προωθούν τον φασισμό και την ξενοφοβία, με κάθε τρόπο κόντρα σε κάθε αποκλεισμό που προσπαθεί να επιβάλει κάθε μορφή εξουσίας.

 

Share this Post:

Συντάκτης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια