Δημοτικά

Πόλη Ανάποδα: ''Ο Κοντζές -Παράταξη Λαρίσση- προσπαθεί να αντιγράψει εμετικές ακροδεξιές πρακτικές ''

Ανακοίνωση της ''ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ''

Στη Νέα Σμύρνη δεν θα ανεχθούμε το φασισμό και το φιλοναζισμό. Η καταδίκη και των δύο είναι ευθύνη συλλογική και ατομική και ως τέτοια θα πρέπει να την αντιμετωπίζουμε.

Δεν ήταν λίγοι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής αρχής Τζουλάκη και Λαρίση που χαριεντίζονταν στα εκλογικά κέντρα της πόλης με τους εκλογικούς εκπροσώπους της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Αυτές τις ημέρες, παραμονές της επετείου του Πολυτεχνείου, ο Δ. Κοντζές, γνωστός ΟΝΝΕΔίτης, υποψήφιος με την παράταξη του Λαρίσση και δεξί του χέρι σε όλη την προεκλογική περίοδο, προσπαθεί να αντιγράψει εμετικές ακροδεξιές πρακτικές που τόσο η ιστορία όσο και ο λαός έχουν καταδικάσει προ πολλού. Δηλώνει εμμέσως πλην σαφώς σε πόστ  του στο το τούιτερ, ότι είναι θερμός υποστηρικτής του Ολοκαυτώματος.

Ο συγκεκριμένος, πέρα από τις ρατσιστικές και μισαλλόδοξες παραφωνίες που αναπαράγει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ασχοληθούμε με την ανυπαρξία του, τώρα ζήλεψε και αναπόλησε τα τραίνα των Ναζί που αναχωρούσαν για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης από την Ελλάδα γεμάτα με Εβραίους και κομμουνιστές κι όλα αυτά παραμονές της επετείου του Πολυτεχνείου.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε με τον κο Χατζατουριάν ο οποίος προσέλαβε ως νομικό σύμβουλο στον Πολιτιστικό Οργανισμό Νέας Σμύρνης τον συνήγορο υπεράσπισης του καταδικασμένου εγκληματία νεοναζί Λαγού. Δείξε μου τους φίλους σου να σου ποιος είσαι, που λέει κι ο σοφός λαός.

Τέτοιου τύπου δηλώσεις και πρακτικές δεν θα γίνονται ανεκτές και θα λαμβάνουν την απάντηση που τους αρμόζει. Απέναντι σε πολιτικάντηδες που συναγελάζονται με φασιστικού τύπου πρακτικές και ελπίζουν σε μια κοινωνία διαποτισμένη στο μίσος εμείς θα υψώνουμε το  αντιφασιστικό τείχος της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς και της δικαιοσύνης.

Σε μια εποχή που η κυβέρνηση περιστέλλει τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δημοκρατικά μας δικαιώματα, εμείς δε θα σιωπήσουμε.

Απέναντι στους οπαδούς των βασανιστηρίων και του ολοκαυτώματος, τους νοσταλγούς της χούντας, εμείς θα είμαστε συνέχεια στο δρόμο δίνοντας τη μάχη για την ελευθερία, για δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία, και εργασιακά δικαιώματα με αξιοπρέπεια για όλους.

ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ

 

Gallery

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια