Δημοτικά

ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ : ''Nα ακυρωθεί η εκδήλωση αφιέρωμα στον Μαχαιρίτσα''

                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ»

ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΛΑΥΡΕΝΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑ

 

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης παίρνοντας αφορμή  από τη μεταφορά του εορτασμού της Πρωτομαγιάς από την κυβέρνηση για το Σάββατο 9/5, διοργανώνει με «καινοτόμο και πρωτοποριακό τρόπο» μουσικό event-αφιέρωμα στον τραγουδοποιό Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

 Πρόκειται να στήσει 300 ηχεία σε 35 σημεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να ακουστούν σε όλη την Νέα  Σμύρνη τα τραγούδια του.

Τιμάμε το έργο και τη μνήμη του ΛαυρέντηΜαχαιρίτσακαι την προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι.

Δεν μπορούμε όμως να αποδεχθούμε τον βίαιο και αυταρχικό τρόπο με τον οποίο ο Δήμος επιλέγει να υποχρεώσει τους κατοίκους αυτής της πόλης να παρακολουθήσουν μια κονσέρβα συναυλία. Αν θέλει να τιμήσει τον καλλιτέχνη θα μπορούσε να την προσφέρει ελεύθερα στο διαδίκτυο ώστε να την παρακολουθήσει όποιος θέλει.

Γνωρίζουμε πόσο ανάγκη έχει ο κόσμος, ιδιαίτερα σήμερα, μετά το βίαιο εγκλεισμό του λόγω της πανδημίας για διασκέδαση, για γέλιο και χαρά, για βόλτα, για κοινωνικοποίηση. Πριν όμως από τον «άρτον και τα θεάματα» για τους υπηκόους , υπάρχουνχίλιοι δυο τρόποι να δράσει ο Δήμος και να επαναφέρει ή δυνατόν και σε καλύτερη κατάσταση από πριν τους δημότες της Νέας Σμύρνης. Τουλάχιστον σε αυτούς που έχουν μεγάλη ανάγκη και που υπάρχουν, αλλά ο Δήμος με κάθε τρόπο δε θέλει να τους πολύ βλέπει γιατί του χαλάνε το imageμιας καθ’ όλα αστικής γειτονιάς που επιμελώς προσπαθεί να φτιάξει όλα τα αυτά τα χρόνια.

Αντίθετα από αυτό, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου και ο κ. Χατζατουριάν αφού δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν μέσα στην καραντίνα τον φαραωνικό ημιμαραθώνιο των 75.000 ευρώ επανέρχονται δριμύτεροι. Θα καλωδιώσουν την γειτονιά με απευθείας ανάθεση 7.500€ με βάση τα στοιχεία στην διαύγεια. Εδώ ξεκινάνε τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει η Δημοτική Αρχή:

  1. Πως θα στηθούν όλες αυτές οι ηχητικές εγκαταστάσεις σε 35 σημεία, όταν με βάση τη σχετική ΠΝΠ, απαγορεύεται η όποια οικονομική δραστηριότητα των εταιρειών ήχου και κατά συνέπεια η απασχόληση των εργαζομένων τεχνικών τους, μέχρι την 1/6;
  2. Ποιο τρόπο βρήκε άραγε ο κύριος Χατζατουριάνγια να «παρακάμψει» τη ΠΝΠ και πώς θα βρει 15 με 20 «εθελοντές» τεχνικούς (όπως διαδίδει) για να στήσουν και να πραγματοποιήσουν την εκδήλωση; Ποιες εταιρείες βρέθηκαν να παρανομήσουν και πως θα πληρώσουν τους εργαζόμενους τεχνικούςτους;
  3. Πως γίνεται να απαγορεύεται «δια ροπάλου» κυριολεκτικά, ο «συγχρωτισμός» στις πλατείες και ο Δήμος να στήνει 35 υπαίθρια πάρτι με κίνδυνο πραγματικού συγχρωτισμού;
  4. Γιατί πρέπει τώρα ο Δήμος να προβεί σε μια τέτοια πομπώδη εκδήλωση, με δεδομένα τόσα άλλα προβλήματα των δημοτών λόγω της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης που επιφέρει.
  5. Γιατί δε θα μπορούσε αυτό το αφιέρωμα προς τιμή του Λαυρέντη, να είναι μια πιο λιτή εκδήλωση, σε χώρο και χρόνο πιο κατάλληλο,χωρίς αλισβερίσια, με πλήρη διαφάνεια και ελεύθερη σε όσους επιλέξουν να την παρακολουθήσουν;

Ζητάμε να πάρει τώρα θέση το Δημοτικό Συμβούλιο και να ακυρωθεί τώρα η εκδήλωση.

Να πραγματοποιηθεί σε χώρο και χρόνο που θα το επιτρέπουν οι συνθήκες, χωρίς μεγαλεπήβολους σχεδιασμούς. Με πλήρη διαφάνεια για τα ποσά που θα ξοδευτούν, την εταιρεία που θα το αναλάβει και την  πληρωμή των εργαζόμενων τεχνικών.

Ο Δήμος να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την για τη στήριξη των πιο οικονομικά ευάλωτων συμπολιτών μας, για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που επιφέρει η πανδημία.

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια