Δημοτικά

Πόλη Ανάποδα: ''Αλσος ανοικτό και με ζέστη και με κρύο''

Ανακοίνωση της Πόλης Ανάποδα

Ανοιχτό πλέον το Άλσος της Νέας Σμύρνης.

Χρειάστηκαν κινητοποιήσεις σχεδόν για ένα μήνα, μάζεμα εκατοντάδων υπογραφών, διαδηλώσεις στην γειτονιά, στην πλατεία, στο Άλσος. Χρειάστηκε να αντιμετωπισθούν τα ΜΑΤ, η χλεύη των αντιδημάρχων, αλλά στο τέλος ο αγώνας των κατοίκων νίκησε! Με μια αστεία δικαιολογία περί “αναμενόμενου καύσωνα» ο Δήμαρχος πήρε πίσω την απόφασή του για κλείσιμο του Άλσους.Φαίνεται ότι αυτή τη φορά πήρε ‘’εμπιστευτικές πληροφορίες’’ από την Μετεωρολογική Υπηρεσία και όχι από την Πολιτική Προστασία!!!

Δυστυχώς η άθλια αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση και το κράτος δεν είναι για γέλια. Η εγκατάλειψη του δημοσίου συστήματος υγείας και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, μαζί με την ανύπαρκτη επιδημιολογική επιτήρηση, έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε πρωταθλητή στους νεκρούς από COVID.

H δημοτική αρχή ακολουθώντας πιστά τα χνάρια της κυβέρνησης, όχι μόνο δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο κατά της πανδημίας(δωρεάν μαζικά διαγνωστικά τεστ, δημιουργία δομής πρωτοβάθμιας υγείας, βελτίωση συνθηκών στα ΜΜΜ κτλ), αλλά διαχειρίζεται την κατάσταση επικοινωνιακά και πρωτοστατεί στην αυταρχική διαχείριση της κρίσης με το κλείσιμο του Άλσους. Παράλληλα συγκαλύπτει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης,η οποία δείχνει πρωτοφανή ανοχή προς τις υγειονομικά επικίνδυνες ενέργειες της εκκλησίας, στοιβάζει τους μαθητές στις σχολικές αίθουσες και αναθέτει στην ατομική ευθύνη του καθενός την προστασία της κοινωνίας από την πανδημία.

Η “ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ” στήριξε τον αγώνα των κατοίκων και συμμετείχε ενεργά σε αυτόν, αντί να μείνει σε ευχολόγια και διαπιστώσεις εντός του Δημοτικού Συμβουλίου όπως έκαναν οι άλλες δημοτικές παρατάξεις. Ο αγώνας, η ανυπακοή και η συλλογική διεκδίκηση είναι ο μόνος δρόμος για να ζήσουμε καλύτερα.

ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ - Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια