Πολιτιστικά

Παρουσίαση ποιητικών συλλογών στον Γαλαξία. Εκδήλωση,ρεπορτάζ και συνεντεύξεις

Γράφει η Εριέλλα Χρυσού
 
Στο Δημοτικό Πολυχώρο Πολιτισμού «Γαλαξίας» έγινε η παρουσίαση των καινούργιων ποιητικών συλλογών της ποιήτριας και ζωγράφου Κατερίνα Παπαμιχαήλ – Ρήγα με τίτλο «Απ’ το χάραμα στο γιόμα» και «Η ζωή είναι ένα κράμα από γέλιο κι από κλάμα».
Για την ποίηση της κας Παπαμιχαήλ-Ρήγα μίλησαν ο δρ φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Αθηνών και συγγραφέας Γαβριήλ Αλπέτζος, ο δρ φιλολογίας και συγγραφέας Αθανάσιος Φραγκούλης και η Νόρα Γαλανοπούλου, φιλόλογος και πρόεδρος της Β΄βάθμιας σχολικής επιτροπής του δήμου.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν ελαιογραφίες της ποιήτριας και ζωγράφου, ενώ σε ένα ευχάριστο μουσικό διάλειμμα, η λυρική τραγουδίστρια Κατερίνα Βολίκα τραγούδησε γνωστά κλασσικά και μοντέρνα τραγούδια.
Ακολούθησαν ομιλίες από την Κλαίρη Δεληγιάννη, φιλόλογο και αντιδήμαρχο κοινωνικής πολιτικής του δήμου, και την Βιβή Σκούρτη, εκπαιδευτικό και εκδότρια του περιοδικού «Η Ερμιόνη άλλοτε και τώρα».
Στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της πόλης www.nstv.gr μίλησε η Νόρα Γαλανοπούλου, η οποία περιέγραψε την ποιήτρια ως μία δυναμική παρουσία στην πόλη σε όλα τα επίπεδα, που διδάσκει με το παράδειγμά της. Περιέγραψε την ποίηση της ως ποιητική παρέμβαση και αυτοσχεδιασμό για τα δρώμενα της καθημερινότητας.
Τέλος, μίλησε η ίδια η δημιουργός, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους ανέπτυξε τις καλλιτεχνικές της δραστηριότητες συμπεριλαμβανομένης και της ποίησης.

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια