Εκλογικά

Πανταζής-Βιτωράτος στη «Λάσπη»: Κοινό μέλλον χωρίς τα λάθη των προηγούμενων

γράφει ο Δημήτρης Πετρόπουλος

Στην πολιτική εκπομπή «Λάσπη» φιλοξενούμενοι αυτή τη φορά ήταν ο Δημήτρης Πανταζής, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Συμμαχία Πολιτών» και ο Παντελής Βιτωράτος,  δικηγόρος και πολιτευτής με την ίδια παράταξη.

 

Αρχικά, έγινε αναφορά στα πρόσωπα που στελέχωσαν το σχήμα του τότε επικεφαλής Νίκου Στέφου.

Ο Πανταζής σχολίασε πολύ θετικά την παρουσία του Βιτωράτου την περίοδο των εκλογών του 2014 ενώ συζητήθηκε αρκετά και η ενεργή συμμετοχή άλλων πολιτευτών σε αυτήν. «Ολοι βοήθησαν και λίγο ως πολύ συνεχίζουν αρκετοί να είναι ενεργοί για το μέλλον» μας είπε ο Π.Βιτωράτος.

«Μία παράταξη δεν διαλύεται έτσι» μας είπε ο Βιτωράτος, σχολιάζοντας την προσπάθεια Στέφου να «κλείσει» την παράταξη,  «χωρίς να έχει μιλήσει με κανένα και με το έτσι θέλω» περιγράφοντας την κίνηση αυτή ως θεσμικό ατόπημα.

Ο Βιτωράτος μίλησε σαν απλός πολίτης για το πρώτο μισό της Δημοτικής Αρχής Τζουλάκη λέγοντας πως ο Δήμος «δεν προσπαθεί να δείξει ανθρώπινο πρόσωπο» και εξηγώντας την «έλλειψη παρέμβασης της δημοτικής αρχής στην καθημερινότητα. Ο Δήμος ξέχασε το ανθρώπινό του πρόσωπο». Εντόπισε δε προβλήματα παντού, εξηγώντας πως η έλλειψη σύγχρονων προσώπων στην διοίκηση είναι η αιτία της παραπάνω προβληματικής κατάστασης.

Ο Δημήτρης Πανταζής τόνισε αρχικά τα λάθη επικοινωνιακού τύπου της Δημοτικής Αρχής, εξηγώντας την προφανή έλλειψη πολιτικής χημείας των συμβούλων Τζουλάκη, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «ξένο σώμα» τους συμβούλους της πάλαι ποτέ παράταξης Κούπα που σήμερα συμπορεύονται υπό το Δήμαρχο.

Σε μία σύντομη πολιτική αναδρομή μας θύμισε της αποχώρηση των Πούλιου και Σιούτα από τα καθήκοντά τους – παραμένουν σύμβουλοι – αλλά και λάθη έκανε που η παρούσα Δημοτική Αρχή κατά την διάρκεια της μέχρι στιγμής θητείας της.

«Ο Δήμος έχει συνέχεια» τόνισε ο Πανταζής, σχολιάζοντας το έργο της Χρ.Σμύρνης, το οποίο θεώρησε ελλιπές και υπερκοστολογημένο. «Η πόλη είναι καθαρή, φωτισμένη αλλά δεν δίνεται προσοχή στην λεπτομέρεια» έκλεισε το σύντομο σχολιασμό του ο Δημήτρης Πανταζής, προσθέτοντας πως «η αλλαγή ηλεκτροφωτισμού ύψους 1.800.000 ευρώ δεν χρειαζόταν και στη θέση του έργου αυτού θα μπορούσαν να κλείσουν άλλες τρύπες».

Στο θέμα των υψηλών ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου, ο Παντελής Βιτωράτος θεώρησε πως η λογική διαχείρισης του Δήμου είναι «λογική βιτρίνας» ενώ σχολίασε πως «δεν καλύπτονται δομικές και κοινωνικές αδυναμίες όσο θα μπορούσαν βάσει διαθεσίμων και φυσικά αναγκών».

«Όχι ιδιαίτερα αναγκαία έργα όπως αυτό στην Ομήρου – Παλαιολόγου και πάντα με εξωτερική χρηματοδότηση είναι η αναπτυξιακή συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής» κατά τον Πανταζή, με αποτέλεσμα το αποθεματικό να μένει ανέπαφο.

Σχολιάστηκαν επίσης από τους δύο καλεσμένους οι νέες Αντιδημαρχίες, τα νέα πρόσωπα αλλά και η κατάργηση των προηγούμενων Αντιδημαρχιών. «Δεν γνωρίζω τα ονόματα αλλά ούτε και τις νέες ευθύνες. Η κατάργηση όμως Αντιδημαρχιών δεν έχουν καμία λογική για έναν πολίτη» είπε ο Βιτωράτος εξηγώντας πως για κάποιες νέες Αντιδημαρχίες «οι πολίτες δεν γνωρίζουν καν το αντικείμενο».

«Οι υπάλληλοι και οι πολιτικοί προιστάμενοι είναι αρκετοί, οι υπηρεσίες λειτουργούν, τι χρειάζονται οι πολιτικοί προιστάμενοι; Απλά για να αποφορτίσουν τις ευθύνες του Δημάρχου» μας είπε ο Πανταζής, φέρνοντας και ως παράδειγμα τη μόνιμη νομική σύμβουλο του Δήμου και την ταυτόχρονη ύπαρξη Αντιδημάρχου νομικών θεμάτων και μάλιστα με αντιμισθία.

Ο ίδιος, κλείνοντας, σχολίασε και την αντιπολιτευτική πρακτική της «Ποιότητας Ζωής» τονίζοντας πως «δεν έχει φορτσάρει, δεν δείχνουν κάτι καινούργιο».

Σχετικά με το μέλλον και ειδικά το μέλλον της φιλελεύθερης παράταξης της Νέας Δημοκρατίας στην πόλη, ο Πανταζής ξεκαθάρισε πως θα στήριζε πρωτοβουλίες ξεκάθαρης «πολιτικής καταγωγής» ατομικά ή κεντρικά προσδιορισμένες, περιγράφοντας ως «πολιτικά εκτρώματα» πρόσφατες πολιτικές συμπεριφορές τύπου σύμπλευσης Τζουλάκη – Νεοδημοκρατών. Απόλυτα σύμφωνος σε αυτό ήταν και ο Παντελής Βιτωράτος.

«Δεν είναι διασπαστής όποιος δεν διασπά κάτι που δεν υπάρχει» είπε ο Πανταζής, προσθέτοντας πως με το Βιτωράτο και όχι μόνο υπάρχει ταύτηση απόψεων σε θέματα διοιήκησης Δήμου, φωτογραφίζοντας ίσως το αύριο και των δύο.

 

Οι δύο κύριοι, ο κάθε ένας με τις δικές του πολιτικές και κοινωνικές εμπειρίες, δείχνουν διάθεση συμπόρευσης, χωρίς μάλιστα να φαίνεται πως είναι μόνοι πολιτικά. Οι δράσεις τους και οι δραστηριότητές τους δείχνουν να «ανοίγουν» και να προσελκύουν και άλλα αξιόλογα άτομα της πόλης. Νέοι και οι δύο, έχουν τις παραστάσεις –έχουν και τα λάθη, ποιός δεν τα έχει άλλωστε – αλλά κυρίως έχουν το χρόνο, πολιτικό και μη, για να σχεδιάσουν το αύριο όπως αυτοί το φαντάζονται. Σαφώς, θα μπορούσαν να συνυπάρχουν και υπό τη «Συμμαχία Πολιτών» και βέβαια, αν το όνομα μιας παράταξης είναι το μοναδικό εμπόδιο, σίγουρα ένας άλλος τίτλος είναι εύκολος να βρεθεί. Πρόσωπα, πολιτική χημεία και ομαδικό πνεύμα είναι τα χαρακτηριστικά που ενώνουν και διευρύνουν τέτοιες προσπάθειες και από ότι φαίνεται ο Πανταζής και ο Βιτωράτος διαθέτουν αρκετά από αυτά...

 

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια