Αθλητικά

Πανιώνιοι Αγώνες: Οι λεπτομέρειες του Μαθητικού Λογoτεχνικού Διαγωνισμού

Οι Πανιώνιοι Αγώνες αναβιώνουν για πρώτη φορά μετά το 1965 αρχής γενομένης από το πολύ ξεχωριστό meeting στίβου που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 4 Μαΐου στο στάδιο της Νέας Σμύρνης, ενώ στα πλαίσια των Αγώνων αυτών διεξάγεται και Μαθητικός Λογοτεχνικός Διαγωνισμός, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά μέσω μικρών διηγημάτων ή ποιημάτων που θα γράψουν να έρθουν σε επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά της Μικράς Ασίας.

To θέμα του διαγωνισμού είναι το εξής: «Ταξιδεύω στο χρόνο και Συναντώ τον Πολιτισμό της Μικράς Ασίας», όπου τα παιδιά θα μπορούν να  αναλογιστούν τον πολιτισμό της Μικράς Ασίας με μια συμπεριληπτική προσέγγιση, να ενσωματώσουν την οπτική του φύλου, και να θίξουν ζητήματα που αφορούν τα θέματα ισότητας αλλά και διαφορετικότητας ταξιδεύοντας νοερά στη Σμύρνη του 1800 ή του 1900, βάζοντας τον εαυτό τους στη θέση των αθλητών που έπαιρναν μέρος στους Πανιώνιους Αγώνες ή γράφοντας για το ρόλο των γυναικών και των ανδρών εκείνης της εποχής, έχοντας στο μυαλό τους πως το 1926 με πρωτοβουλία του εμβληματικού προέδρου του Πανιωνίου, Δημητρού Δάλλα, αγωνίστηκαν για πρώτη φορά γυναίκες σε αγώνες στίβου, σπάζοντας τα στερεότυπα της εποχής.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ

ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Οι όροι του μαθητικού λογοτεχνικού διαγωνισμού είναι οι εξής:

 1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές ηλικίας 13 – 18 ετών.
 2. Κάθε μαθητής μπορεί να συμμετάσχει με ένα ποίημα ή ένα διήγημα.
 3. Γίνονται δεκτά στον διαγωνισμό ποιήματα και διηγήματα γραμμένα στην ελληνική γλώσσα.
 4. Η έκταση των διηγημάτων πρέπει να είναι έως 1000 λέξεις και των ποιημάτων έως 30 στίχοι.
 5. Τα διηγήματα και τα ποιήματα θα αξιολογηθούν από δύο τριμελείς κριτικές επιτροπές αντίστοιχα, οι κρίσεις των οποίων είναι αμετάκλητες. Η σύνθεση των κριτικών επιτροπών θα είναι ισορροπημένη βάσει δημογραφικών κριτηρίων όπως το φύλο και η ηλικία. Τα μέλη τους θα οριστούν σε συνεργασία με το σχολείο Pierce, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.
 6. Η καταληκτική ημερομηνία αποστολής συμμετοχών είναι η 15η Ιουνίου 2022.
 7. Θα απονεμηθούν Α΄, Β΄, Γ΄ βραβεία καθώς και έπαινοι στις ειδικές κατηγορίες πρωτοτυπίας και καλής χρήσης της γλώσσας (Περισσότερες πληροφορίες για τη μορφή των βραβείων θα ανακοινωθούν στις 20 Μαΐου 2022).
 8. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 15 Σεπτεμβρίου 2022 στην ιστοσελίδα www.panioniangames.gr.
 9. Τα έργα πρέπει να είναι πρωτότυπα και να μην έχουν δημοσιευθεί ή σταλεί σε άλλο διαγωνισμό (ως δημοσίευση νοείται και ο διαμοιρασμός σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης [social media]).
 10. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό δεν έχει οικονομική επιβάρυνση για τους μαθητές.
 11. Τα έργα αποστέλλονται μόνο ηλεκτρονικά στην διεύθυνση contest@panioniangames.gr
 12. H συμμετοχή στον διαγωνισμό συνεπάγεται αποδοχή των όρων αυτού.

Share this Post:

Συντάκτης Ανδρέας Λεκάκης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια