Αθλητικά

''Πανιώνια Πορεία'' με καλεσμένους αθλητές Στίβου του Ερασιτέχνη ΠΓΣΣ

γράφει ο Χρήστος Καραθανάσης

Η πρώτη εκπομπή από το αφιέρωμα στα αθλήματα του στίβου του Συλλόγου ασχολήθηκε με τη λειτουργία των ακαδημιών (ηλικίες 5-13 ετών). Καλεσμένοι ήταν η προπονήτρια των υποδομών Κα Ζωή Μαυροφυδά, ο έφορος κος Αντώνης Βασιλόπουλος, μαζί με 5 αθλήτριες του άλματος επί κοντώ.
Η Κα Μαυροφυδά μας μίλησε για την μεγάλη άνθηση του τμήματος στίβου τα τελευταία χρόνια, καθώς οι ακαδημίες του Συλλόγου απαριθμούν πάνω από 350 αγόρια και κορίτσια. Συνεχίζοντας ο έφορος του τμήματος μας τόνισε ότι η φιλοσοφία του Πανιωνίου διαχρονικά και μέσα από την ιστορία του, είναι να καλλιεργεί και να μεταδίδει στη νεολαία την ομορφιά του αθλητισμού ως τρόπο ζωής. Έτσι, ξεκινώντας τα παιδιά τον στίβο, έρχονται σε επαφή με όλα τα αγωνίσματά του (ταχύτητες, δρόμους αντοχής, άλματα, ρίψεις) και ως παιχνίδι, με την καθημερινή προπόνηση – διασκέδαση, αρχίζουν να πλάθουν μια ισορροπημένη προσωπικότητα.
Σημαντική είναι η αναφορά στην αγαστή συνεργασία μεταξύ του τμήματος της ενόργανης γυμναστικής του Συλλόγου και του στίβου, καθώς δίνεται η δυνατότητα στα νέα παιδιά, αν αυτό κριθεί πιο δόκιμο από τους προπονητές τους, να επιλέξουν τελικά άλλο άθλημα. Έτσι και δύο από τις καλεσμένες αθλήτριες της εκπομπής, η Εύα Κοτσαχείλη και η Αναστασία Μπαμπουτζάνη, περνώντας από την ενόργανη γυμναστική, κατέληξαν στο άλμα επί κοντώ. Μάλιστα η Εύα Κοτσαχείλη, μετά από ένα μόλις χρόνο στο νέο της άθλημα, κατάφερε να κερδίσει την τρίτη θέση στο περσινό πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία πανκορασίδων Α’ που έγινε στο Ναύπλιο.
Κλείνοντας την εκπομπή ο έφορος κος Αντώνης Βασιλόπουλος αναφέρθηκε και στη συνεχή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στο τμήμα στίβου του Πανιωνίου, όπως τα καινούρια στρώματα στο άλμα επί κοντώ και κοντάρια. Πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν τα έργα βελτίωσης των εσωτερικών χώρων άθλησης – εκγύμνασης των αθλητών για το χειμώνα, κάτω από τη θύρα 2 του γηπέδου, που έχουν σχεδιαστεί εδώ και αρκετό καιρό. Όλα αυτά θα παρέχουν άριστες συνθήκες στη νεολαία της περιοχής μας, ώστε να ξεκινήσει να αθλείται στον Ιστορικότερο Σύλλογο της χώρας σε ένα περιβάλλον όπου θα αγαπήσει τον αθλητισμό

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια