Εκλογικά

Παναγιώτης Τσιάπης - Δημοκρατία. Άσσος ημίχρονο, άσσος τελικό! (Επειδή γουστάρει τα αθλητικά)

Τρία δημοτικά συμβούλια, τρεις διαφορετικές εξελίξεις, ίδιο αποτέλεσμα! O ίδιος σκόρερ...ο Παναγιώτης Τσιάπης Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Δημοτικό Συμβούλιο Μαρτίου. Πραγματοποιείται με αποστολή email όταν ο κάθε πικραμένος σήμερα χρησιμοποιεί πλατφόρμα (skype, zoom κλπ) και η περιφέρεια ήδη έχει στείλει σύστημα ηλεκτρονικής διεξαγωγής τηλε-συναντήσεων και συμβουλίων. Γκολ στη δημοκρατία με τη διαδικασία των email να αποκλείει το διάλογο...

Δημοτικό Συμβούλιο Απριλίου. Πραγματοποιείται επιτέλους Δημοτικό Συμβούλιο με ηλεκτρονικό τρόπο, χωρίς βέβαια να μπορούν όλοι να συμμετέχουν με τον ατομικό τους υπολογιστη (laptop ή desktop) ή έστω από το κινητό τους.Ετσι κάτι κουρασμένα παλικάρια από την αντιπολίτευση μαζεύονται γύρω από έναν υπολογιστή (όπως μαζευόμασταν γύρω από το τζάκι παλιά). Παρόλα αυτά κάπου στις 4.30 ώρες ενημερώνονται όλοι πως το σύστημα τηλεδιάσκεψης του Δήμου Νέας Σμύρνης δεν αντέχει - εν έτοι 2020 - και κινδυνεύει να κρασάρει... οπότε και διακόπτεται. Γκολ στη Δημοκρατία μετα το 4.30ωρο για... τεχνικούς λόγους μια και ακολουθούσαν επικίνδυνα πολιτικά θέματα, με την αντιπολίτευση ήδη να έχει ''κόψει'' ένα σοβαρό θέμα με την πλειοψηφία των 21 συμβούλων. Ε, μη φάμε δεύτερο γκολ, φτάνει το ένα.

Δημοτικό Συμβούλιο Μαΐου. Με τους Δήμου Αλίμου (27/5) και Καλλιθέας (1/6) να πραγματοποιούν με την εφαρμογή κάποιων μέτρων τα δημοτικά τους συμβούλια στο φυσικό τους χώρο (χωρίς καμία γκρίνια σύμφωνα με το ρεπορτάζ) και με την Αντιπολίτευση της Νέας Σμύρνης σύσσωμη να ζητάει το Δημοτικό Συμβούλιο να γίνει στη φυσική του έδρα ή σε άλλο μεγαλύτερο χώρο - προφανώς για να κρατηθούν οι προβλέπόμενες αποστάσεις, ο Πρόεδρος αρνείται και επιμένει σε τηλεδιάσκεψη με την αιτιολογία πως ''Δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία δημοτικών συμβούλων και υπαλλήλων''. Γκολ στη δημοκρατία των όμορων αλλά και άλλων δήμων, εκτός αν οι αντίστοιχοι Δήμαρχοι είναι εκτός νομιμότητας και χωρίς ευαισθησίες...

Όλα τα παραπάνω έγιναν με θεσμικές εντολές - παροτρύνσεις - εισηγήσεις του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Τσιάπη!

Φυσικά, δεν γνωρίζουμε να έχει έρθει κάποια εγκύκλιος προτροπής πραγματοποίησης συμβουλίων σε φυσικό χώρο. Οπότε, πολύ εύκολα "κρύβεται" κάποιος πίσω από τη νομιμότητα παλαιότερης εγκυκλίου που επέβαλε σε συνθήκες αυστηρών μέτρων απομακρυσμένες συνδιασκέψεις.  

Ας ''βάλουν νερό στο κρασί τους'' αμφότερες πλευρές Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης, διότι ΟΥΔΕΙΣ ενδιαφέρεται για ποιό λόγο δεν προχωράνε τα θέματα που απασχολούν την πόλη, ούτε ποιός φτάιει. 

Τέλος, ας μην ξεχνάμε πως κάθε θετικό και αρνητικό που συμβαίνει σε κάθε πόλη, τα αποτελέσματα, επίσης θετικά ή αρνητικά, τα λαμβάνει πάντα η δημοτική Αρχή και μετά τρέχα να εξηγείς ότι φταίει ή όχι η Αντιπολίτευση.

Έχει χαθεί η πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής. Ενα ''δράμα'' που, αντί να το ζήσουν οι πολίτες, πρέπει να το ζήσουν οι σύμβουλοι της Συμπολίτευσης. Δεν έγινε και τίποτε! Λίγο πίσω ο ένας, λίγο ο άλλος, θα κερδίσει η Νέα Σμύρνη. Αλλιώς, μάλλον θα μας "φλομώσουν" στη Δημοκρατία.

Άλλωστε όλα τα ταργελαφικά που συμβαίνουν από όλες τις πλευρές είναι απολύτως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ.

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια