Κοινωνία

Παιδική πορνογραφία: Βρέθηκαν με 1.874 αρχεία σε Μελίσσια, Νέα Σμύρνη και Πειραιά

Σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ένας 35 χρονος ανεργος από τα Μελίσσια και ενας 37χρονος ιδιωτικος υπάλληλος από τη Νέα Σμύρνη συνεληφθησαν απο την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθως ειχαν στην κατοχή τους και διακινούσαν στο ιντερνετ σκληρό πορνογραφικο υλικό απο βιασμους και κακοποησεις παιδιών.

Επίσης εξιχνιάστηκαν δυο υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ακόμη ατόμων ηλικίας 51 και 54 ετών απο τον Πειραία. Οι 4 εμπλεκόμενοι κατειχαν 1874 αρχεία με βιντεο και φωτογραφίες απο κακοποιήσεις παιδιών! Το χρονικο Στο πλαίσιο δράσεων για την πρόληψη και καταπολέμηση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων και έπειτα από πολύμηνη διαδικτυακή έρευνα και ανάλυση ψηφιακών δεδομένων, εντοπίστηκαν διαδικτυακοί χρήστες, εντός της ελληνικής επικράτειας, που κατείχαν πρόσφορα για διαμοιρασμό συνολικά 1.874 αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας και εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από την προανάκριση και κατόπιν σχετικής αλληλογραφίας με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, προέκυψαν τα στοιχεία των ατόμων, ενώ εξακριβώθηκαν και οι τόποι κατοικίας τους.

Τι κατασχέθηκε Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, το χρονικό διάστημα από 24 Οκτωβρίου έως και 7 Νοεμβρίου 2022, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, 23 σκληροί δίσκοι και εξωτερικό μέσο αποθήκευσης ( usb). Ειδικότερα, από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στα ψηφιακά πειστήρια των δύο πρώτων ατόμων βρέθηκε πλήθος υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων και συνελήφθησαν.

Με τις δικογραφίες, που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε τακτικό Ανακριτή για διενέργεια κύριας ανάκρισης. Για τα άλλα δύο άτομα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην παράνομη δραστηριότητα, πλην όμως δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Στις περιπτώσεις αυτές οι σχηματισθείσες δικογραφίες υποβλήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

πηγη Πρώτο Θέμα

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια