Δημοτικά

Όσκαρ πολιτικών συγχωνεύσεων και συμπράξεων με τη ''Δεξιά'' ο Τζουλάκης (Video σύμπραξης με Λαρίσση)

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση.

2014: Ο Στάθης Κούπας, προερχόμενος από Δεξιά Παράταξη, και οι τότε Δημοτικοί Σύμβουλοι του συμπορεύονται μερικούς μήνες πριν τις εκλογές με το Σταύρο Τζουλάκη, συμμετέχοντας λίγους μήνες αργότερα στο νεοσύστατο ψηφοδέλτιο τού "Πόλη Πρότυπο" κλείνοντας έτσι τη δεξιά παράταξη "Νέα Σμύρνη-Νέα Σελίδα". Ο Τζουλάκης εκλέχθηκε Δήμαρχος.

2014: Ο Νίκος Στέφος, επικεφαλής της παράταξης "Συμμαχία Πολιτών", "τολμάει" να κατέβει με το συνδιασμό του την πρώτη Κυριακή των εκλογών, αλλά στηρίζει στο δεύτερο γύρο τον Τζουλάκη, με τον ίδιο, μετά από λίγους μήνες, να παραιτείται, αφήνοντας πίσω δύο δημοτικούς συμβούλους, που, ίσως, ποτέ δεν απαντήθηκε αν έμειναν αναγκαστικά ή όχι ανεξάρτητοι με ή χωρίς παράταξη, καταλήγοντας το 2019 και αυτοί στο συνδυασμό του Δημάρχου Τζουλάκη ως υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, χωρίς όμως να επανεκλεγούν. (Δ.Πανταζής-Εμ.Γρηγοράκης).

2019: Ο Γιώργος Λαρίσσης με την "Πρωτοβουλία για τη Νέα Σμύρνη" πήγε ένα βήμα πιο μπροστά από όλους.

Τόλμησε και "κατέβηκε" με το συνδυασμό του στον πρώτο γύρο, προτείνοντας δημόσια ψήφο κατά συνείδηση στους ψηφοφόρους της παράταξής του στο δεύτερο γύρο. Όμως, στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο και μετά την εκλογή Τζουλάκη για ακόμη μια θητεία, συνέπραξε πλήρως με την "Πόλη Πρότυπο" του Δημάρχου.

Η πολιτική ικανότητα του Τζουλάκη να συνεργάζεται,να συμπράττει η να βρίσκει στήριξη πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τις εκλογές με τις ''δεξιές'' παρατάξεις του Δήμου, και μάλιστα με όλους τους εκλεγμένους τους Δημοτικούς Συμβούλους σύμφωνους, και χωρίς κανέναν να έχει αντίρρηση, είναι εκπληκτική.

Τελικά, ο Τζουλάκης κοιτάζει τόσο πολύ ''δεξιά'' ή η Δεξιά κοιτάζει τόσο πολύ προς ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε αυτή την πόλη τα τελευταία χρόνια; ή δεν έχει σημασία διότι έχουν κοινά προγράμματα, πιο φρέσκες ιδέες, θα ελέγχουν καλύτερα μέσα από την διοίκηση, θα εξασφαλίσουν τον όποιο κίνδυνο ακυβερνησίας κλπ;

Δεν αποκλείεται οι νεοδημοκράτες της Νέας Σμύρνης να ψήφισαν ή και να επιθυμούν έναν ''Δεξιό'' συνδυασμό που θα ξεκινήσει από τα έδρανα της αντιπολίτευσης και με την αντιπολιτευτική του αξία θα αναδειχθεί σε Δημοτική Αρχή σε επόμενες εκλογές. Ο Κούπας δεν τα κατάφερε. Εκτοτε αλλά και για την Δημοτική θητεία 2019-2023 αυτό θα παραμείνει μια αναπάντητη πιθανή απορία.

Αν ο Δήμαρχος της Νέας Σμύρνης ήταν νεότερος, θα μπορούσε να διεκδικήσει και πιθανόν να κερδίσει ακόμα δύο δημοτικές θητείες μετά το 2023. Άλλωστε, η Δεξιά, όπως έχει δείξει το πρόσφατο παρελθόν, ασχέτως προσώπων, του προσφέρει και δεν αποκλείεται να ξανά προσφέρει πολιτικό "δεκανίκι" για το καλό της πόλης, έχοντας βέβαια συνηθίσει στην προνομιούχο ''δεύτερη'' θέση εντός της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής υπό τον Τζουλάκη, ακόμη και όταν η Νέα Δημοκρατία κυβερνάει τη χώρα με 158 βουλευτές...

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε την ανάγνωση της επιστολής σύμπραξης των παρατάξεων Τζουλάκη-Λαρίσση, η οποία φέρει, όπως ειπώθηκε, τις υπογραφές όλων των Δημοτικών Συμβούλων τους, αλλά και τη φασαρία που έγινε μέχρι ο προεδρεύων Βαγγέλης Χατζαντουριάν και ο Δήμαρχος να δεχτούν την ανάγνωσή της. 

 

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια