Κοινωνία

Οριστικό restart !

γράφει ο Αλέξανδρος Βεβόπουλος

Η Ελλάδα κάποτε είχε ισχυρή βιομηχανία, η οποία θάφτηκε στα χρόνια του σοσιαλισμού. Το γιατί και το πώς είναι γνωστά και δεν είναι της παρούσης για να αναλυθούν.

Τα τελευταία χρόνια η οικονομία της χώρα μας, έχει στηριχθεί μόνο πάνω στον τουρισμό. Εκατοντάδες επιχειρηματίες έχουν επενδύσει σε αυτόν τον κλάδο. Ξενοδοχεία, τουριστικά καταστήματα, μαγαζιά εστίασης έχουν αναπτυχθεί σε ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα.

Καλώς ο τουρισμός, δεδομένου ότι η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει σε έναν επισκέπτη από μόρφωση μέχρι και την χαλάρωση - διασκέδαση, αλλά δεν γίνεται να προχωρήσουμε μόνο με τον τουρισμό.

Η κρίση του κορονοϊού αυτήν την περίοδο πλήττει ανεπανόρθωτα όλες τις χώρες και τις οικονομίες, καθώς επικρατεί ένα γενικό lockdown.

Καταστήματα, επιχειρήσεις και βιομηχανίες δεν λειτουργούν. Τουριστικά καταστήματα και ξενοδοχεία είναι κλειστά.

Κάποια στιγμή αυτό θα πάψει να υπάρχει. Σιγά, σιγά θα αρχίσουν να ανοίγουν ξανά. Σκεφτείτε όμως ποιος κλάδος ακόμα θα σέρνεται όταν όλα θα λειτουργούν. ΜΑ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ! Κι αυτό γιατί κανένας, έως oτου βγει το εμβόλιο, δεν θα επισκέπτεται χώρες, τουριστικά αξιοθέατα και μουσεία, υπό τον φόβο μην κολλήσει τον ιό.

Η Ελλάδα λοιπόν, θα επηρεαστεί περισσότερο από την κρίση απ΄ότι άλλες χώρες. Κι αυτό γιατί στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στον τουρισμό. Για αυτό όταν βγαίνουν οι πρώην εκπρόσωποι της Ε.Ε, είτε διάφοροι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης και προειδοποιούν ότι η Ελλάδα θα πληγεί περισσότερο ΑΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΑΚΟΦΑΙΝΕΤΑΙ, καθώς αποκαλύπτουν μόνο την αλήθεια βάση στοιχείων.

Έτσι λοιπόν, ο κορονοϊός μπορεί να μας δώσει την ευκαιρία να σκεφτούμε και να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα. Είναι η στιγμή να δώσουμε προτεραιότητα στην βιομηχανία και να στηριχθούμε και σε αυτήν, που τόσο βίαια ο ¨σοσιαλιστικός παράδεισος¨ της έβαλε λουκέτο.

Είναι ευκαιρία να κάνουμε ένα νέο restart διαφορετικό από αυτό που είχαμε στο μυαλό μας έτσι ώστε να ζήσουμε μία πραγματική οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη σε χρόνια ευημερίας και προόδου.

Gallery

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια