Αθλητικά

Οριστική διακοπή στο πρωτάθλημα της Basket League!

Πριν λίγη ώρα τελείωσε η τηλεσυνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ και ομόφωνα αποφασίστηκε ότι το πρωτάθλημα 2019-2020 τελείωσε οριστικά και αμετάκλητα.

Τέλος έβαλε η τηλεσυνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ στο ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ. Δεν υπάρχει περίπτωση κάποια στιγμή να συνεχιστεί, από την ώρα που οι ομάδες έχουν πλέον λύση τους ζυγούς για τους παίκτες τους και έχουν αποχωρήσει οι πιο πολλοί.

Αυτό που δεν έχει συμφωνηθεί αφού τώρα αρχίζουν να ακούγονται προτάσεις είναι το πρωτάθλημα θα θεωρηθεί ως μη γενόμενο, που ακούγεται έντονα ή, θα υπάρξουν απονομές και… αποχωρήσεις. Πάντως απ’ ότι ακούγεται και ακούγεται από τους πιο πολλούς είναι πλέον στο νέο πρωτάθλημα οι ομάδες να είναι 16 και να μην πέσει καμία ομάδα και να ανέβουν από την Α2 δύο ομάδες.

Η ΕΟΚ έτσι κι αλλιώς πρέπει να συμφωνήσει σε όλο το πλάνο και το ίδιο πρέπει  να κάνει και η Πολιτεία αφού για όλα αυτά θα απαιτηθούν ειδικές νομοθετικές ρυθμίσεις.

Το ποιες ομάδες θα ανέβουν από την Α2 είναι ένα άλλο θέμα που αφορά την ΕΟΚ και σε αυτό το θέμα θα ασχοληθεί πραγματικά τις επόμενες ημέρες.

Πάντως ακόμα ένα θέμα που θα τεθεί στο τραπέζι μετά την κρίση του κορωνοϊού είναι αν οι “16” ομάδες θα αντέξουν το οικονομικό που θα προκύψει για την επόμενη σεζόν μιας και τα τηλεοπτικά συμβόλαια της ΕΡΤ είναι προκαθορισμένα και λιγοστά. Πλέον το καυτό μπαλάκι το παίρνουν οι εκάστοτε ΚΑΕ που πρέπει να τα βάλουν κάτω και να δουν αν μπορούν να βγουν οικονομικά σε ένα επόμενο πρωτάθλημα.

Πηγή: www.panionia-idea.gr

Share this Post:

Συντάκτης Ανδρέας Λεκάκης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια