Πολιτιστικά

''Οιστρογόνο 2 Οξυγόνο'' με αφηγήτρια παραμυθιών Σάσα Βούλγαρη

γράφει η Ελπίδα Μηναδάκη

Η δεύτερη εκπομπή Οιστρογόνο 2 Οξυγόνο είναι γεγονός! Και μεγαλύτερο το γεγονός ότι είχαμε τη χαράνα φιλοξενούμε την αγαπημένη Παραμυθού της Ελλάδας, τη Σάσα Βούλγαρη! Ένα όνομα... πολλές ιστορίες, αλήθεια βγαλένη από παραμύθια, παραμύθια που κρύβουν πολλές αλήθειες. Γιατί άλλωστε οι ιστορίες ήταν όχι απλά ένας τρόπος διασκέδασης των λαών πριν από τα τεχνολογικά μέσα, αλλά μια κληρονομιά που αποκαλύπτει ήθη, έθιμα και σώψυχα!

Η Σάσα Βούλγαρη δεν θεωρείται τυχαία, πρωτοπόρος στον χώρο της. Ξεκίνησε πριν 20 χρόνια να αφηγείται ιστορίες αρχικά για την ευχαρίστηση της... παρέας και στη συνέχεια, για την τέρψη εκατοντάδων ανθρώπων, μεγάλων και μικρών από άκρη σε άκρη της Ελλάδας.

Τελείωσε ψυχολογία, αλλά την κέρδισαν τα παραμύθια. Άλλωστε κι αυτά με την ψυχολογία «παίζουν», αφού μπορούν να σε ταξιδέψουν και να αλλάξουν τη διάθεσή σου μέσα από τη φωνή μιας καλής αφηγήτριας όπως η ίδια.

Η γνωστή αφηγήτρια παραμυθιών μοιράστηκε μαζί μας τις πρώτες εμπειρίες της, τις αντιδράσεις του κόσμου, τις χαρές και τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει ένας αφηγητής, αλλά και τη γνώση που πρέπει να αποκτήσει σε συνδυασμό με τα εκφραστικά του μέσα για να κερδίσει το κοινό.

Την ρωτήσαμε, αν μπορούσε να ταξιδέψει στο χρόνο πού θα ήθελε να βρισκόταν και ποια θα ήταν, ποιες ειναι οι τρεις ευχές που θα έκανε σε ένα λυχνάρι, ποια είναι η δική της αλήθεια και τι ετοιμάζει για το μέλλον!

Απολαύστε μια... παραμυθένια συνέντευξη δια στόματος Σάσας Βούλγαρη. Περισσότερα στο www.nstv.gr/nstvlive

Share this Post:

Συντάκτης Ελπίδα Μηναδάκη

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια