Ο Στίβος του Ερασιτέχνη Πανιωνίου στο NstvLive

Γράφει ο Χρήστος Καραθανάσης

Η εκπομπή της <<Πανιώνιας πορείας>> του τοπικού μας διαδικτυακού καναλιού <<NSTV.GR>>  στις 4/10/2017  ήταν αφιερωμένη στο τμήμα στίβου του Πανιωνίου. Καλεσμένοι μας ήταν οι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες : Παναγιώτης Μάντης( δέκαθλον), Θοδωρής Χρυσανθόπουλος( επί κοντώ) , Ισαβέλλα Κοτσαχείλη ( 1500 και 5000 μέτρα) και Νίκη Ναξάκη( σφυροβολία) καθώς βεβαίως και ο αρχιπροπονητής του Συλλόγου Κ. Ανδρέας Τσώνης . Ο Πανιώνιος πρωταγωνίστησε στους φετινούς αγώνες του καλοκαιριού στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων της Λάρισας καθώς κέρδισε την 1η θέση στις νέες στην τελική βαθμολογίων των Συλλόγων.     

Συγκεκριμένα ο  Π.Γ.Σ.Σ  διακρίθηκε  στα παρακάτω αγωνίσματα:  

 2η θέση στη σκυταλοδρομία  4 x 100   με τις αθλήτριες  :  Κωστή Χ. ,  Μιχαηλίδου Σ., Τσιώπου Δ. και Βενιέρη Π.  

2η θέση στη σφυροβολία   με την Ναξάκη Νίκη.  

2η θέση  στα 1500μ  με την Κοτσαχείλη Ισαβέλλα η οποία κατέκτησε και την  

3η θέση στα  5000 μ.  

3η θέση στο άλμα επί κοντώ με την Μανίκη Γαβριέλα .  

Επίσης σε αυτούς τους αγώνες ο  δεκαθλητής μας Παναγιώυης Μάντης κατέκτησε την 3η θέση στα 110 μ με εμπόδια.  

Όπως μας τόνισε ο Κ. Τσώνης, που είναι και ομοσπονδιακός προπονητής στο άλμα επί κοντώ ο Πανιώνιος διαθέτει μία  καλή φουρνιά  ταλαντούχων  νέων αθλητών και αθλητριών σε πολλά αγωνίσματα και η μεθοδευμένη δουλειά που γίνεται καθημερινά στο στάδιο της Νέας Σμύρνης  θα δώσει στο Σύλλογο και άλλες διακρίσεις στο μέλλον και στις κατηγορίες ανδρών/ γυναικών .  

Στη συνέχεια μας μίλησαν οι αθλητές του Συλλόγου για την πορειά τους μέχρι σήμερα και τιους μελλόντικούς τους στόχους .Ο Παναγιώτης Μάντης γυμνάζεται από πολύ μικρός στο στίβο και τα τελευταία 6 χρόνια κάνει δέκαθλο κάτω από την καθοδήγηση του προπονητή του Κ . Μανώλη Ασπραδάκη από την Ηλεία όπου και κατάγεται. 

 Η πολλά υποσχόμενη πρωταθλήτρια μας Νίκη Ναξάκη προπονείται εδώ και 6 περίπου μήνες με τον πολύ γνωστό ομοσπονδιακό προπονητή ρίψεων Κ. Αλέξη Παπαδημητρίου στα κλιμάκια της εθνικής Ελλάδος στο Ολυμπιακό στάδιο. Μάλιστα από αυτή την χρονιά έχει εξελίξει την τεχνική της στο άθλημα με 4 στροφές στη βαλβίδα από 3 με σκοπό φυσικά τις καλύτερες επιδόσεις . Αυτό το εγχείρημα θέλει σκληρή προπόνηση όπως μας είπε η Νίκη για να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει στο πανευρωπαικό πρωτάθλημα σε 2 χρόνια που είναι και ο τελικός της στόχος.  

Η Ισαβέλλα  Κοτσαχείλη γυμνάζεται εδεώ και 2 χρόνια στο Πανπελοπονησιακό στάδιο της Πάτρας καθώς είναι φοιτήτρια στο εκεί Πανεπιστημιακό τμήμα των χημικών μηχανικών κάτω από την καθοδήγηση του προπονητή της Κ. Γιάννη Δακόγλου. Η Ισαβέλλα ξεκινώντας αθλητισμό στον Πανιώνιο τα πρώτα της χρόνια ήταν στην ενόργανη γυμναστική του Συλλόγου και στη συνέχεια  προσχώρησε στο τμήμα του στίβου . Μάλιστα φέτος κατάφερε ,παρά την νεαρή της ηλικία για τα αθλήματα των αποστάσεων, να φέρει 2 μετάλλια στο Σύλλογο και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών/ γυναικών καταλαμβάνοντας την 3η θέση στα 1500 μ και στα 5000μ.    

Ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος αθλητής του άλματος επί κοντώ μας ανέφερε την σημαντική βελτίωση που κατάφερε να πετύχει την φετινή χρονιά καθώς βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ κατά 15 εκατοστά πηδώντας 5μ και 50 εκατοστά. Ο πολύ μεγάλος ανταγωνμισμός που υπάρχει στο συγκεκριμένο άθλημα στην χώρα μας  σπρώχνει και τον ίδιο σε ακόμα περισσότερη πίεση και προσπάθεια για διάκριση στο μέλλον όπως χαρακτηριστικά μας είπε. Ο Θοδωρής είναι μέλος και αυτός της εθνικής ομάδας στίβου και στο φετινό  βαλκανικό πρωτάθλημα κατέλαβε την 2η θέση .  

Ελπίζουμε με αυτό το ρυθμό και την σκληρή δουλειά να συνεχίσει όλη η ομάδα στίβου του Πανιώνιου μας να μας δίνει διακρίσεις και από αυτό το βήμα θα είμαστε πάντα κοντά τους να ενημερώνουμε  τον κόσμο του Πανιωνίου και της τοπικής κοινωνίας για τα επιτεύγματα τους .  

 

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια