Κοινωνία

Ο σεβασμός στο περιβάλλον αλλά και στη ξένη ιδιοκτησία

- Άρθρο της Μαρίας Κλ. Χατζηνικολάου

Τον φετινό Ιούλιο βιώσαμε έναν πρωτοφανή καύσωνα με πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην Ελλάδα μας και μια αύξηση των δασικών πυρκαγιών ,

που έλαβαν χώρα μεταξύ άλλων στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής , της Δυτικής Αττικής, της Αχαίας, του Λουτρακίου, της Ρόδου, της Κέρκυρας, της Μαγνησίας, της Λαμίας, της Εύβοιας, της Ηλείας και που είχαν ως αποτέλεσμα να καούν πάνω από 500.000 στρέμματα, αμέτρητα σπίτια και πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι αναγκαιότητα και δείγμα πολιτισμού, γιατί η προστασία του περιβάλλοντος δεν μας εξασφαλίζει απλώς καλύτερη ποιότητα ζωής, αλλά την ίδια τη ζωή.

Κανένας πραγματικά καλλιεργημένος άνθρωπος δεν μπορεί να πιστέψει ότι όλες αυτές οι φωτιές έγιναν τυχαία η λόγω του παρατεταμένου καύσωνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του εκπροσώπου τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας, οι εμπρηστές ευθύνονται για μεγάλο μέρος των δασικών πυρκαγιών και την καταστροφή ξένων περιουσιών.

Οι πυρομανείς πρέπει να γνωρίζουμε ότι είναι μοχθηροί και άρρωστοι άνθρωποι, καθώς και ότι η φθορά ξένης ιδιοκτησίας αποτελεί ένα από τα εγκλήματα που στρέφονται κατά του έννομου αγαθού της περιουσίας.

Όποιος με πρόθεση βλάπτει η καταστρέφει ξένο (ολικά η εν μέρει) πράγμα η καθιστά τη χρήση του με οποιοδήποτε άλλο τρόπο ανέφικτη, πρέπει να καταγγέλλεται και να τιμωρείται, όπως ο νόμος προβλέπει φυλάκιση μέχρι 2 έτη.

Οικολογικά εγκλήματα δεν διαπράττουν μόνο οι πυρομανείς , αλλά και οι εκάστοτε κυβερνήσεις και οι πολυεθνικές εταιρείες για να αποκομίσουν κέρδη δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η προστασία του περιβάλλοντος δεν μας εξασφαλίζει απλώς καλύτερη ποιότητα ζωής , αλλά την ίδια τη ζωή τόσο τη δική μας, όσο και των επόμενων γενεών.

Η οικολογική συνείδηση αποτελεί συστατικό στοιχείο της σύγχρονης ιδιότητας του πολίτη και μόνο έτσι μπορεί να μπεί στο περιθώριο ο κάθε πυρομανής.

Ο αέρας είναι ζωή και κανείς δεν έχει δικαίωμα να μας τον στερεί!

Ο καθαρός αέρας δεν είναι προς διαπραγμάτευση!

Η καταστροφή περιουσιών από ανθρώπους ρηχούς και άρρωστους θα πρέπει να τιμωρείται αυστηρά , έτσι ώστε να αποτρέπει άλλους να το επιχειρήσουν!

Μαρία Κλ. Χατζηνικολάου
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΌΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ MCNEWS.GR
Ιδρυτής του Πολιτιστικού Σωματείου ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ

Gallery

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια