Εκλογικά

''Ο ψευδομακεδονισμός εντός Ε.Ε. '' Αρθρο της Ζωής Ράπτη

 

                                                  Ο ψευδομακεδονισμός εντός Ε.Ε.

Της Ζωής Ράπτη, Δικηγόρου , LL.m*

 

 Η είδηση πέρασε στα «ψιλά» αλλά τα σημαινόμενά της είναι ευδιάκριτα και οι συνέπειές της στα εθνικά συμφέροντα θα αποδειχθούν βαρύτατες. Ο κ. Δημητρόφ, υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων μίλησε ως «Μακεδόνας» στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, δήλωσε ότι εκπροσωπεί το έθνος των «Μακεδόνων» (εκείνος το εννοεί χωρίς εισαγωγικά), αναφέρθηκε στην «μακεδονική γλώσσα» και γενικά πραγματοποίησε μια επιθετική καμπάνια διαφήμισης της κατασκευασμένης εθνότητάς του.

Ο υπΕξ των Σκοπίων μίλησε εντός ενός θεσμού στον οποίο είναι τακτικό μέλος η Ελλάδα για ένα ζήτημα το οποίο αφορά την δική μας ιστορία, τον δικό μας πολιτισμό, τα δικά μας συμφέροντα. Φυσικά, ο κ. Δημητρόφ τα κατορθώνει αυτά γιατί βρίσκει απέναντί του μια κυβέρνηση η οποία λειτουργεί στο εσωτερικό Ελλάδος και στα όργανα της Ε.Ε. σαν ουραγός των επιδιώξεων των Σκοπίων και όχι σαν υπηρέτης των συμφερόντων του ελληνικού λαού.

Ενώ οι εκπρόσωποι της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σιώπησαν αιδημόνως στην προκλητική συμπεριφορά Δημητρόφ, η ΝΔ αντέδρασε διά της τοποθέτησης του ευρωβουλευτή της κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη ο οποίος είπε ότι «μακεδονική ταυτότητα και μακεδονική γλώσσα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά στην Ελλάδα» και ρώτησε τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων πώς θα ονομάζεται ο λαός της χώρας του, μετά τη συμφωνία της 17ης Ιουνίου στις Πρέσπες. Ο κ. Δημητρόφ απάντησε, ως αναμενόταν, «Μακεδόνας».

Είναι πλέον ξεκάθαρο. Οι διαχειριστές της εκτελεστικής εξουσίας της πατρίδας μας ανοίγουν διάπλατα τις ευρωπαϊκές πύλες για να περάσει ο επεκτατισμός των γειτόνων μας, οι οποίοι θα γίνουν δεκτοί σαν «ευρωπαϊστές», «ειρηνόφιλοι» και… «Μακεδόνες».

Η Ελλάδα δεν μπορεί αλλά και δεν πρέπει να ελπίζει σε αρνητική θέση των γειτόνων στο δημοψήφισμα για τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου. Δεν είναι επιτρεπτό για τη χώρα μας να εξαρτά το μέλλον των γενεών που έρχονται από τις αποφάσεις υπηκόων τρίτων χωρών. Οι Σκοπιανοί είναι πιθανό να αποφανθούν θετικά για την συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ και από εκείνο το σημείο και έπειτα το ελληνικό έθνος θα έχει υποστεί μια στρατηγική ήττα, μια άνευ προηγουμένου αβαρία, που θα φέρει τις υπογραφές Τσίπρα, Κοτζιά αλλά και Παναγιώτη Καμμένου – του υπουργού που παραιτείται στα λόγια και πάντα παραμένει στην θέση του για να συνυπογράψει τις αποφάσεις της ολέθριας για τον τόπο μας κυβέρνησης.   

Κι ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο, κόντρα στη βούληση του λαού και σε βάρος των συμφερόντων κράτους και έθνους να παραδώσει γη και ύδωρ στα Σκόπια, στον αντίποδα η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πολιτική δύναμη του τόπου που προσπαθεί σοβαρά και συστηματικά να αποτρέψει τα χειρότερα. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε  σε ομιλία του στην Κόρινθο την περασμένη εβδομάδα,  απευθυνόμενος στην  ΟΝΝΕΔ , ο Πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης:

"Το Σκοπιανό συνέχισε και συνεχίζει να εξελίσσεται υπό σκιάν, μακριά από το φως του καλοκαιρινού ήλιου. Είναι μία «Συμφωνία», που μεθοδεύτηκε κρυφά, ερήμην του λαού, ερήμην της βουλής, ερήμην  των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Μια συμφωνία που, στρεβλώνοντας μια εθνική γραμμή είκοσι επτά χρόνων, παραχωρεί στους γείτονες «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα. Είναι μια συμφωνία που, βέβαια, η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να κυρώσει. Ούτε σε αυτή, ούτε στην επόμενη Βουλή". 

Αυτή είναι μια ξεκάθαρη και ντόμπρα θέση και μια αληθινά πατριωτική πολιτική γραμμή. Όλα τα υπόλοιπα  αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις

 

  • Η Ζωή Ράπτη είναι Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας- Κόμματος στη Νέα Δημοκρατία

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια