Κοινωνία

O Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε τηλέφωνο το πρώτο ομόφuλο ζευγάρι που παντρεúτηκε στη Νέα Σμύρνη

Ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού στην Ελλάδα είναι γεγονός καθώς ο Σταύρος Γαβριλιάδης και ο Δημήτρης Ελευσινιώτης παντρεύτηκαν στο Δημαρχείο της Νέας Σμύρνης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τηλεφώνησε μετά το γάμο για να δώσει τις ευχές του.

Οι δύο άντρες είναι μαζί περισσότερα από 20 χρόνια και έχουν τρία παιδιά. Μάλιστα, την ημέρα που έγινε η ψηφοφορία για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ήταν στη Βουλή και χειροκροτούσαν από τα θεωρεία. Σήμερα (3/3/24) όταν το όνειρό τους έγινε πραγματικότητα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με το ζευγάρι μετά την τελετή του γάμου, για να του δώσει συγχαρητήρια αλλά και τις ευχές του.

Ο γάμος που έγινε στη Νέα Σμύρνη, είχε δημοσιευτεί σε αγγελία στις 16 Φεβρουαρίου, μια ημέρα μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή το οποίο έλαβε 175 θετικές ψήφους, τελέστηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο.

 

Μιλώντας στο Antivirus, o Σταύρος Γαβριλιάδης μίλησε για την επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, τον οποίο και ευχαρίστησε για το τηλεφώνημα, αλλά και για το ότι «πέρασε έναν νόμο που έχει θετικό αντίκτυπο τόσο στη ζωή μας όσο και στη ζωή των παιδιών μας».

 

Γεγονός ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού στην Ελλάδα – Παντρεύτηκαν στη Νέα Σμύρνη ο Σταύρος Γαβριλιάδης και ο Δημήτρης Ελευσινιώτης

Γεγονός είναι πλέον ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού στη χώρα μας, καθώς χθες το μεσημέρι ο Σταύρος Γαβριλιάδης και ο Δημήτρης Ελευσινιώτης παντρεύτηκαν στο δημαρχείο της Νέας Σμύρνης.

Ο γάμος στη Νέα Σμύρνη που είχε δημοσιευτεί σε αγγελία στις 16 Φεβρουαρίου, μια ημέρα μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή το οποίο έλαβε 175 θετικές ψήφους, τελέστηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Οι δύο άντρες που είναι μαζί περισσότερα από 20 χρόνια, έχουν τρία παιδιά, ενώ το πρακτορείο Bloomberg είχε κάνει αφιέρωμα στο ζευγάρι, στο πλαίσιο των αλλαγών που θα έφερνε ο νέος νόμος στις ζωές των μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Μάλιστα, σε δηλώσεις του ο Σταύρος Γαβριηλίδης, που είχε βρεθεί μαζί με τον σύντροφό του και στα θεωρεία της Βουλής κατά τη ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου είχε αναφέρει στο πρακτορείο. «Τα κοστούμια και οι βέρες μας είναι ήδη έτοιμα. Ίσως είμαστε το πρώτο ζευγάρι που θα παντρευτεί».

H αγγελία του γάμου τους που είχε δημοσιευτεί σε ημερήσια εφημερίδα την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, έλεγε τα εξής: «Ο Δημήτριος Ελευσινιώτης του Σπυρίδωνα και της Άννας, το γένος Βυλλιώτη που γεννήθηκε στη Σαλαμίνα Αττικής και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη Αττικής και ο Σταύρος Γαβριλιάδης του Χρήστου και της Ευγενίας, το γένος Δρόσου, που γεννήθηκε στην Αθήνα Αττικής και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη, θα έλθουν σε γάμο που θα γίνει στη Νέα Σμύρνη Αττικής» .

 

Share this Post:

Συντάκτης Πέτρος Περιμένης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια