Αθλητικά

Ο Κώστας Δήμου στο NSTV: "Από πίσω μας είναι μια ολόκληρη πόλη, να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο του Πανιωνίου!"

Η ανδρική ομάδα πόλο του Πανιωνίου αναχωρεί αύριο (3/12) για Βαρκελώνη, όπου το τριήμερο 4-6 Δεκεμβρίου θα πάρει μέρος στην προκριματική φάση των ομίλων του φετινού Euro Cup. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική στιγμή για τον Ιστορικό, με την ομάδα πόλο να επιστρέφει μετά από αρκετά χρόνια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ μην ξεχνάμε πως το τμήμα υδατοσφαίρισης είναι αυτή τη στιγμή το μοναδικό ενεργό τμήμα του Πανιωνίου σε ομαδικό άθλημα έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Το NSTV επικοινώνησε με τον προπονητή του Ιστορικού, Κώστα Δήμου, ο οποίος λίγο πριν πετάξει με την αποστολή για την πρωτεύουσα της Καταλονίας μίλησε στον Ανδρέα Λεκάκη για τη συμμετοχή των "κυανέρυθρων" σε αυτή τη διοργάνωση. Αναλυτικά τα όσα είπε ο κόουτς του Ιστορικού, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά:

Για την πρόκληση της συμμετοχής στο Euro Cup: “Για εμάς είναι ένα πολύ μεγάλο κίνητρο η συμμετοχή σε αυτή τη διοργάνωση. Όλοι από τότε που ξεκινήσαμε και πάλι προπονήσεις ανυπομονούμε να βρεθούμε εκεί και να ξεκινήσουμε τα παιχνίδια. Η προετοιμασία μας εξελίχθηκε καλά και όλα τα παιδιά είναι συγκεντρωμένα στο στόχο”.

Για τις ειδικές συνθήκες προετοιμασίας και για το βαθμό ετοιμότητας της ομάδας: “Μόνο οι ομάδες που έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις εξασφάλισαν τη δυνατότητα να κάνουν προπονήσεις, αφού όπως γνωρίζουμε οι αγώνες και οι προπονήσεις έχουν σταματήσει στην Ελλάδα. Έχουμε επιστρέψει στις προπονήσεις εδώ και κάτι λιγότερο από δύο εβδομάδες, οπότε δε μπορώ να πω πως είμαστε εκατό τοις εκατό προετοιμασμένοι. Είχαμε μια αποχή δύο εβδομάδων που για το άθλημά μας είναι ένα μεγάλο διάστημα. Λόγω της κατάστασης δε μπορούσαμε να δώσουμε και φιλικά έτσι ώστε να αποκτήσουμε έναν αγωνιστικό ρυθμό, σε αντίθεση με τις ομάδες που θα παίξουμε, των οποίων τα πρωταθλήματα συνεχίζουν κανονικά. Αλλά ας βλέπουμε τα θετικά, ότι πλέον είμαστε μέσα στο νερό, κάνουμε προπόνηση και έχουμε μια μεγάλη πρόκληση μπροστά μας”.

Για τη δυναμικότητα των ομάδων του ομίλου: “Όλες οι ομάδες είναι καλές, προέρχονται από χώρες που έχουν παράδοση στο πόλο και ένα υψηλό επίπεδο, έχουν αγωνιστικό ρυθμό, ενώ η Μπαρτσελόνα και η Λιλ ήταν στο Champions League, επομένως έχουν παίξει και ευρωπαϊκά παιχνίδια. Και η ουγγρική Βαζούτας συμμετέχει σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Σε καμία περίπτωση η αποστολή μας δεν είναι εύκολη. Στη φάση αυτή πρέπει να παίξουμε τρία παιχνίδια μέσα σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα και αυτό έχει μια δυσκολία. Αυτό όμως ισχύει για όλες τις ομάδες, απλώς εμείς έχουμε και την ιδιαιτερότητα του ότι έχουμε κάνει λίγες προπονήσεις”.

Για το στόχο του Πανιωνίου στη διοργάνωση: “Όταν μπαίνεις σε μια τέτοια διαδικασία δε μπορείς να έχεις άλλο στόχο από την πρόκριση. Όμως είμαι ρεαλιστής, ξέρω τις δυσκολίες, τη δυναμικότητα των αντιπάλων, ότι ίσως είμαστε το αουτσάιντερ. Πιστεύω όμως στις δυνατότητές μας και πηγαίνουμε να διεκδικήσουμε το καλύτερο που μας αναλογεί. Να πούμε πως τα παιχνίδια θα μπορεί να τα δει ο κόσμος σε live streaming από την τηλεόραση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, το LEN TV”.

Για την εμπειρία συμμετοχής σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση: “Είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που ο Πανιώνιος συμμετέχει σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση και για τα παιδιά θα είναι μια τρομερή εμπειρία. Οι άνθρωποι της ομάδας έχουν κάνει μια υπέρβαση, ειδικά ο κ. Μπουζαλάς, που είναι αυτός που τρέχει το τμήμα, του οποίου ήταν η πρωτοβουλία να πάρει η ομάδα μέρος στη διοργάνωση με στόχο να αποκτήσουν τα παιδιά πολύτιμες εμπειρίες. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό αφού εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι είναι κάτι που θα μας βοηθήσει και εκπαιδευτικά στη συνέχεια”.

Για τα συμπεράσματα που έχει βγάλει από την ομάδα σε αυτά τα λίγα παιχνίδια που έχει δώσει ως τώρα: “Προλάβαμε να παίξουμε πέντε αγωνιστικές στο πρωτάθλημα πριν τη διακοπή. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα έβλεπα μια ομάδα που είναι σε καλό δρόμο, που είναι δημιουργική. Πρέπει να πούμε πως ο φετινός Πανιώνιος είναι μια νέα ομάδα με πολλά καινούρια παιδιά αλλά και μια ομάδα με πολλούς νεαρούς αθλητές, έχουμε ίσως το χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας στο πρωτάθλημα. Αυτό είχε ως συνέπεια να μην έχουμε πολλές φορές σταθερότητα αλλά περνώντας ο χρόνος αυτά είναι προβλήματα που μπορούμε να τα λύσουμε”.

Για την απόφαση να διακοπούν τα πρωταθλήματα και την προοπτική επανέναρξης: “Εγώ θα ήθελα να επιστρέψουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται αλλά η επιθυμία μου δεν έχει καμία σημασία. Την πραγματικότητα την ξέρουν οι ειδικοί και σημαντικότερο για όλους μας είναι η ανθρώπινη ζωή. Αυτό που θα ήθελα είναι να επιστρέψουν στην πισίνα γρήγορα όλες οι ομάδες και να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα γιατί δεν είναι μόνο το πόλο, ολόκληρος ο αθλητισμός αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα. Και επίσης δεν είναι μόνο οι πρώτες κατηγορίες αλλά αυτό αφορά μια μεγάλη ενότητα που περιλαμβάνει και τα παιδιά, τις ακαδημίες. Μακάρι να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες όσο πιο γρήγορα γίνεται”.

Για το ότι το τμήμα πόλο εκπροσωπεί τον Πανιώνιο διεθνώς σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για το σύλλογο: “Αντιλαμβανόμαστε το βάρος που υπάρχει στις πλάτες μας γι' αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια υπέρβαση. Θέλουμε να δώσουμε χαρά στους ανθρώπους που μας πιστεύουν και επενδύουν σε εμάς. Αλλά ξέρουμε και πως από πίσω μας είναι μια ολόκληρη πόλη με πολύ κόσμο που γι' αυτόν ο Πανιώνιος είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό και θέλουμε και σε αυτούς να δώσουμε μια χαρά. Θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο του Πανιωνίου”.

Share this Post:

Συντάκτης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια