Αθλητικά

Νοσταλγία και συγκίνηση στο 2ο Τουρνουά Μπάσκετ "Μάκης Δενδρινός"

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το τουρνουά "Μάκης Δενδρινός" που διοργάνωσε η ακαδημία μπάσκετ του Πανιωνίου, στη μνήμη ενός ανθρώπου που συνέδεσε το όνομά του με το σύλλογο και διετέλεσε παίκτης, προπονητής αλλά συνέβαλε και τα μέγιστα στη λειτουργία του φυτωρίου της ομάδας. Δέκα ομάδες παμπαίδων πήραν μέρος σε αυτό το τουρνουά, με τους νεαρούς αθλητές να παίρνουν πολύτιμες εμπειρίες αυτό το τριήμερο (20-22/12) στο "Ανδρέας Βαρίκας", ενώ την Κυριακή (22/12) ξύπνησαν μνήμες, μιας και σε ατμόσφαιρα συγκίνησης βραβεύθηκαν άνθρωποι που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο μπασκετικό Πανιώνιο και συνεργάστηκαν με τον Μάκη Δενδρινό.

Η ακαδημία μπάσκετ τίμησε τον Κώστα Μίσσα, τον Ηλία Ζούρο, τον Σταμάτη Φωτεινό και τον Θανάση Κωνσταντώνη για την προσφορά τους στην υποδομή μπάσκετ του συλλόγου και τους απένειμε αναμνηστικές πλακέτες.Οι βραβευθέντες προπονητές μίλησαν για τις αμέτρητες αναμνήσεις που έχουν από την συνύρπαξη και την συνεργασία τους με τον Μάκη Δενδρινό στα τμήματα υποδομής και στην ανδρική ομάδα του Πανιωνίου, ενώ τόνισαν το κεφάλαιο της προσφοράς του εκλιπόντος, θα αποτελεί πάντα, «φάρο» παραδειγματισμού σε κάθε παιδί που φορά την «κυανέρυθρη» φανέλα και σε κάθε προπονητή της ακαδημίας.

Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής, Πάρις Λουτριώτης, τόνισε ότι η ακαδημία μπάσκετ παραμένει πιστή στις αρχές της αθλητικής άμιλλας, διαπαιδαγώγησης και εκπαίδευσης των παιδιών που ασχολούνται με το μπάσκετ και προσπαθεί συνεχώς να βελτιώνει τις τεχνικές προδιαγραφές των προπονήσεων τους, μέσω του προπονητών.

Ο τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας, Νίκος Λινάρδος μίλησε για την προσφορά των βραβευθέντων και την προσωπική συνεργασία που είχε, διαχρονικά, μαζί τους, από τις αρχές της δεκαετίας του ’80.

Παρόντες στις βραβεύσεις ήταν ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Πανιωνίου, Άρης Μισαηλίδης, οι πρόεδροι της ΕΣΚΑΝΑ, Βαγγέλης Λυμπεράτος και της ΕΣΚΑ Γιάννης Αλεξόπουλος, το μέλος του Δ.Σ της ΕΟΚ, κ. Κολοσούσας, οι πρώην παράγοντες Τάσος Γιάνναρος, Μίλτος Λαζαρίδης, Θεόφιλος Καταλειφός, ο αειθαλής δημοσιογράφος, Πέτρος Λινάρδος, γονείς των αθλητών της ακαδημίας και φίλαθλοι. Την βράβευση του Κώστα Μίσσα έκανε ο πρόεδρος του Πανιωνίου Γ.Σ. Άρης Μισαηλίδης, την αναμνηστική πλακέτα στον Σταμάτη Φωτεινό έδωσαν οι Θεόφιλος Καταλειφός και Μίλτος Λαζαρίδης, τον Ηλία Ζούρο τίμησαν οι πρόεδροι ΕΣΚΑ και ΕΣΚΑΝΑ και ο Πέτρος Λινάρδος, ενώ τον Θανάση Κωνσταντώνη τίμησαν ο Ίναχος Παππάς και ο γιός του Μάκη Δενδρινού, Αλέξανδρος.

Η ακαδημία μπάσκετ ευχαριστεί θερμά όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στο 2ο τουρνουά «ΜΑΚΗΣ ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ», το οποίο έχει γίνει θεσμός για τον σύλλογο.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το ρεπορτάζ του Nstv, το οποίο βρέθηκε στο "Ανδρέας Βαρίκας" στην τελευταία ημέρα του πολύ σημαντικού αυτού τουρνουά:

 

Gallery

Share this Post:

Συντάκτης Ανδρέας Λεκάκης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια