Αθλητικά

Νέο πρόγραμμα Κινητικής Μάθησης και Ανάπτυξης στον Μίλωνα

Η ιδέα
Η ιδέα και η απόφαση υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος προέκυψαν από την έντονη επιθυμία και τη γενικότερη ανάγκη να δημιουργηθεί ένας χώρος, όπου να είναι δυνατή η επιστημονική υποστήριξη της ανάπτυξης των παιδιών προσχολικής ηλικίας, με κύριο άξονα την κινητική αγωγή και συμπεριφορά.

Το περιεχόμενο του προγράμματος
Κινητικός/γνωστικός τομέας: Τα βασικά γνωστικά πεδία στα οποία βασίζεται το πρόγραμμα είναι της κινητικής μάθησης κι ανάπτυξης. Στόχος είναι να εξασκήσουμε τις έμφυτες ψυχοκινητικές ικανότητες των παιδιών, για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε τις κινητικές δεξιότητες που αφορούν την κινητική μάθηση και τα συστήματα που την υποστηρίζουν. Η ικανότητα αντίληψης μέσω των αισθητηριακών οργάνων, η ταχύτητα αντίδρασης στα εξωτερικά και εσωτερικά ερεθίσματα, η επεξεργασία των πληροφοριών, ο οπτικοκιναισθητικός συντονισμός, η λεπτή και αδρή κινητικότητα, η κιναίσθηση είναι κάποια από τα αντικείμενα που αφορούν τα πεδία του προγράμματος.

Κοινωνικός/ψυχοσυναισθηματικός τομέας: 

Ασφαλώς, παράλληλα αναπτύσσονται τα κοινωνικά χαρακτηριστικά και οι δεξιότητες που θα επιτρέψουν στο παιδί να ενταχθεί ομαλά στο κοινωνικό σύνολο της ομάδας με κατανόηση και ενσυναίσθηση, με ασφάλεια και εμπιστοσύνη, με ανάγκη συνύπαρξης και δημιουργίας και όχι με αίσθημα ανταγωνιστικότητας, επιφυλακτικότητας και εγωισμού. Αυτό θα επιτευχθεί βέβαια ενθαρρύνοντας τα παιδιά με τον κατάλληλο τρόπο, ώστε να καλλιεργήσουν την απαραίτητη αυτοπεποίθηση και τη θετική αυτοεκτίμηση. Μόνο με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά αποκτούν θάρρος και αποφασιστικότητα για να αλληλεπιδράσουν με το περιβάλλον τους διεκδικώντας το δικαίωμά τους να εξελιχθούν σε αυτόνομα και ανεξάρτητα άτομα με ισχυρή και υγιή προσωπικότητα.

Ωράριο λειτουργίας
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9:00 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι με δυνατότητα ελεύθερης επιλογής στην παρακολούθηση των δραστηριοτήτων και μεγάλη ευελιξία στην ώρα προσέλευσης και αποχώρησης.

Σε ποιους απευθύνεται
Το πρόγραμμα αφορά παιδιά τριών έως τεσσάρων ετών, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες επιζητούν μια πρωτοποριακή αντίληψη και εφαρμογή σχετικά με την ολιστική ανάπτυξη. Απευθύνεται σε όσους συνειδητοποιούν τη σημασία της κινητικής μάθησης για την εξέλιξη των μικρών παιδιών και σε αυτούς που μπορούν να θέτουν ποιοτικά κι όχι ποσοτικά κριτήρια στο χρόνο απασχόλησης των παιδιών τους.

Υπεύθυνοι προγράμματος:
Γιάννης Τζανανδρέας 6982.983.503
Κατερίνα Μαντζαβίνου 6976.696.306

Share this Post:

Συντάκτης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια