Δημοτικά

Νέα Σμύρνη: Ψήφισμα της παράταξης «Πόλη Ανάποδα» για την Παλαιστίνη

Δημοσιεύουμε το ψήφισμα που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης η δημοτική παράταξη «Πόλη Ανάποδα» για τον πόλεμο στη Γάζα, το οποίο ψηφίστηκε με αυξημένη πλειοψηφία.
 

Δυόμισι μήνες τώρα ο λαός της Παλαιστίνης γενικότερα και της Γάζας ειδικότερα υφίσταται γενοκτονία από το στρατό του Ισραήλ. Δεν είναι μόνο οι πολίτες και άμαχοι γενικά, είναι ειδικότερα οι γυναίκες και τα παιδιά μεταξύ τους που δολοφονούνται, σε μια αναλογία (70%) που δεν έχει προηγούμενο σε άλλον πόλεμο, είναι και η εκδίωξη του πληθυσμού από τουλάχιστον ένα τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Ακόμα και αν η υποτιθέμενη αφορμή ήταν πραγματική, η δολοφονία υπερδεκαπλάσιου αριθμού πολιτών της Γάζας καθιστά τον πόλεμο αυτόν έγκλημα κατά ενός ολόκληρου λαού, της Παλαιστίνης, αλλά και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Ισραήλ.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση και όλες τις πολιτικές αρχές της χώρας, αλλά και διεθνώς, όχι μόνο να καταδικάσουν τη γενοκτονία αυτή και να σταθούν στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού, αλλά και να λάβουν όλα τα οικονομικά, πολιτικά, διπλωματικά μέτρα κατά του κράτους του Ισραήλ, για να σταματήσει αμέσως τον πόλεμο αυτόν, καθώς και να στηρίξει υλικά τον πληθυσμό της Γάζας.

Επίσης δηλώνουμε ότι, απέναντι στην ύπαρξη ισλαμόφοβων, αντισημιτικών, ρατσιστικών, σωβινιστικών και άλλων βάρβαρων, αντιδραστικών και αντιδημοκρατικών ιδεών και πρακτικών επιβολής και βίας, οφείλουμε να αντιτάξουμε τον πολιτισμό της ισότητας, της αξίας της ανθρώπινης ζωής και προσωπικότητας, του σεβασμού όλων των ανθρώπων και πληθυσμών, καθώς και την καθολικότητα των αρχών αυτών.

Ο Δήμος μας δεσμεύεται να πράξει προς τις κατευθύνσεις αυτές.

Share this Post:

Συντάκτης Πέτρος Περιμένης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια