Πολιτιστικά

ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Ελληνοαρμενικής Φιλίας

Παρουσία πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 28 Μαΐου τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Ελληνοαρμενικής φιλίας στην πλατεία Καρύλλου της Νέας Σμύρνης.

Τον εναρκτήριο λόγο της εκδήλωσης εκφώνησε η Αρσαλούις Σαπριτσιάν. Χαιρετισμό εκ μέρους του Δήμου Ν. Σμύρνης απεύθυνε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Βαγγέλης Χατζατουριάν, εκ μέρους της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος ο Σέρκο Κουγιουμτζιάν και ο γλύπτης του μνημείου Αράμ Τορός.

Τα αποκαλυπτήρια πραγματοποίησαν ο Μητροπολίτης των Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος Σεβ. Κεγάμ Χατσεριάν, ο Δήμαρχος Ν. Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης και ο εκπρόσωπος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος Αρμάν Κρικοριάν.

Στα αποκαλυπτήρια παρευρέθηκαν ο τέως υπουργός Χάρης Θεοχάρης, ο δήμαρχος Ν. Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου & υποψήφια Δήμαρχος Κλαίρη Δεληγιάννη, ο πρέσβης επί τιμή Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος (πρώτος Έλληνας Πρέσβης στην Αρμενία), αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου, εκπρόσωποι Ποντιακών Οργανώσεων.

Εκ μέρους της αρμενικής κοινότητας παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης των Ορθοδόξων Αρμενίων Σεβ. Κεγάμ Χατσεριάν, ο Έξαρχος των Αρμενίων Καθολικών Σεβ.Χοβσέπ Μπεζαζιάν, η αντιπρέσβης της Δημοκρατίας της Αρμενίας Άννα Μικιρτιτσιάν, ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου των Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος Τακβόρ Οβακιμιάν, η πρόεδρος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος Χριψιμέ Χαρουτιουνιάν, ο άγιος πατέρας Μπαρέτ Χατσεριάν, εκπρόσωποι των οργανώσεων της αρμενικής κοινότητας.
Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα το σύνολο «Νανόρ» του Χαμασκαϊν παρουσίασε αρμενικούς παραδοσιακούς χορούς. Παρουσιάστηκαν επίσης ελληνικά και αρμενικά τραγούδια.

Με πληροφορίες από: Αρμενική Λέσχη Νέου Κόσμου «ΑΡΑΜ ΜΑΝΟΥΚΙΑΝ»

Πηγή από: https://taepikaira.gr/2023/05/29/nea-smyrni-pragmatopoiithikan-ta-apokalyptiria/?fbclid=IwAR13GfxXMkE2x3NyKcurj7AGGLI4NR6VDVp0kbo0ntU2fFGp79DhPPvu1yQ
Share this Post:

Συντάκτης Πέτρος Περιμένης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια