Κοινωνία

Νέα Σμύρνη: Περισσότερα δικαιώματα στα αυτοκίνητα εις βάρος των πεζών στην Ομήρου

Περισσότερα δικαιώματα στα αυτοκίνητα εις βάρος των πεζών στην Ομήρου δίνει το νέο σύστημα που έχει εγκατασταθεί στις διαβάσεις επί του έργου ανάπλασης της Ομήρου που μέχρι σήμερα λαμβάνει κυρίως αρνητικές κριτικές. Με το νέο αυτό σύστημα ο πεζός δεν έχει αυτόματη προτεραιότητα στην Ομήρου αλλά θα πρέπει να πατήσει ένα κουμπάκι για να του δωθεί στα διερχόμενα αυτοκίνητα που έτσι και αλλιώς σε πολλές περιπτώσεις αναπτύσουν ταχύτητα επί της Ομήρου αδιαφορώντας για τις διαβάσεις πεζών. Κατά αυτό τον τρόπο δίνεται άλλη μια δικαιολογία στους ανεύθυνους οδηγούς να υποστηρίξουν ότι ο πεζός "δεν πάτησε το κουμπάκι". Να σημειωθεί ότι επί της Ομήρου υπάρχει και αυξημένη κυκλοφορία παιδιών με τα ποδήλατά τους λόγω του υποτιθέμενου ποδηλατόδρομου. Από ότι φαίνεται αυτόςπ ου αποφάσισε για κάτι τέτοιο έχει πληρη άγνοια του ΚΟΚ, ονείρευεται επίσης "πρωτιές" επικίνδυνες για την καθημερινότητα της πόλης

Το γραφείο Τύπου Νέας Σμύρνης έγραψε

ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ "ΕΞΥΠΝΗΣ ΔΙΑΒΑΣΗΣ" ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΟΥ

Μια από τις πιο προηγμένες έξυπνες διαβάσεις στην Ευρώπη τοποθετήθηκε στο Δήμο Νέας Σμύρνης, και ειδικότερα στην οδό Ομήρου, μετά την ολοκλήρωση της ανάπλασης. Η διάβαση λειτουργεί χωρίς την ύπαρξη φωτεινού σηματοδότη και προσφέρει μια σειρά από λειτουργίες τόσο για τα αυτοκίνητα όσο και για τους πεζούς.

Οι πολίτες που θέλουν να διασχίσουν τη διάβαση πατούν το κουμπί που βρίσκεται στο κολωνάκι επί του πεζοδρομίου. Μετά το χαρακτηριστικό ήχο ανάβουν πορτοκαλί φώτα για τέσσερα δευτερόλεπτα, αμέσως μετά ανάβουν κόκκινα φώτα επί της ασφάλτου, λευκά φώτα στις πινακίδες προτεραιότητας των πεζών, πράσινα φώτα στα πόδια των πεζών για να ξεκινήσουν και ταυτόχρονα ένας χαρακτηριστικός ήχος που ενημερώνει τους πολίτες με προβλήματα όρασης.

Καθ'ολη τη διάρκεια του 24ωρου αναβοσβήνουν πορτοκαλί φώτα για να ενημερώνουν τους οδηγούς ότι πλησιάζουν σε διάβαση πεζών και λευκά φώτα επί των πινακίδων προτεραιότητας των πεζών για ακριβώς τον ίδιο λόγο.

Το σύστημα ασφαλούς διάβασης Melon είναι ελληνικής σχεδίασης και παραγωγής και προσφέρει ασφαλείς διελεύσεις στους πεζούς ενώ συνεισφέρει στην δημιουργία καλύτερης οδηγικής κουλτούρας.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης είναι ο πρώτος Δήμος της χώρας που έχει εγκαταστήσει ένα τόσο προηγμένο σύστημα σε διάβαση χωρίς φωτεινό σηματοδότη, δίνοντας ουσιαστική προτεραιότητα στους πεζούς που χρησιμοποιούν αυτό το πολυσύχναστο σημείο της πόλης καθημερινά.

Share this Post:

Συντάκτης Πέτρος Περιμένης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια