Κοινωνία

Νέα Σμύρνη: Δεν μεταφέρεται στο νέο Δημαρχείο το ΚΕΠ που βρίσκεται επί της Αγίας Φωτεινής

Σε διαδικτυακή κόντρα μεταξύ της παράταξης του δημάρχου και του Κουτελάκη εξελίχθηκε το θέμα μετακίνησης του ΚΕΠ Νέας Σμύρνης.

Συγκεκριμένα το neasmyrninews στην σελίδα του στο FACEBOOK έγραψε

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ Ή ΥΠΟΚΑΤΆΣΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ...ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΕ 3 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 8 ΟΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ...300.000 ΕΝΟΙΚΙΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

Στα μέσα του 2018 ο Δήμαρχος Στ.Τζουλάκης και η Δημοτική Αρχή εισηγήθηκαν την ενοικίαση και των οκτώ (8) ορόφων ΤΟΥ ΚΤΙΡΊΟΥ ΜΙΝΕΤΤΑ για να πάει εκεί το ΟΛΟΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ με ενοίκιο 820.000 € το χρόνο.

Η πρόταση απορρίφθηκε τότε λόγω ύψους ενοικίου από ΟΛΕΣ τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου ...πλην της δικής του...και ο Δήμαρχος φοβούμενος το ντόρο για το ύψος του ενοικίου εγκατέλειψε την ιδέα ...ενα χρόνο πριν τις Δημοτικές Εκλογές ... αφού η διαδικασία ενοικίασης και μεταφοράς θα συνεπιπτε .... αν αποφασίζονται τότε .... με το χρόνο διεξαγωγής των Δημοτικών Εκλογών.

Το Φθινόπωρο του 2018 ο Δήμαρχος επανέφερε στο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για ενοικίαση τριών (3) ορόφων, προκειμένου να μεταστέγαση εκεί τμήμα των υπηρεσιών του Δήμου...ώστε να αραιώσουν οι υπόλοιπες στο σημερινό Δημαρχείο ξενοικιάζοντας ίσως και ένα-δυο δύο ορόφους.

Πέρασε την Απόφασή αυτή (241/5-10-2018) με τις ψήφους ΜΟΝΟ της παράταξης του.

Οι όροφοι (3) νοικιάστηκαν με 300.000 € ετήσιο μίσθωμα .

Δεν θα μεταφερθούν όμως μερικές υπηρεσίες όπως αποφάσισε το 2018 το Δημοτικό Συμβούλιο κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου.

Θα μεταφερθούν ΟΛΕΣ οι υπηρεσίες που στεγάζονται σήμερα στο Δημαρχείο (Ελ.Βενιζέλου 14) και μερικές των διπλανών κτιρίων( Υπ.Προμηθειών και Υπ.Αθλητισμού).

ΕΡΩΤΗΜΑ:

ΑΝ ΧΩΡΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΤΡΕΙΣ (3) ΟΡΟΦΟΥΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΜΙΝΕΤΤΑ ....ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟ 2018 ΕΠΕΜΕΝΕ ΣΤΗΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΟΚΤΩ (8) ΟΡΟΦΩΝ ΜΕ ΕΤΗΣΙΟ ΜΙΣΘΩΜΑ 820.000 ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΤΙΡΙΟ...?

ενώ το Γραφείου Τύπου δήμου Νέας Σμύρνης ανταπάντησε με την εξής ανακοίνωση

Στο νέο Δημαρχείο, επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης 2, θα μεταφερθούν όλες οι υπηρεσίες του κεντρικού κτιρίου του Δημαρχείου (Ελευθερίου Βενιζέλου 14) και οι Υπηρεσίες Αθλητισμού και Προμηθειών από το διπλανό του Δημαρχείου κτίριο (Ελ. Βενιζέλου 16).

Σε ό,τι αφορά δε τις ανακρίβειες που διαδίδονται για το υπέρογκο κόστος ενοικίασης του νέου κτιρίου, η αλήθεια έχει ως εξής: το κόστος των υπηρεσιών του Δημαρχείου που στεγάζονται μόνο στο κεντρικό κτίριο (Ελευθερίου Βενιζέλου 14) ανερχόταν μέχρι το 2011 σε 25.129 ευρώ το μήνα δηλαδή 301.548 ευρώ το χρόνο, όσο δηλαδή είναι το ενοίκιο για το νέο κτίριο. Σημειωτέον ότι το υπάρχον κτίριο που στεγάζει το Δημαρχείο είναι εντελώς ακατάλληλο κατά κοινή ομολογία. Δεν έχει πυρασφάλεια, έξοδο κινδύνου, κεντρικό κλιματισμό και διαθέτει μόνο έναν μικρό ανελκυστήρα που δεν καλύπτει τις ανάγκες μιας δημόσιας υπηρεσίας. Φυσικά δεν πληροί ούτε τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τους δημότες.

Share this Post:

Συντάκτης Πέτρος Περιμένης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια